ο δαίμονας των δημαρχείων

Την προηγούμενη Κυριακή στον Δήμο Αγίου Δημητρίου ένας φουκαράς εργάτης έχασε τη ζωή του όταν, χωρίς απολύτως καμία τήρηση κανόνων ασφαλείας, εργαζόταν στο φρεάτιο του ασανσέρ, μέσα στο δημαρχείο. Ακόμη ψάχνουν να βρουν ποιος του άνοιξε την πόρτα. Ο θυρωρός δεν ξέρει τίποτα…
QQQ
Εκτός ελέγχου βρίσκεται πλέον η κατάσταση με τον καταυλισμό των αθιγγάνων που έχουν κατασκηνώσει σε περιοχή του Δήμου Κορωπίου, κατά μήκος της Αττικής οδού. Χιλιάδες οδηγοί βλέπουν καθημερινά περισσότερες από διακόσιες παράγκες, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί σε μια «ζώνη» που έχει απαλλοτριωθεί από την Αττική οδό, αλλά χωροταξικά ανήκει στον Δήμο Κορωπίου. Το θέμα τέθηκε στο νομαρχιακό συμβούλιο ανατολικής Αττικής, αλλά όλοι σήκωσαν τα χέρια, αφού, όπως ειπώθηκε, η νομαρχία δεν έχει καμία αρμοδιότητα ως προς την απομάκρυνσή τους. Τα ίδια λέει και ο δήμος, αφού ο χώρος δεν του ανήκει. Αυτή είναι η Ελλάδα.
QQQ
Η υποβάθμιση του περιβαλλοντολογικού πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», που βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους, δεν έχει προηγούμενο. Μια απέραντη χωματερή, λίμνες χωρίς νερό, αλλά γεμάτες σκουπίδια, είναι η πρώτη εικόνα που βλέπει κάποιος μόλις κάνει το λάθος να επισκεφθεί το πάρκο. Ο πρώην δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Κώστας Τρίγκας, έχει αφήσει στη μοίρα του την απέραντη έκταση, αφού ως πρόεδρος του οργανισμού που διαχειρίζεται το πάρκο δεν ασχολείται καθόλου, γιατί, όπως λέει σε συνεργάτες του, δεν αμείβεται γι’ αυτό ούτε με ένα ευρώ. Πράγματι, η θέση αυτή είναι άμισθη. Έχω την εντύπωση όμως ότι ο ίδιος είχε ζητήσει να την πάρει. Μαθαίνω πάντως ότι εξαιτίας αυτής της ιστορίας ο ΥΠΕΧΩΔΕ σκέφτεται να παραχωρήσει την εποπτεία στον ΑΣΔΑ.
QQQ
Άρχισαν τις διαμαρτυρίες και τα σχετικά υπομνήματα οι δήμαρχοι που βλέπουν ότι θα χάσουν τη μαύρη Μερσέντες και τα προνόμια εξαιτίας της συνένωσης των δήμων που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Και εγώ το ίδιο θα έκανα. Αν είχα μάθει να είμαι βασιλιάς στο χωριό μου και ξαφνικά γινόμουνα δούλος, θα φώναζα κάθε πρωί από το μπαλκόνι. Σας πληροφορώ ότι ο «Καποδίστριας 2» βρίσκεται σε πολύ σωστή βάση βάζοντας τέλος στην άνευ προηγουμένου πολυθεσικότητα και τη διασπάθιση σε μισθούς και προνόμια. Αυτά δεν συμβαίνουν σε κανένα κράτος του κόσμου. Με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου περισσότερα από 20.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα παίρνουν μισθό από ταμεία δήμων, έχοντας διάφορες ιδιότητες. Απίστευτο. Όσον αφορά την Αττική, οι πρώτοι σχεδιασμοί του υπουργείου δεν συμπεριλαμβάνουν τη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών, όπου οι δήμοι θα συνεχίσουν να υφίστανται ως έχουν, αλλά την Περιφέρεια Αττικής, εκεί θα γίνουν οι συνενώσεις. Το σίγουρο είναι ότι οι νέες εκλογές, το 2010, θα γίνουν με τους νέους διοικητικούς σχηματισμούς.
QQQ
Νέα γενική γραμματέα απέκτησε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων. Πρόκειται για τη Δήμητρα Σπηλιοπούλου, η οποία έχει διατελέσει γενική γραμματέας του υπουργείου Τύπου επί εποχής Πρωτόπαπα. Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζει και περί αυτοδιοίκησης αφού έχει διατελέσει αντινομάρχης Αιγάλεω για αρκετό διάστημα. Δεν θέλω να γίνω κακός πριν καλά καλά ξεκινήσει τη νέα της θητεία, αλλά η περίπτωσή της μου θυμίζει το ανέκδοτο που λέει ότι ένα πλοίο είχε βυθιστεί στο λιμάνι και ο πλοιοκτήτης έψαχνε καπετάνιο με αγγελία για να τον χρησιμοποιήσει προκειμένου να κυβερνήσει το πλοίο για να μην πάει πιο βαθιά. Προς το παρόν, καλή θητεία.
QQQ
Το φαγοπότι που γινόταν επί χρόνια στον Δήμο Δάφνης, όταν δήμαρχος ήταν ο Μπάμπης Σαραντόπουλος, με αποδεδειγμένο πλέον τρόπο, από συγκεκριμένους υπαλλήλους θα το ζήλευε και ο Εσκομπάρ. Η απόλυτη λεηλασία του δημόσιου χρήματος με μέθοδο νηπιαγωγείου. Φυσικά ο τότε δήμαρχος δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα. Την προηγούμενη Κυριακή αφιερώσαμε μια σχεδόν σελίδα για την παρουσίαση του πορίσματος. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον είχαν δύο υπάλληλοι. Ο ένας, ο Κιούσης, κρύβεται γιατί ξέρει τη μοίρα του. Η άλλη υπάλληλος συνεχίζει να δουλεύει κανονικά στον δήμο χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι καλά πληροφορημένοι λένε ότι ξέρει πολλά, γι’ αυτό δεν την ακουμπάει κανένας από τη σημερινή διοίκηση, εξαιτίας του ότι εκείνη την περίοδο υπήρχαν κάποια κοινά πρόσωπα ως προς το κουμάντο του δήμου. Η κυρία είναι σύζυγος αστυνομικού. Η ανοχή του δήμου βέβαια θα λάβει τέλος όταν σε λίγες ημέρες ο ανακριτής Ζαχαριανός, που έχει αναλάβει την υπόθεση, θα καλεί έναν έναν για απολογία.
QQQ
Τους πιάσαμε στα πράσα και ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν. Αναφέρομαι στην προσπάθεια του στημένου διαγωνισμού από κάποιους της δημοτικής αρχής Ασπροπύργου υπέρ ενός πασίγνωστου εργολάβου ο οποίος δραστηριοποιείται σε διάφορους δήμους. Το έργο που προσπάθησαν να κάνουν ανήμερα της Παναγίας ήταν ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Η «δουλειά» χάλασε επειδή εμφανίστηκαν και άλλοι εργολάβοι που έμαθαν για τον διαγωνισμό. Μου λένε ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος, με σχεδόν παρόμοια πρόταση, αλωνίζει σε πολλούς δήμους. Αδέλφια, εδώ είμαι εγώ. Για στείλτε μου τα στοιχεία που μου είπατε στο τηλέφωνο. Μπορεί να πήρε τα έργα, αλλά υπάρχει και το ελεγκτικό συνέδριο που εγκρίνει τα εντάλματα των δήμων. Για να δούμε τι θα δούμε.
QQQ
Τις καταγγελίες για τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Δάφνης κ. Οικονομόπουλο, από τον μεγαλοεπιχειρηματία κατασκευαστή κ. Εμφιετζόγλου, με την ιδιότητα του προέδρου της Εργατικής Κατοικίας, σύντομα θα τις ξαναθυμηθούμε αφού το δικαστήριο, εξ αναβολής, γίνεται σε λίγο καιρό. Έχουμε κάθε λόγο να παρακολουθούμε την υπόθεση, αφού η εφημερίδα μας είχε αποκαλύψει την υπόθεση αυτή.
QQQ
Μας έστειλε ανακοίνωση ο δήμαρχος Πεύκης, καλός φίλος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, λέγοντας ότι δεν πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί τα καθήκοντά του ως δήμαρχου έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα. Δηλαδή μας είπε το αυτονόητο.
QQQ
Δικαιούται μια καλή κουβέντα ο δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου. Οι χιλιάδες δενδροφυτεύσεις που προχωρεί, μέρα με τη μέρα ξαναπρασινίζουν την ολόμαυρη ράχη του Πάνιου Όρους από το πύρινο πέρασμα της περσινής μεγάλης φωτιάς που το κατέκαψε σχεδόν ολοσχερώς. Εκεί, η φύση επανέρχεται, μπουμπουκιάζει. Ξαναχαμογελάει στον Πάνα πευκόφυτο βουνό.
Μαζί της και η ελπίδα. Όλων μας!
QQQ
Σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν στον Δήμο Ηρακλείου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Γεωργόπουλος με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο των
ΗΣΑΠ κ. Σπανάκη και Παπαθανάση αντιστοίχως.
Συγκεκριμένα, η επαναφορά της διαμπερούς κυκλοφορίας των οχημάτων από το κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο ηλεκτρικός σταθμός των ΗΣΑΠ, καθώς και η δημιουργία χώρων στάθμευσης, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε θετικά αποτελέσματα.
Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος επεσήμανε προς τη διοίκηση των ΗΣΑΠ ότι από τη μεριά του δήμου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επανέλθει ο Οργανισμός με νέο έργο στην περιοχή, που να εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό των τρένων, να διευκολύνει την πρόσβαση προς τον σταθμό, να αποσυμφορήσει την πόλη του Ηρακλείου και να το απαλλάξει από τα χιλιάδες αυτοκίνητα που το καταλαμβάνουν.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο δήμαρχος κ. Γεωργακόπουλος, που επιτέλους ένα έργο, για το οποίο είχε δεσμευτεί προεκλογικά στον λαό του Ηρακλείου, μπαίνει στον δρόμο της επίλυσης.
QQQ
Το νέο κτίριο που θα στεγάσει το 2ο ΚΕΠ στο Παλαιό Ηράκλειο, στην οδό Πεύκων 129, είναι ήδη έτοιμο. Έτσι, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του όμορφου προαστίου παίρνει σάρκα και οστά μέχρι το τέλος του χρόνου, και συγχρόνως παύει η ταλαιπωρία όλων αυτών που ήταν υποχρεωμένοι να εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ άλλων περιοχών.
QQQ
Ένα πλούσιο πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από ποιοτικές εκδηλώσεις για όλα τα ενδιαφέροντα και όλες τις ηλικίες συνθέτει τον «Πολιτικό Σεπτέμβρη 2008» του Δήμου Κορυδαλλού. Από τις 30 Αυγούστου έως τις 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν 26 συνολικά εκδηλώσεις στο δημοτικό αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», αλλά και σε πλατείες στο κέντρο και σε γειτονιές της πόλης. Η αποκέντρωση των εκδηλώσεων είναι ένας από τους στόχους και της φετινής διοργάνωσης, δίνοντας το στίγμα για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των δημοτών στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις από γνωστούς θιάσους, ενώ ιδιαίτερη θέση έχει και η ερασιτεχνική δημιουργία με τη φιλοξενία παραστάσεων στο πλαίσιο του 1ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, στο οποίο συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Κορυδαλλού.
QQQ
Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Περάματος να μην εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας Cyclon Hellas SA, της οποίας η άδεια λήγει στο τέλος του χρόνου, κοινοποίησε στη νομαρχία Πειραιά ο δήμαρχος Γιάννης Γλύκας. Στόχος του δημάρχου, όπως δηλώνει ο ίδιος, είναι η απομάκρυνση όλων των εταιρειών πετρελαιοειδών από το Πέραμα.
Ο Εξορκιστής


Σχολιάστε εδώ