άλλες τυπολογίες

– Την έντονη διαμαρτυρία των τεχνικών της τηλεόρασης προκάλεσε η ενέργεια της ΠΑΕ ΑΕΚ να απαγορεύσει την είσοδο των υπηρεσιακών τηλεοπτικών αυτοκινήτων μετά το τέλος του ματς εντός του Ολυμπιακού Σταδίου. Για λόγους ασφαλείας ήταν η αιτιολογία αυτής της εντολής. Οι τεχνικοί καταγγέλλουν ότι παρόλο που άφησαν τα αυτοκίνητά τους πολύ μακριά και κουβάλησαν όλο τον βαρύ εξοπλισμό εκατοντάδες μέτρα, έλαβαν νέα εντολή να εγκαταλείψουν τον χώρο του σταδίου για λόγους ασφαλείας. Όπως αναφέρουν, «μετά από διαμαρτυρίες όλων των παρευρισκόμενων τεχνικών (20-30 ατόμων) η δεύτερη απάντηση της υπεύθυνης του γραφείου Τύπου της ΑΕΚ ήταν “όποιος δεν θέλει να δουλέψει να πάει σπίτι του!”».
– Το άλλο πρόσωπο των δραστηριοτήτων του Βίκτωρα Ρέστη φάνηκε εκ νέου, με την αντιπαράθεση για την ελεύθερη πρόσβαση στην ακτή του Ελληνικού. Εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία έχασε, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει εναντίον του Nova Σπορ FM και τελικά ο σταθμός οργάνωσε το βράδυ της ίδιας ημέρας στην ακτή του Ελληνικού το πάρτι που είχε προαναγγείλει. Η πλευρά Ρέστη, εκτός από την παρουσία της στα Μέσα, έχοντας το 13,04% του ΔΟΛ, τον σταθμό Arrena και το MTV Hellas, δραστηριοποιείται εδώ και καιρό και στη διαχείριση των ακτών που από τον ΣΥΝ, τον δήμαρχο Ελληνικού και αρκετούς πολίτες θεωρείται πράξη που αντιβαίνει στη νομοθεσία.
– Και συνέδριο για την ψηφιακή τηλεόραση. Το οργανώνει στις 8 Οκτωβρίου ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδας, σύμφωνα με το περιοδικό «Ad Business».

– Νέα στρατηγική για τη Hellas Sat; Λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της άδειας συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης από το ΕΣΡ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης είπε, στη συνέντευξη Τύπου, ότι «…όσον αφορά τη Hellas Sat και το ενδεχόμενο πώλησής της, o OTE θα προτιμούσε να μην την πουλήσει. Ωστόσο, οι δορυφόροι έχουν μέση διάρκεια ζωής 12-14 χρόνων, οπότε ο ΟΤΕ μπορεί είτε να δαπανήσει έως 200 εκατ. ευρώ για να στείλει νέο δορυφόρο στο διάστημα, είτε να ενταχθεί σε μια ”οικογένεια δορυφόρων”, όπως είναι η Astra…». Θυμίζουμε επίσης πως, ενώ είχε προαναγγελθεί από την άνοιξη η συνεργασία της Hellas Sat HD με την ΕΡΤ για την παροχή αθλητικού προγράμματος (EURO 2008, Ολυμπιακοί Πεκίνου), ουδέποτε υλοποιήθηκε…
– Το σύστημα παρακολούθησης των εκπομπών της Media Mind εξασφάλισε το υπουργείο Επικρατείας. Όπως αναφέρει το ίδιο το υπουργείο στην ιστοσελίδα του, «Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης υπέγραψε σύμβαση ύψους 18.000 ευρώ + ΦΠΑ για μία συνδρομή, για ένα έτος, ενός αυτοματοποιημένου συστήματος για πλατφόρμα αναζήτησης-ανάλυσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, στην εταιρεία Media Mind ΑΕ».
– Νέο ΔΣ και στη «ΜC Ελλάς ΑΕΕ», που εκδίδει το «Marie Claire». Πρόεδρος εξελέγη ο Arnaud Contades, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Στέργιος Νέζης και μέλη οι Νίκος Αναστασόπουλος, Αμαλία-Μαρία Τσιριγκάκη, Laurence Hebert-Wermus και Hubert Brisson.

– Επιστολή προς τα ΜΜΕ της περιφέρειάς της έστειλε η ΕΣΗΕΠΗΝ, ενημερώνοντας πως είναι σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2008 η διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η ένωση ζητάει «την άμεση εφαρμογή της, με την ενσωμάτωση στις αποδοχές των συντακτών και του ποσοστού 3,5% επιπλέον από 1/9/2008, όπως προβλέπεται από τη ΣΣΕ».
– Νέα εκδοτική εταιρεία με τίτλο Διεθνείς Ναυτιλιακές Εκδόσεις ΕΠΕ από τον Πέτρο Δίπλα και τη Μαρία Τζαλαβρά. Σκοπός της η έκδοση ημερήσιων, εβδομαδιαίων και μηνιαίων εφημερίδων και περιοδικών, οικονομικού, ναυτιλιακού, κοινωνικού, κτηματικού και στεγαστικού, πολιτικού, πνευματικού, επιστημονικού, αθλητικού ψυχαγωγικού και κάθε άλλου περιεχομένου. Το κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.
– Το μερίδιό του στην Issalos Media Consulting μεταβίβασε ο Γιάννης Θ. Μακρυγιάννης. Πρόκειται για 594 εταιρικά μερίδια, ονομαστικής αξίας 30 ευρώ το καθένα. Πλέον ο Βασίλης Μακρυγιάννης, με 594 εταιρικά μερίδια, έχει τον έλεγχο της εταιρείας, ενώ ο Χρήστος Μακρυγιάννης έχει 6 μερίδια. Το κεφάλαιο της εταιρείας ορίζεται στο ποσό των 18.000 ευρώ.
– Πρώτος ο ΣΚΑΪ με 11,2% τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού (21/7-31/8/2008), σύμφωνα με τη μέτρηση της ΑΕΜΑΡ για τη Focus. Ακολουθούν ο Ρυθμός με 9%, ο Nova Σπορ FM με 8,6%, ο Λάμψη με 8,3% και ο Derti 7,9%. Στους ενημερωτικούς, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ έχει 7,6%, ο ΑΝΤΕΝΝΑ 4,5%, ο Real 3,6%, ο Alpha 2,7% και ο Flash 2,3%. Το Mad Radio με σταθερή πορεία στο 3,1%.

– Τους υποσχέθηκαν πως θα είναι «συνέταιροι», τώρα δεν βλέπουν τη σύμβαση. Καθυστερήσεις διαπιστώνονται στην υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους στο «Θέμα», αν και την περίοδο της μεγάλης σύγκρουσης τους είχαν υποσχεθεί έως και μερίδιο στην εταιρεία.
– Προσφορές IPTV από τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο ΟΤΕ όσο και η HOL αναμένεται να μπουν δυναμικά στην αγορά παρέχοντας μπουκέτα τηλεοπτικών σταθμών και με ελληνικό περιεχόμενο. Το κρίσιμο ζήτημα είναι όμως να μπορούν πραγματικά οι πελάτες να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες, καθώς συνήθως υπάρχουν προβλήματα στην ταυτόχρονη λήψη του γρήγορου internet και των καναλιών.

– Εκτός του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας. Όπως αναφέρει η ΕΤΕΡ, «η Επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, χωρίς τη ΓΣΕΕ (ο εκπρόσωπός της αποχώρησε), αποφάνθηκε ότι μεταξύ των άλλων επαγγελμάτων βγαίνουν από το καθεστώς των βαρέων και οι τεχνικοί ραδιοφωνίας». Σύμφωνα με την ΕΤΕΡ, «οι τεχνικοί ραδιοφωνίας, στους οποίους περιλαμβάνονται οι δύο ειδικότητες των ηχοληπτών ραδιοφωνίας και των ηλεκτρονικών ραδιοφωνίας, δουλεύουν σε συνθήκες που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους»! Η Ένωση των Τεχνικών καλεί την υπουργό Απασχόλησης να μην προχωρήσει σε αποφάσεις που θα επιδεινώσουν δραματικά τη ζωή τους και θα εντείνουν σε αφόρητο βαθμό την ανασφάλεια στον χώρο των τεχνικών ραδιοφωνίας και επισημαίνει πως η Πολιτεία δεν είναι επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να βασίζεται αποκλειστικά σε λογιστικά στοιχεία και δεν μπορεί ποτέ να ξεχνά ότι πίσω από τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι.


Σχολιάστε εδώ