Δήλωση-«παγίδα» για τα μπλοκάκια

Παγίδα κρύβει η τελική εξαγγελία του Γ. Αλογοσκούφη για τα μπλοκάκια. Με την τεχνική της μερικής απόσυρσης ενός «παράλογου μέτρου» επιχειρείται η νομιμοποίηση της αμοιβής με δελτίο παροχής υπηρεσιών για την εξαρτημένη εργασία.
Το τρυκ είναι προφανές. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που αμείβονται από έναν εργοδότη θα μπορούν να δηλώνουν στη ΔΟΥ ότι εργάζονται εκτελώντας τις ίδιες εργασίες με τους μισθωτούς στην επιχείρηση και έτσι να υπαχθούν κανονικά στο αφορολόγητο των 10.500 ευρώ. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα νομιμοποιηθεί το καθεστώς των δύο ταχυτήτων. Οι μεν θα αμείβονται με μπλοκ για 12 μήνες, χωρίς επιδόματα και δώρα Χριστουγέννων, και οι άλλοι μισθωτοί θα απολαμβάνουν τα κατοχυρωμένα από τη νομοθεσία δικαιώματά τους. Η ΠΟΕΣΥ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «θα ζητήσει συνάντηση με τον
Γ. Αλογοσκούφη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης και να αποτρέψει οποιαδήποτε μεταβολή εις βάρος όλων των συναδέλφων μας και ειδικότερα αυτών που δουλεύουν κάτω από το πιο δυσμενές εργασιακό καθεστώς, δηλαδή το δελτίο παροχής υπηρεσιών».


Σχολιάστε εδώ