Οι εκσυγχρονιστές ενοχλούνται από τη Λούκα και της στήνουν παγίδες!

Μεγάλη ταραχή στη Χαριλάου Τρικούπη την περασμένη Τρίτη, όταν οι δημοσιογράφοι, που «έκαναν βάρδια» εκείνη τη στιγμή, διαπίστωσαν ότι από τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας απουσίαζε η πολιτική εκπρόσωπος για θέματα οικονομίας του κόμματος Λούκα Κατσέλη. Αντ’ αυτής στη συνάντηση θα συμμετείχε η γραμματέας του τομέα οικονομίας Ντίνα Λάζαρη.
Μερικοί «καλά πληροφορημένοι» και με «καλές διασυνδέσεις» έλεγαν ότι η Λούκα παραμερίστηκε από τον ΓΑΠ γιατί επήλθε ρήξη στις σχέσεις τους και δεν επιθυμούσε την παρουσία της… Φυσικά οι πληροφορίες τους δεν κάλυπταν τον πραγματικό λόγο απουσίας της κ. Κατσέλη, που δεν ήταν άλλος από το ότι βρίσκεται εκτός Ελλάδας, στην Αμερική συγκεκριμένα, για οικογενειακούς λόγους.
Ήδη από την περασμένη βδομάδα υπήρχαν δημοσιεύματα, με διαρροές αποδιδόμενες σε στελέχη που στηρίζουν και βρίσκονται κοντά στον ΓΑΠ, που προκάλεσαν εντυπώσεις, έκπληξη και πολλές απορίες.
Μιλούσαν για την ανάγκη «ενός Γιάννου ή ενός Χριστοδουλάκη του Γιώργου», με τον ισχυρισμό ότι η Λούκα αμφισβητείται, δημιουργεί στο κόμμα προβλήματα και «είναι λίγη» σε σύγκριση με τον αποπεμφθέντα Γιάννο και τον θεωρητικό της οικονομικής πολιτικής του εκσυγχρονισμού Νίκο Χριστοδουλάκη. Τέσσερα μάλιστα στελέχη παρουσιάζονταν ως «οι επικρατέστεροι» να διαδεχθούν τη Λούκα: Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Φλωρίδης, Άννα Διαμαντοπούλου και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Και για όλους τα σχετικά δημοσιεύματα έγραφαν και κάποιον καλό λόγο.
Ωστόσο, ιδιαίτερα καχύποπτοι και λεπτολόγοι αναλυτές της επικαιρότητας επισημαίνουν ότι σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου άφησε ακάλυπτη τη Λούκα Κατσέλη.
Πρώτα, όταν της αποδόθηκε δήλωση υπέρ του κλεισίματος των ΔΕΚΟ, την «κρέμασε» με την περιβόητη φράση του «να ρωτήσετε την κ. Κατσέλη αν αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη
ΔΕΚΟ» και ότι οι θέσεις της είναι θέσεις της… ΝΔ!
Η δεύτερη φορά ήταν την περασμένη Κυριακή, όταν σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» πέρασε στο «ντούκου» την άποψη του ερωτώντος δημοσιογράφου ότι «στελέχη του κόμματος διαφωνούν με τις απόψεις της κ. Κατσέλη» και άφησε να πλανάται η εντύπωση ότι αυτή έχει την ευθύνη για «τη σύγχυση της κοινής γνώμης» σε σχέση με την πρόταση του κόμματος για την οικονομία.
Βέβαια, η Λούκα Κατσέλη συντονίζει τη διαμόρφωση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία που θα διατυπώσει ο Γιώργος Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη και θα ‘ταν οξύμωρο να επινοούνται καταστάσεις δυσαρέσκειας ή υποβάθμισης του ρόλου της από τον πρόεδρο του κόμματος, λόγω σύγκρουσης φιλοδοξιών και ενδοκομματικών συμφερόντων τρίτων.
Άλλωστε, έχει και η ίδια μιλήσει για «ανώνυμους διαδρομιστές» που της «την έχουν στημένη». Και έχει δηλώσει για το φαινόμενο αυτό ότι έτσι, ανώνυμα και με ψιθύρους στους διαδρόμους, δεν γίνεται πολιτική.


Σχολιάστε εδώ