Τα αβαντάζ του Παναθηναϊκού

Οι «πράσινοι» έχουν λύσει τα εσωτερικά προβλήματα που τους ταλάνιζαν τα προηγούμενα χρόνια. Ο κόσμος τους γύρισε στο γήπεδο, όπως αποδείχθηκε με τις γεμάτες κερκίδες εναντίον Ντιναμό Τυφλίδας και Σπάρτα Πράγας. Για τον Νίκο Πατέρα, μάλιστα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει και τους δύο ελληνικούς τίτλους, καθώς διαθέτει τον καλύτερο προπονητή (Χεν Τεν Κάτε) και ποιοτικό ρόστερ, το οποίο βρίσκεται σε ανοδική πορεία με καθημερινή βελτίωση.

Στον Ολυμπιακό προσπαθούν να συνέλθουν από το κάζο του αποκλεισμού από την Ανόρθωση. Ο Σωκράτης Κόκκαλης δέχεται διαρκώς προτροπές να επαναφέρει στην ομάδα τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά δείχνει να στηρίζει, έστω προσωρινά, τον Ερνέστο Βαλβέρδε και κινήθηκε χθες για την απόκτηση ξένου επιθετικού. Ποντάρει, μάλιστα, πολλά στον Ντιόγκο, για τον οποίο δαπάνησε ένα τσουβάλι ευρώ και τον θεωρεί μεγάλο παίκτη.

Η ΑΕΚ ψάχνεται

Οι παίκτες δείχνουν αδυναμία να εφαρμόσουν το σύστημα του Γιώργου Δώνη, ενώ ο τελευταίος εμφανίζεται να μην αντέχει την πίεση του πρωταθλητισμού. Παράλληλα η φυγή του Ριβάλντο άφησε τους «κιτρινόμαυρους» λειψούς στο ρόστερ, καθώς διαθέτουν το μικρότερο βάθος στον πάγκο.

Στον Άρη έκαναν όνειρα για κατάκτηση της 3ης θέσης. Ο αποκλεισμός από το ΟΥΕΦΑ, όμως, προκαλεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα. Με απρόβλεπτες επιπτώσεις στη συνέχεια της χρονιάς, καθώς ο Λάμπρος Σκόρδας προχώρησε σε σημαντικά ανοίγματα. Το έμψυχο δυναμικό του, πάντως, είναι για… την 5άδα του βαθμολογικού πίνακα.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Αρκεί να βρει τρόπο ο Φερνάντο Σάντος να δημιουργήσει μια δεμένη ομάδα, καθώς ο «δικέφαλος» απέκτησε πολλούς παίκτες. Με τον ενθουσιασμό του κόσμου κι ένα καλό ξεκίνημα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να επανέλθει στο πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πίσω από τους πέντε μεγάλους μπορεί να τερματίσει εκ νέου ο Αστέρας Τρίπολης. Αν και στην Αρκαδία θέλουν να πάνε ακόμα πιο ψηλά και εκτιμούν ότι έχουν τις δυνατότητες με τη λατινοαμερικάνικη παροικία που δημιούργησαν, καθώς οι περισσότεροι παίκτες έχουν πολλά ένσημα στο… ποδοσφαιρικό βιβλιάριό τους.

Από κει και κάτω, ο Πανιώνιος, η Λάρισα που ενισχύθηκε, η SKODA Ξάνθη και ο Ηρακλής βράζουν πάνω – κάτω στο ίδιο καζάνι. Όλοι ονειρεύονται να προσπεράσουν τους θεωρητικά ισχυρούς, αλλά επί της ουσίας μόνο η Λάρισα μπορεί να κάνει την έκπληξη. Από κει και πέρα, ο ΟΦΗ, ο Εργοτέλης και ο Πανσερραϊκός δείχνουν να ‘χουν προβάδισμα για την άνετη παραμονή.

Εκτός και αν μπουν στη σεζόν με το… αριστερό και έπειτα πληρώσουν το άγχος τους.

Για την παραμονή θα συγκρουστούν οι Λεβαδειακός, Πανθρακικός, Θρασύβουλος. Με τους δύο νεοφώτιστους να θεωρούνται ήδη από τους ανθρώπους της ποδοσφαιρικής πιάτσας ομάδες της Β΄ Εθνικής.


Σχολιάστε εδώ