Μέχρι τελικής πτώσεως η εκλογική κόντρα στην ΕΟΠΕ

Το κόλπο του αιφνιδιασμού που επιχείρησε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης, να προκηρύξει εκλογές για την 13η Σεπτέμβρη και να πιάσει στον ύπνο την κίνηση «Φίλοι του Βόλεϊ», στην οποία είναι επικεφαλής ο Στέλιος Προσαλίκας, δεν έπιασε. Φυσικό επόμενο είναι η κόντρα να κορυφώνεται και οι δύο παρατάξεις να κατεβάζουν στον εκλογικό πόλεμο όλα τα όπλα που διαθέτουν.
Ο Μπελιγράτης, που εμπλέκεται με τα κοινά της Ομοσπονδίας Βόλεϊ περίπου τέσσερις δεκαετίες και γνωρίζει πολύ καλά να κρατάει την προεδρική καρέκλα, φρόντισε να συλλέξει από τον περασμένο Απρίλιο από αρκετά σωματεία εκπροσωπήσεις. Τα έγγραφα αυτά, όμως, που έχει ο απερχόμενος πρόεδρος της ομοσπονδίας στο συρτάρι του μπορεί να του φανούν άχρηστα, καθώς τυγχάνει να είναι, εκτός από παράτυπα και… ληξιπρόθεσμα, αφού τότε που τα μάζευε δεν υπήρχε στον ορίζοντα καμία κίνηση «Φίλοι του Βόλεϊ» που να αντιπολιτεύεται το καθεστώς της ΕΟΠΕ. Την προσπάθεια του 53χρονου Προσαλίκα, που πήρε το χρίσμα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και συνάμα έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκαλύψαμε και την περασμένη Κυριακή, αναμένεται να στηρίξει ένας ακόμη βετεράνος της μεγάλης ομάδας του 1987, που κατέκτησε την 3η θέση στο Ευρωβόλεϊ της Γάνδης, ο Δημήτρης Γόντικας.
Ο γενικός διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ) έστειλε εδώ και μέρες μήνυμα στον Μπελιγράτη να πάψει να χρησιμοποιεί το όνομά του, όπως έκανε τον περασμένο Μάρτιο με αφορμή τη μη τηλεοπτική κάλυψη του φάιναλ φορ του Κυπέλλου ανδρών του βόλεϊ που φιλοξένησε η Ορεστιάδα, διότι θα βγάλει στην επιφάνεια τον απαγορευμένο φάκελο του 1994. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γόντικας έχει πληθώρα στοιχείων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ που διοργάνωσε η ΕΟΠΕ και φυσικά καίνε τον απερχόμενο πρόεδρο της.Οι Μπελιγράτης και Προσαλίκας, πάντως, παραβρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην εκδήλωση της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών του βόλεϊ, που έγινε στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης στο ΟΑΚΑ, και δεν αντάλλαξαν ούτε… βλέμμα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Σταύρος Δουβής, ο οποίοι για τα μάτια του κόσμου φρόντισαν και κράτησαν αποστάσεις.


Σχολιάστε εδώ