Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ

Το «Π» παρουσιάζει σήμερα ένα μέρος της αγοράς των αθλητικών ΜΜΕ, με την καταγραφή του νέου χάρτη που διαμορφώνεται, με 13 αθλητικές εφημερίδες, 4 ραδιοφωνικούς σταθμούς και 3 τηλεοπτικά δίκτυα, ασχολούμενα με το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, το ποδόσφαιρο.
Στη φετινή σεζόν, Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος, Κανελλόπουλος και άλλοι διαμορφώνουν ένα δυναμικό πεδίο ανταγωνισμού, με έπαθλο το πρωτάθλημα και «αντίδωρο» την ισχύ που προσφέρουν οι ομάδες. Είναι τέτοια η μόδα, που μπαίνουν στο παιχνίδι και άλλοι εκδότες, όπως ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, που ανέλαβε την
αντιπροεδρία του Ηρακλή.
Σε αυτό το δυναμικό πεδίο μπαίνουν και οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ, βλέποντας την ανοδική πορεία των αθλητικών Μέσων, τη δύναμη που προσφέρουν, τη σημερινή κερδοφορία, αλλά και τη μελλοντική, μετά την είσοδο και άλλων ιδιωτικών εταιρειών στο πεδίο του στοιχήματος. Για παράδειγμα, είναι γνωστό πως την αντιπροσώπευση της εταιρείας στοιχήματος William Hill την έχει ο Δ. Κοντομηνάς.
Ιδιοκτησιακό καθεστώς
Συγκρότημα SportDay – Σπορ FM
1. Ραδιοφωνικός σταθμός Nova Σπορ FM: Χρήστος Σωτηρακόπουλος 23,75% Γιώργος Δήμας 23,75%, Χαράλαμπος Χριστόγλου 23,75%, Θεμιστοκλής Αλαφούζος 22,75%, Νίκος Ναούμης 5%, Χελάκης Γιώργος 1%. Ο σταθμός έχει τη χορηγία του μπουκέτου συνδρομητικής τηλεόρασης Nova.
2. Εφημερίδα «SportDay»: Σπορ FM 33%, Δ. Κοντομηνάς 33%, κύκλος συμφερόντων Θ. Αλαφούζου 33%.
Πήγασος
– Εφημερίδα: «Goal News».
– Ραδιοφωνικός σταθμός Sentra 103,3.
ΔΟΛ – Ρέστης
1. Εφημερίδα «Εξέδρα» (ΔΟΛ [Ρέστης 13,04%]).
2. Ραδιοφωνικός σταθμός Arrena Radio 89,2.
Σημείωση: Ο Β. Ρέστης φέρεται να ενδιαφέρεται για συμμετοχή στην ομάδα της ΑΕΚ.
Παύλος Γιαννακόπουλος
1. Εφημερίδα «Πράσινη».
Σημείωση: Ο Π. Γιαννακόπουλος με τον αδελφό του ελέγχουν το μπάσκετ του ΠΑΟ, ενώ μετέχουν πλέον και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Α. Δελλατόλας
1. Εφημερίδα «Derby» – «Παναθηναϊκό Τριφύλλι»
ΕΡΤ (Δημόσιο 100%)
-Ραδιοφωνικός σταθμός ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Ο σταθμός μεταδίδει όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.
-Τηλεοπτικός σταθμός ΝΕΤ. Η εταιρεία έχει τα δικαιώματα των ομάδων του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Αστέρα Τρίπολης, της Ξάνθης και του Άρη.
NetMed
-Τηλεοπτικά κανάλια NovaSports. Η NetMed έχει τα δικαιώματα των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Πανιώνιου, Ηρακλή, Εργοτέλη, Πανθρακικού και Θρασύβουλου.
Alpha
-Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τα δικαιώματα των ομάδων του Λεβαδειακού, της Λάρισας και του Πανσερραϊκού


Σχολιάστε εδώ