Στην κόντρα με Δρόσο η ΑΕΚ

Τίποτα δεν είναι όπως παλιά στις σχέσεις του Δημήτρη Δρόσου, που πέρυσι διατέλεσε ιδιόκτητης της ΚΑΕ ΑΕΚ, με το νέο καθεστώς που ηγείται της ομάδας μπάσκετ της «Ένωσης».

Ο 42χρονος επιχειρηματίας, που πλέον ανέλαβε την τύχη ενός άλλου «δικεφάλου», του ΠΑΟΚ, είναι στην κόντρα με την «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ και η αιτία είναι η χαμένη χορηγία του ΟΠΑΠ. Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα της Α1 ανδρών του μπάσκετ που τη σεζόν 2007-08 δεν πήρε χορηγία από τον κρατικό οργανισμό, επειδή στη φανέλα διαφήμιζε την εταιρεία ιντερνετικού στοιχήματος Gold Victory, στην οποία τυγχάνει ένας από τους ιδιοκτήτες να είναι και ο Δρόσος.
Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να πάει σε «μετωπική» σύγκρουση με τον άλλοτε ιδιοκτήτη της ΚΑΕ για να διεκδικήσει το ποσό των 500.000 ευρώ, διότι τον θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο για την απώλεια του. Στην ΑΕΚ ισχυρίζονται ότι ο ΟΠΑΠ φρόντισε και ενημέρωσε εγκαίρως την ΚΑΕ να βγάλει τη διαφήμιση από τη φανέλα, διότι το ιντερνετικό στοίχημα στην Ελλάδα δεν θεωρείται νόμιμο, αλλά ο Δρόσος αγνόησε την ντιρεκτίβα του κρατικού οργανισμού.


Ποντάρει σε
Ηλιάδη ο Ματσόν
Τόπο στα νιάτα του «Αυτοκράτορα» του μπάσκετ δίνει ο Αντρέα Ματσόν. Ο ιταλός προπονητής του Άρη επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και επιχειρεί να «κτίσει» μια νέα δυνατή ομάδα μπάσκετ, που θα βασίζεται σε νέους και ελπιδοφόρους παίκτες.
Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι ο Ματσόν θα δώσει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στον παροπλισμένο Σάββα
Ηλιάδη, τον οποίο γνωρίζει σαν την… τσέπη του, επειδή είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν.
Στα σχέδια του ιταλού τεχνικού είναι να αξιοποιηθούν και οι νεαροί Κώστας Παπανικολάου και Λίνος Χρυσικόπουλος, καθώς θεωρεί ότι μπορούν να αποδείξουν πως τους αξίζει μια θέση στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ.


Για δανεικοί Σλούκας, Βουγιούκας
Προετοιμασία στον Ολυμπιακό άρχισαν δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, αλλά είναι πολύ πιθανόν να συνεχίσουν αλλού τη σεζόν. Ο Κώστας Σλούκας και ο Ίαν Βουγιούκας ενδέχεται να δοθούν δανεικοί σε ομάδες της Αθήνας για να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να ψηθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Ο Βουγιούκας, άλλωστε, παρουσίασε τρομερή βελτίωση κατά την παραμονή του στον ΑΓΟ Ρεθύμνου και οι «ερυθρόλευκοι» εκτιμούν ότι άλλη μία γεμάτη σεζόν θα τον ωφελήσει πολλαπλά.
Το ίδιο ισχύει και για τον Σλούκα, ο οποίος προέρχεται από μικρότερη κατηγορία και για πρώτη φορά θα βρεθεί αντιμέτωπος με επαγγελματίες και, σαφώς, πιο έμπειρους παίκτες. Ο ένας εκ των δύο νεαρών ενδέχεται να πάει στο Μαρούσι, ενώ για τον άλλο υπάρχει ενδιαφέρον από τον Πανελλήνιο και το Αιγάλεω.


Σχολιάστε εδώ