Και νέα διαδρομή στα άδυτα των ΦΕΚ…

Στις περιπλανήσεις που κάναμε στα ΦΕΚ, στις διαδρομές των ονομάτων, κάποιες φορές βρεθήκαμε σε όντως περίεργες καταστάσεις και προβληματιστήκαμε πολύ για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα περιοριστούμε σε ειδικές αναφορές χωρίς να αναφερθούμε σήμερα σε ονόματα. Περιμένουμε τους εισαγγελείς να δρομολογήσουν τις εξελίξεις και να δώσουν νέα ονόματα, νέες διευθύνσεις και νέες διαδρομές. Θα περιοριστούμε λοιπόν σε μερικές επισημάνσεις για να μη χάσουμε το λεωφορείο των διαδρομών.
1) Υπάρχει στα ΦΕΚ κόρη πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ που έχει σχέση με εταιρεία που ο ένας εκ των εταίρων είναι συνεταίρος με πρόσωπο που ο Εισαγγελέας έχει καλέσει για τα «μαύρα ταμεία» και τους μαύρους λογαριασμούς. Μάλιστα ο εν λόγω κύριος έχει χρηματίσει σε πολλά ΔΣ του Δημοσίου ως μέλος και μάλιστα μαζί με πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές. Ίσως η τότε κυβέρνηση να είχε αξιοποιήσει τις ικανότητες του συγκεκριμένου προσώπου και να τον είχε ανταμείψει γι’ αυτόν τον λόγο.
2) Υπάρχει συνεταιριλίκι, λένε τα ΦΕΚ, μεταξύ των διωκόμενων των «μαύρων» ταμείων της Ζήμενς με πρώην διευθυντή γραφείου υπουργού και μετέπειτα γενικό γραμματέα στο υπουργείο του και με διοικητή εταιρείας Δημοσίου του χώρου των εξοπλισμών και μάλιστα οι εν λόγω κύριοι όταν ως φαίνεται ασκούσαν και τα καθήκοντά τους για λογαριασμό του Δημοσίου. Δεν είναι καθόλου μεμπτό ούτε μπορεί να έχουν σχέση με τα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς, αλλά η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να δείχνει και τίμια πέρα από το να είναι τίμια. Άλλωστε είναι ντροπή να κατηγορούν τις γυναίκες άλλων υπουργών, ενώ τα δικά τους στελέχη είναι χειρότερα. Αυτό δεν σημαίνει άφεση αμαρτιών στις γυναίκες των υπουργών, αλλά το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς.
3) Υπάρχει κολλητός υπουργού, χρηματίσας και σε δημόσιες θέσεις, που είναι συνεταίρος με πρόσωπο που έχει σχέση με έναν εκ των κληθέντων από τον Εισαγγελέα για τα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς. Καθόλου μεμπτό αυτό το γεγονός. Όμως εμείς λέμε αυτό που γράψαν τα ΦΕΚ, χωρίς να εμπλέκουμε κανέναν και για τίποτα.
4) Υπάρχουν στα ΦΕΚ, αλλά και σε νέα στοιχεία που μαζεύονται από εδώ και εκεί, διάφορα κόλπα όντως περίεργα και βέβαια εκεί διαπιστώνουμε τους πραγματικούς εταίρους των διαφόρων εταιρειών που έχουν σχέση με τα πρόσωπα και των πραγματικών εταίρων. Επειδή βέβαια αυτό θέλει χρόνο και πολύ ψάξιμο, θα κάνουμε αργότερα αυτό το ταξίδι, όμως εμείς θα γράφουμε αυτά που βλέπουμε στα ΦΕΚ και δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανέναν.
5) Υπάρχει υποδιοικητής τράπεζας που είναι συνεταίρος με συνεταιρικά πρόσωπα που έχουν σχέση με άλλα πρόσωπα τα οποία ο Εισαγγελέας έχει καλέσει για τα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς.
Ο Ρεπορταζάκιας
ΥΓ.: Οι διαδρομές συνεχίζονται, το ψάξιμο και το ταξίδι συνεχίζεται. Κάποτε θα έρθει και το αποτέλεσμα για όλους εκείνους που θέλουν να είναι και τίμιοι και να δείχνουν και τίμιοι.


Σχολιάστε εδώ