Βγήκαν… μαχαίρια στην ΕΝΑΕ

«Η άφωνη ΕΝΑΕ είναι άφαντη στον πολιτικό χάρτη της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχας, ο οποίος υπογράμμισε ότι η διοίκησή της έχει οδηγήσει το συνδικαλιστικό όργανο των νομαρχιών σε ανυποληψία και τους συλλογικούς αγώνες της αυτοδιοίκησης σε πρωτοφανή εκ των έσω υπονόμευση. Ταυτόχρονα καυτηρίασε το γεγονός ότι το ΔΣ της ΕΝΑΕ έχει να συνεδριάσει εδώ και δύο μήνες (!), με αποτέλεσμα να έχει περιοριστεί σε ρόλο παθητικού παρατηρητή.
Στη συνέχεια μετέφερε στο ΔΣ τις θέσεις της παράταξης για μια σειρά από ζητήματα, εστιάζοντας την προσοχή του κυρίως σε αυτά της διοικητικής μεταρρύθμισης που προχωρά με την ΕΝΑΕ ως απλό παρατηρητή, του θεσμού της μεταφοράς μαθητών που καρκινοβατεί, της συντήρησης του οδικού δικτύου που εκκρεμεί η κατανομή της επιπλέον πίστωσης που διατέθηκε, του νέου κώδικα ΝΑ που ακόμα δεν έχει ψηφιστεί και της λειτουργίας της αγοράς που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των νομαρχιών δεν επαρκούν για να περιφρουρήσουν.
Απαντώντας στον νομάρχη Πειραιά η διοίκηση της ΕΝΑΕ τόνισε:
«Έχοντας εκλεγεί υπεύθυνος για την ανασυγκρότηση του
ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μίχας έχει θέσει πλέον άλλους στόχους σε πρώτη προτεραιότητα, έχει απομακρυνθεί από την αυτοδιοίκηση και επιδιώκει να αξιοποιήσει τη θέση του στο ΔΣ της ΕΝΑΕ για να αυτοπροβληθεί ο ίδιος και το κόμμα του.
Με βαρείς χαρακτηρισμούς, με ισοπεδωτική διάθεση και απαξιωτικό ύφος, ο κ. Μίχας επιχειρεί, για πολλοστή φορά, να δημιουργήσει κλίμα έντασης από το πουθενά και να υπονομεύσει τη λειτουργία της Ένωσης προκειμένου να επιτύχει τους προσωπικούς και κομματικούς του στόχους. Είναι μια στάση που, αν δεν ήταν επικίνδυνη και επιζήμια για το συνδικαλιστικό όργανο των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, θα μπορούσαμε εύκολα να την αγνοήσουμε ως κουραστική και δικαιολογημένη».
Υπερασπιστής…
Ωστόσο, ο Γ. Μίχας βρήκε… συμπαραστάτη από τον ίδιο τον χώρο που ανήκει και η ηγεσία της ΕΝΑΕ που τον καταγγέλλει, δηλαδή τον συντηρητικό, καθώς ο υπερνομάρχης Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης Κ. Τάτσης σε δηλώσεις του στο site της υπερνομαρχίας κατηγορεί για αδράνεια την ηγεσία της ΕΝΑΕ!
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Από το συνέδριο της ΕΝΑΕ, τον Μάιο και μετά, υπάρχει μια περίεργη σιγή από την πλευρά του αρμόδιου υπουργού.
Το διοικητικό συμβούλιο της
ΕΝΑΕ δεν είχε καμιά επαφή με τον υπουργό, ενώ η συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν αναφέρεται ούτε ως πιθανότητα.
Παράλληλα αδρανεί και η
ΕΝΑΕ, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση και δημιουργεί ερωτηματικά ανάμεσα στους νομάρχες και τα μέλη του τελευταίου θεματικού συνεδρίου».

// Για τους νονούς του Πειραιά γράφουμε εδώ και 15 ημέρες, αλλά κανένας δεν ασχολείται. Τώρα που έκαναν γυαλιά καρφιά άλλο ένα μαγαζί της πόλης για να δηλώσουν «παρόντες», θα… ευαισθητοποιηθεί κάποιος; Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές είναι αρκετά. Ας τα αξιοποιήσουν λοιπόν σύντομα πριν χάσει ο Πειραιάς τον μοναδικό «πόλο έλξης» που έχει και δεν είναι άλλος από τη διασκέδαση που προσφέρουν τα μαγαζιά του (σ.σ.: άλλωστε αυτό απέδειξε και το γκάλοπ που είχε γίνει για λογαριασμό της «Καθημερινής» στις αρχές Αυγούστου).
Όσον αφορά εκείνον που γράφει πως «η ξεκούραση του… πολεμιστή τελείωσε» για να μας… τρομάξει, έχουμε να τον ρωτήσουμε πότε… κουράστηκε και να του πούμε τούτο μόνο: Το μοναστήρι (της Μαλεβής) να είναι καλά! Τίποτα άλλο…
// Εκείνο που δεν θα καταλάβουμε ποτέ είναι γιατί η αρμόδια υπηρεσία του Κτηματολογίου όρισε ως χώρο που θα παραλαμβάνονται δηλώσεις για ακίνητα του Πειραιά τον χώρο στο ισόγειο του ΟΛΠ, τη στιγμή που ο δήμος είχε παραχωρήσει ολόκληρο όροφο στο Εμποροναυτιλιακό Κέντρο που βρίσκεται στην «καρδιά» της πόλης. Καλός ο χώρος του ΟΛΠ δεν λέμε, αλλά πολύ μακριά από το κέντρο. Όποιος μένει στις γειτονιές του Πειραιά θέλει δύο συγκοινωνίες για να πάει. Αφού υπήρχε η λύση του «Πύργου» γιατί επιλέχθηκε η πιο δύσκολη για τους Πειραιώτες εκδοχή;
// Με όλους τους τύπους και με κάθε διαφάνεια ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη βίλα Ζαχαρίου. Υπεβλήθησαν οι προσφορές και όταν ανοιχθούν οι φάκελοι θα αναδειχθεί εκείνος που θα αναλάβει την αξιοποίηση και τη διαχείριση του κτιρίου. Σύμφωνα με την προκήρυξη οι εργασίες πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι την άνοιξη του 2010…
// Προβληματισμός επικρατεί στον δήμο για την καθυστέρηση της σύνταξης της περιβαλλοντικής μελέτης για το ΤΡΑΜ από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Κάποιοι μάλιστα λένε πως η καθυστέρηση είναι σκόπιμη για να μην προλάβει να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τις εκλογές του 2010 και να πάει ο Φασούλας στις κάλπες με την πόλη… σκαμμένη και τους πολίτες αγανακτισμένους. Γι’ αυτό οι εισηγήσεις προς τον δήμαρχο είναι να ζητήσει να γίνει το έργο μετά τις εκλογές σε περίπτωση που καθυστερήσει κι άλλο η περιβαλλοντική μελέτη.
// Επίσκεψη στο Εʼ Διαμέρισμα θα κάνει στο τέλος του Σεπτέμβρη ο δήμαρχος Π. Φασούλας, εγκαινιάζοντας μια τακτική και άμεση επικοινωνία με τους πολίτες. Όπως έχουμε ξαναγράψει, μέχρι το τέλος του χρόνου ο Φασούλας θα έχει επισκεφθεί όλα τα Διαμερίσματα και θα έχει καταγράψει τα προβλήματα που θα του θέσουν οι δημότες, ώστε από τον νέο χρόνο να προχωρήσει τις διαδικασίες για την επίλυσή τους.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Εʼ Διαμέρισμα (Μανιάτικα) που είναι η… μικρή περιοχή του προκατόχου του Χ. Αγραπίδη, ο δήμαρχος θα εγκαινιάσει το δεύτερο ΚΑΠΗ στα Μανιάτικα, η δημιουργία του οποίου ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων που… χρόνιζε εδώ και μια τετραετία.
Επίσης, στο κτίριο που βρίσκεται στη γωνία των οδών Κριεζώτου και Βλαχάκου θα λειτουργήσει θεατρική ομάδα και δανειστική βιβλιοθήκη, ενώ θα γίνονται και μαθήματα ζωγραφικής.
Τέλος, στα γραφεία του Διαμερίσματος θα λειτουργεί μίνι ΚΕΠ για τις ανάγκες των περιοίκων.
Να σημειώσουμε ότι στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι να τοποθετηθεί προτομή του αγωνιστή του ’21 Μαυρομιχάλη στην ομώνυμη πλατεία της περιοχής.
// Σειρά προτάσεων για έργα που θα υπαχθούν και θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Πράσινη ζωή στην πόλη», μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, θα υποβάλει ο δήμος του Πειραιά.
Το πρόγραμμα αυτό αφορά σε έργα που σχετίζονται με την αύξηση βελτίωσης της λειτουργικότητας των κοινόχρηστων χώρων, την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος (αναπλάσεις πλατειών, παιδικών χαρών, πεζοδρομήσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας, δενδροφυτεύσεις κ.ά.) καθώς και σε έργα βελτίωσης της προσβασιμότητας και της κινητικότητας (δημοτικά υπαίθρια πάρκινγκ, ποδηλατόδρομοι, ειδικές υποδομές για ΑμεΑ κ.ά.).
// Νέα σύσκεψη έγινε την περασμένη εβδομάδα στο δημαρχείο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας των σχολείων του Πειραιά εν όψει της νέας χρονιάς.
Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη κάλυψης όλων των λειτουργικών και στεγαστικών αναγκών για τα σχολεία όλων των βαθμίδων που λειτουργούν στην πόλη.
Ιδιαίτερα επισημάνθηκαν τα προβλήματα συντήρησης των μισθωμένων κυρίως κτιρίων που προκύπτουν από την απαράδεκτη μείωση της κρατικής επιχορήγησης.
Τονίστηκε ότι η ευθύνη για την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών του Πειραιά είναι τεράστια και το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν για τη συντήρηση και καλή λειτουργία των σχολείων.
Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος ετοιμάζει ευχάριστες εκπλήξεις σε μαθητές σχολείων των φτωχών περιοχών της πόλης προκειμένου να ξεκινήσουν αισιόδοξα και με το… δεξί τη νέα χρονιά.
// Τη θεατρική παράσταση «Η δίκη του Κολοκοτρώνη», του ιστορικού και θεατρικού συγγραφέα Αντώνη Ξεπαπαδάκου, παρουσίασε χθες ο Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιά και Νήσων σε συνεργασία με τον θίασο Ελληνική Αυλαία, στο Θέατρο Σεληνίων του Δήμου Αμπελακίων. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ομίλου
UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης, τόνισε πως το έργο αυτό περικλείει μηνύματα επίκαιρα όσο ποτέ και αξίζει να το παρακολουθήσουν οι Έλληνες, γιατί είναι βέβαιο ότι θα μάθουν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.
// Ξεκινάει από αύριο από τη Νομαρχία Πειραιά η χορήγηση των καρτών απεριόριστων διαδρομών σε άτομα με αναπηρίες. Για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της διαδικασίας, η νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με τους δήμους της περιοχής έχει καθορίσει συγκεκριμένα κέντρα διανομής των καρτών, όπου θα βρίσκονται εντεταλμένοι υπάλληλοι της αρμόδιας διεύθυνσης κοινωνικής αλληλεγγύης. Η κάρτα περιλαμβάνει δωρεάν διακίνηση με τα μέσα μεταφοράς ΟΑΣΑ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΑΜΕΛ (Αττικό μετρό), ΤΡΑΜ, Προαστιακό Σιδηρόδρομο (από Μαγούλα έως σταθμό Αεροδρόμιο) και τη διακίνηση με έκπτωση 50% στα υπεραστικά ΚΤΕΛ και στον ΟΣΕ.


Σχολιάστε εδώ