στα Ενδότερα των ομάδων

=Το ‘χει στο DNA του ο Τιμούρ Κετσπάγια να μη χάνει από τον Ολυμπιακό. Αν και την Τετάρτη ο Γεωργιανός γνώρισε την πρώτη του ήττα από τους «ερυθρόλευκους», στο τέλος πανηγύρισε την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

= Του το χρωστούσε η τύχη, καθώς ως ποδοσφαιριστής ο Κετσπάγια είχε βιώσει την άσχημη πλευρά της. Στα προκριματικά του 1994 τραυματίστηκε στον αγώνα ΑΕΚ – Ρέιντζερς και έχασε ουσιαστικά την ευκαιρία να ζήσει το πανηγύρι στην πρώτη παρουσία ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση.

=Ως προπονητής όμως ο «καραφλός» κατάφερε το θαύμα. Οδήγησε για πρώτη φορά μια κυπριακή ομάδα, την Ανόρθωση, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

= Το όνομα του Κετσπάγια θα δονήσει απόψε το ΟΑΚΑ, καθώς οι

οπαδοί της ΑΕΚ εξακολουθούν και τον λατρεύουν, ενώ γενικά δεν έχουν και πολλούς λόγους να χαίρονται. Μόνο που ο Γεωργιανός έγινε πλέον αγαπητός και στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

= Στο «τριφύλλι» εκτιμούν ότι ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ θα τους δώσει σημαντικό πλεονέκτημα και στο πρωτάθλημα. Κυρίως επειδή προκαλεί απανωτούς κλυδωνισμούς στην ομάδα του Πειραιά.

=Ο Νίκος Πατέρας υποστήριζε την περασμένη Πέμπτη ότι ο Παναθηναϊκός ξεφεύγει πλέον από τον «αιώνιο» αντίπαλο. Θεωρεί ότι με την παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τα έσοδα η ομάδα του θα στήσει τη δική της αυτοκρατορία, όπως έκανε ο Ολυμπιακός το 1996.

= Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πάντως θα ήθελαν μία μεταγραφή ακόμα από την ομάδα τους. Συγκεκριμένα, προσδοκούσαν να πάρουν έναν παίκτη για το κέντρο της άμυνας.

= Την προηγούμενη σεζόν οι «πράσινοι» στηρίχθηκαν στους Σαριέγκι, Γκούμα, Μόρις, ενώ φέτος έφυγε ο τελευταίος και πήρε τη θέση του ο Μελίσσης. Και βεβαίως προστέθηκε στις επιλογές ο Λουκάς Βύντρα, τον οποίο καθιέρωσε ο Χεν Τεν Κάτε στη φυσική θέση του.

= Οι διαπραγματεύσεις με τον Ζιβέ, ωστόσο, φανέρωσαν την επιθυμία των ανθρώπων του «τριφυλλιού» να πάρουν έναν έμπειρο και συνάμα ποιοτικό αμυντικό. Έτσι δημιούργησαν προσδοκίες στον κόσμο της ομάδας.

= Κόντρα στη Σπάρτα, πάντως, φάνηκαν κενά στην άμυνα, ειδικά όταν ο Σαριέκι και ο Βύντρα έτρεχαν αριστερά ή δεξιά για να καλύψουν τους πλάγιους που αργούσαν να επιστρέψουν. Η παλιά φρουρά των μετόχων, πάντως, δεν επιθυμεί την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού.

= Με τον Τραϊανό Δέλλα τα είχαν οι έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού μετά το ματς με την Ανόρθωση. Τον κατηγορούσαν για τη συμπεριφορά του τόσο κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, όταν σήκωνε επιδεικτικά τα τέσσερα δάχτυλα των χεριών του, αλλά και για όσα φώναζε στους διαδρόμους των αποδυτηρίων.

= Η εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός άνοιξε και την όρεξη όλων όσοι ασχολούνται με τον Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα της Αρκαδίας αγωνίστηκε χθες στο Φάληρο απέναντι στον πρωταθλητή και οι ξένοι ποδοσφαιριστές της προέβλεπαν νίκη.

= Γενικά, πάντως, η κατάσταση των «ερυθρολεύκων», αλλά και της ΑΕΚ έχει δημιουργήσει μεγάλη αισιοδοξία σε πολλές ομάδες. Κυρίως στον ΠΑΟΚ, στον οποίο άρχισαν να ονειρεύονται την κατάκτηση της 3ης θέσης.

= Στον «δικέφαλο», μάλιστα, είχαν έναν επιπλέον λόγο να χαίρονται. Ποιον; Την τραγική απόδοση του Άρη στον επαναληπτικό με τη Σλάβεν. Οι συνεργάτες του Θοδωρή Ζαγοράκη υποστήριζαν το βράδυ της Πέμπτης ότι «με άλλον προπονητή θα είχαμε σίγουρη την 3η θέση». Για άλλη μια φορά, δηλαδή, εκτόξευσαν τα βέλη τους κατά του Φερνάντο Σάντος.

= Από πότε γράφαμε ότι κάτι πήγαινε στραβά στην Ξάνθη; Από τότε που έγινε αντιληπτό ότι οι ξένοι δεν κάλυπταν τις απαιτήσεις του Χρήστου Πανόπουλου.

= Τους παίκτες είχε επιλέξει ο Γιάννης Μαντζουράκης. Ο ίδιος, όμως, ζήτησε και την αντικατάστασή τους.

= Ήρθε και η κόντρα με τους κάποιους από τους Έλληνες, με συνέπεια να του δείξουν την πόρτα εξόδου το αφεντικό της Ξάνθης. Η λύση του διαζυγίου, μάλιστα, έγινε τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής στην Ξάνθη από την Κατερίνη, όπου η ομάδα της Θράκης ηττήθηκε 3-1 με αντίπαλο τον Πιερικό.

= Σας χρωστάω μια συγγνώμη. Σας έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Κώστας Παταβούκας σχεδίαζε τη διαγραφή του Θανάση Μπελιγράτη από τον τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ.

= Έμαθα, όμως, ότι η διαγραφή έχει πραγματοποιηθεί εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα από το 2006, όταν και κάποιοι κατηγόρησαν τον Μπελιγράτη για την προσέγγιση του Γιώργου Ορφανού.

= 1.500 άτομα έλεγαν οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού ότι βρέθηκαν στην παρουσίαση των νέων αποκτημάτων, αλλά δεν βρέθηκαν ούτε οι μισοί. Απλώς ήθελαν στις Σέρρες να δείξουν συσπείρωση εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

= Ούτως ή άλλως, ο Πέτρος Θεοδωρίδης απολαύει της εμπιστοσύνης του κόσμου. Ο Πανσερραϊκός επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία χάρη στον έμπειρο παράγοντα, κάτι που παραδέχονται όλοι στις Σέρρες.

= Άλλο, όμως, η στήριξη και εντελώς διαφορετικό πράγμα ο διπλασιασμός των ατόμων που βρέθηκαν σε μια εκδήλωση. Στη δεύτερη περίπτωση μιλάμε για διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

= Με επικοινωνιακό τρικ απάντησε ο Φανούρης Βατσινάς στους οργανωμένους οπαδούς του ΟΦΗ που τον κατηγόρησαν ότι «αποκλείεται να πάρει 2 εκατ. ευρώ από τον Παναθηναϊκό για τον Τζόρβα». Ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας άφησε με διακριτικό τρόπο να πέσει από την τσέπη του μια επιταγή ύψους 445.000 ευρώ, για τα οποία ανέφερε πως ήταν η πρώτη δόση για τη μεταγραφή του διεθνή τερματοφύλακα.

= Δίνουν και παίρνουν τα στοιχήματα για τον επόμενο προπονητή που θα απολυθεί. Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται ήδη πέντε άτομα.

= Πρόκειται για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τον Γιώργο Δώνη, παρά τη στήριξη του Ντέμη Νικολαϊδη, τον Φερνάντο Σάντος, τον Γιάννη Παπακώστα και του Μόμτσιλο Βούκοτιτς. Αν κάποιος βγάλει από τη λίστα τον Δώνη, οι άλλοι τέσσερις μπορεί να φύγουν ακόμα και… σήμερα!

= Αλλιώς τα περίμενε και διαφορετικά τα βρήκε ο Κώστας Φλεβαράκης στην ΑΕΚ. Φαίνεται, όμως, ξεπέρασε τους φόβους του, που τον οδηγούσαν στην πόρτα της εξόδου, χάρη στην παραμονή των Νίκου Χατζή και του Δημήτρη Παπανικολάου.

= Οι δύο έμπειροι παίκτες ανέτρεψαν το κλίμα και, ασφαλώς, μας επιβεβαίωσαν πλήρως, καθώς γράφαμε ότι για συναισθηματικούς λόγους θα έμεναν στην «Ένωση».

Όπως, δηλαδή, συνέβη τελικά.


Σχολιάστε εδώ