Έβγαλε το σπαθί του ο Ζορπίδης

Αν και εκλέχτηκε με την υποστήριξη της ΝΔ, της οποίας υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στον Δήμο Θεσσαλονίκης (επί Παπαγεωργόπουλου), ο γνωστός και πετυχημένος επιχειρηματίας (ιδιοκτήτης δεκάδων λεωφορείων και εταιρείας τουρισμού) δεν δίστασε να μιλήσει με πρωτοφανή σκληρότητα για το έργο της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε εν όψει της ανόδου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και των εγκαινίων της ΔΕΘ.
Σταχυολογώ από αυτά που είπε ο… «γαλάζιος» Ζορπίδης, για να αντιληφθείτε το κλίμα που επικρατεί στα νεοδημοκρατικά κοινωνικά στελέχη της Θεσσαλονίκης:
• Κάθε χρόνο τέτοια εποχή υποβάλλουμε υπομνήματα στην πολιτική ηγεσία με τις προτάσεις μας για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες. Κάθε Σεπτέμβρη ακούμε εξαγγελίες που χαϊδεύουν τα αυτιά μας, ενώ στην πραγματικότητα υλοποιούνται ελάχιστα, που δεν επιλύουν τα προβλήματα, αλλά πολλές φορές προσθέτουν νέα.
• Η παρούσα διοίκηση του Επιμελητηρίου έχει υποβάλει περισσότερα από 40 υπομνήματα σε υπουργούς, με θέσεις και προτάσεις για διάφορους κλάδους επαγγελματιών που δυστυχώς και παρά το θεσμικό πλαίσιο έχουν αγνοηθεί. Με αυτά τα δεδομένα το διοικητικό συμβούλιο του ΕΕΘ αποφάσισε ομόφωνα να μην καταθέσει νέο υπόμνημα. Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε. Ήρθε η ώρα των έργων. Δεν είμαστε διατεθειμένοι κάθε χρόνο να αποτελούμε διακοσμητικό στοιχείο στο σκηνικό που στήνεται στην πόλη μας.
• Δεν αντέχουμε άλλο. Καταντάμε σχεδόν γραφικοί μιλώντας κάθε χρόνο για το Μετρό που προχωρά με αργούς ρυθμούς, την υποθαλάσσια που ακόμη δεν ξεκίνησε, το παραεμπόριο, το κυκλοφοριακό και πολλά άλλα γνωστά θέματα. Θέματα που τίθενται μονότονα περισσότερα από 20 χρόνια, χωρίς να έχουν βρει τη λύση τους.
Ως «κερασάκι στην τούρτα Ζορπίδη» ήρθε η ομόφωνη απόφαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου να μην παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.


Σχολιάστε εδώ