Τι σχεδίαζαν με τα μπαζούκας και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς…

= Το πρώτο αφορά το τι έγιναν τόσα χρήματα που είχαν πάρει για λύτρα οι απαγωγείς, μια και αυτά που βρέθηκαν είναι πενταροδεκάρες!

Είναι γεγονός ότι δόθηκαν πολλά λεφτά για λύτρα. Πόσα ακριβώς, το γνωρίζει η σύζυγος του Μυλωνά και η Αστυνομία που τα προσημείωσε, αλλά αυτά που βρέθηκαν είναι… ψίχουλα.

Τα πολλά λεφτά, τα «χοντρά πακέτα», κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται. Τι έγιναν. Πού -ενδεχομένως- είναι… θαμμένα! Αυτό ψάχνει η Αστυνομία.

= Το δεύτερο ερώτημα αφορά τον οπλισμό. Στο κρησφύγετο των απαγωγέων βρέθηκαν υπερσύγχρονα μπαζούκας, αναδιπλούμενα Καλάσνικοφ, εκρηκτικοί μηχανισμοί προηγμένης τεχνολογίας με πυροκροτητές τηλεχειριζόμενους κ.λπ. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί μάλιστα είναι όμοιοι με αυτούς που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε βομβιστικές επιθέσεις!

Τι το ήθελαν όμως οι συλληφθέντες όλο αυτό το οπλοστάσιο; Τι ήθελαν τα μπαζούκας; Πού σκόπευαν να τοποθετήσουν τα εκρηκτικά;

Ετοίμαζαν άραγε κάποια τρομοκρατική ενέργεια; Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι στη συμμορία των απαγωγέων ανήκαν και δύο άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και μάλιστα ο ένας είχε συλληφθεί στο παρελθόν για δολιοφθορά με γκαζάκια, αλλά αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν ταυτοποιήθηκε.

Τα ερωτήματα λοιπόν των αστυνομικών είναι: Τι τα ήθελαν τόσα πολλά και ποιοτικά όπλα οι απαγωγείς;

Ποιος θα προχωρούσε στην τρομοκρατική ενέργεια με το δεδομένο ότι ο Παλαιοκώστας δεν έχει σκοτώσει ποτέ του; Θα σκότωνε τώρα ή θα έκαναν άλλοι την επίθεση; Και τι είχαν σκοπό να… χτυπήσουν;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, όπως και το πώς μεταφέρθηκαν τόσα όπλα στο κρησφύγετο χωρίς να το… πάρει είδηση κανείς; Όταν απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά, θα έχει λυθεί το… μυστήριο της απαγωγής του Γ. Μυλωνά.

Να σημειώσουμε επίσης ότι τον… μίτο της Αριάδνης που οδήγησε στους απαγωγείς αποτέλεσε ένας από τους απαγωγείς, ο Χρυσοχοΐδης, του οποίου τις συνομιλίες από το τηλέφωνό του είχε παγιδεύσει η Αστυνομία.

Η επιχείρηση σύλληψης των απαγωγέων ήταν συντονισμένη και μελετημένη με κάθε λεπτομέρεια.

Όλες οι έφοδοι έγιναν ταυτόχρονα για να μην προλάβουν να ειδοποιηθούν οι απαγωγείς και ξεφύγουν. Την εντολή δε για να γίνει εισβολή στο κρησφύγετο των δραστών την έδωσε ο ίδιος ο υπουργός!

Από την αρχή πάντως οι έρευνες της Αστυνομίας εστιάζονταν σε μια ακτίνα 50 χιλιομέτρων από το σημείο της απαγωγής, μια και υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι απαγωγείς δεν είχαν περιθώρια να απομακρυνθούν περισσότερο, αφού είχαν στηθεί παντού «μπλόκα».

Την κύρια ευθύνη των ερευνών, άρα και το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία, είχαν ο διοικητής Ασφάλειας Αθηνών και ο διοικητής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Σχολιάστε εδώ