Του έκοψαν το κέφι

Κεφάτος μετά την πολυήμερη παραμονή του στο Πεκίνο, όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει τους ολυμπιακούς αγώνες, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Κεφάτος και με διάθεση για δυναμική επανείσοδο στο πολιτικό παιχνίδι, πραγματοποίησε άμα τη επιστροφή του συνέντευξη Τύπου όπου και παρουσίασε τα αιτήματα του προς τον Καραμανλή, την Παρασκευή αποφάσισε να οργανώσει μετά Βαΐων και κλάδων (με τρίμηνη βεβαίως καθυστέρηση) τον δημόσιο απολογισμό του, ενώ για αύριο και μεθαύριο προγραμματίζει την καθιερωμένη σύσκεψη με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, εν όψει της ΔΕΘ.
Ένας τέλειος πολιτικός προγραμματισμός που δεν είχε προσμετρήσει τους συνήθεις ύποπτους που του χαλάνε το κέφι.
Τον Πανίκα, που την επόμενη της συνέντευξης του δημάρχου βγήκε στα κανάλια και εμμέσως τον κατηγόρησε ότι δεν διεκδικεί για τη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας ταυτοχρόνως ότι μάλλον δεν θα παραστεί στην σύσκεψη των φορέων, και την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» και βουλευτή Χρύσα Αράπογλου, που, όπως λένε οι «κακές γλώσσες», την ημέρα της δημόσιας λογοδοσίας κόντεψε να τον ξαναστείλει στο Πεκίνο….
Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή το μεσημέρι η βουλευτής Θεσσαλονίκης έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στην οποία αποκάλυψε ότι ελεγκτής του υπουργείου Οικονομικών ερευνά και άλλες υποθέσεις κακοδιαχείρισης στον δήμο, διαπιστώνοντας μάλιστα στις σχετικές εκθέσεις του μεγάλα οικονομικά ανοίγματα στον δήμο την τελευταία δεκαετία, ύπαρξη διπλών λογιστικών βιβλίων και βεβαίως πλήρη παρανομία στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών.
Την έκθεση του οικονομικού ελεγκτή αποκάλυψε πρώτο το «ΠΑΡΟΝ» δημοσιεύοντάς την ολόκληρη στο φύλλο του δεκαπενταύγουστου.
Στην εν λόγω έκθεση ο οικονομικός ελεγκτής ρίχνει την ευθύνη στον ίδιο το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του, αφού όλα τα παραπάνω γινόταν με δική τους ευθύνη και ήταν σε πλήρη γνώση της διοίκησης.
Αλλά η Χρύσα δεν σταμάτησε στη μεσημεριανή συνέντευξη.
Προχώρησε λίγο παραπάνω και αποφάσισε να του τα ξαναθυμίσει όλα αυτά δημόσια ενώπιον μάλιστα του ιδίου και του «δικού του ακροατηρίου». Έτσι, στη διάρκεια του απογευματινού απολογισμού και παρουσία εκατοντάδων χειροκροτητών του δημάρχου, που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα για να εξυμνήσουν το έργο του δημάρχου, ανέγνωσε αποσπάσματα της έκθεσης-κόλαφου για τη λειτουργία του δήμου, προκαλώντας ισχυρό σοκ στον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους.
Το τι έγινε στην αίθουσα είναι δύσκολο να περιγραφεί.
Λέτε μετά από αυτά ο δήμαρχος να ξαναπάει στο Πεκίνο για να παρακολουθήσει τους Παραολυμπιακούς;


Σχολιάστε εδώ