ο δαίμονας των δημαρχείων

Μέχρι εδώ όλα καλά. Φυσικά θα γίνει δημόσιος διαγωνισμός, ο οποίος θα πρέπει να διέπεται από όρους που προβλέπονται σε εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάντως για καλό και για κακό ας εξετάσει ο δήμαρχος αν αληθεύουν οι φήμες που οργιάζουν για μια επίσκεψη δύο δημοτικών συμβούλων της διοίκησης του δήμου σε μια αυτοκινητοβιομηχανία, χωρίς να έχουν εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο ή τη δημαρχιακή επιτροπή. Γιατί πήγαν άραγε; Για να συζητήσουν μήπως για τις… προδιαγραφές;

QQQ

Με μια επιστολή διαμαρτυρίας και ένα πακέτο φωτογραφίες, καταστηματάρχες του Δήμου Χολαργού με ενημερώνουν για το εξής: Κάθε μέρα οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης γεμίζουν με πλανόδιους που στήνουν τα «μαγαζιά» τους πάνω στα πεζοδρόμια. Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Αρμοδιότητα για τον έλεγχο έχει η δημοτική αστυνομία, που όμως, παρά τις οχλήσεις από τους καταστηματάρχες, δεν εμφανίζεται ποτέ.

QQQ

Μεγαλώνει η δυσαρέσκεια των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στους Αγίους Αναργύρους με τις κινήσεις που κάνει η δημοτική αρχή, η οποία, αντί να ενσωματώσει στις τάξεις της το υπόλοιπο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που δεν τη στήριξε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, δημιουργεί με κάθε τρόπο αλλεπάλληλα προβλήματα. Τελευταίο κρούσμα είναι οι επιθέσεις που δέχονται μέσω του τοπικού Τύπου άνθρωποι και στελέχη του Κινήματος οι οποίοι έχουν προσφέρει αρκετές υπηρεσίες για την πόλη των Αγίων Αναργύρων. Σ’ αυτές τις επιθέσεις δεν είναι άμοιρα ευθυνών γνωστά τοπικά στελέχη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ και του Συνασπισμού, που φαίνεται ότι θέλουν αυτοί να αποφασίζουν για την πόλη…

QQQ

Ποιος τη χάρη τους. Σε καινούργια, ανανεωμένη αίθουσα θα συνεδριάσει πλέον το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου. Διακόσμηση, μικρόφωνα, όλα τα κομφόρ. Η πρώτη συνεδρίαση έγινε πριν φύγουν όλοι για τις διακοπές. Καιρός ήταν, βρε παιδιά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, και ας πέρασαν τριάντα χρόνια.

QQQ

Κάθε πρωί που ξυπνάω, η πρώτη μου δουλειά είναι να τηλεφωνώ στο γραφείο δημάρχου Νίκαιας για να τον ρωτήσω σχετικά με το νοθευμένο πετρέλαιο που βρέθηκε από την ΥΠΕΕ στις δεξαμενές του αμαξοστασίου. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση ο τοπάρχης. Ούτε μια κουβέντα. Υπάλληλοι του δήμου μου λένε ότι και σήμερα η ίδια εταιρεία συνεχίζει να προμηθεύει πετρέλαιο.

QQQ

Χωρίς διαγωνισμό, αλλά με επέκταση της αρχικής σύμβασης, ο Δήμος Πεύκης ανανέωσε τη σύμβαση ενοικίασης του δημοτικού αναψυκτηρίου που βρίσκεται στην πόλη. Το μαγαζί είναι «φιλετάκι». Τη διαχείριση, από πλευράς δήμου, έχει η δημοτική επιχείρηση. Η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Βασιλική Νικολαροπούλου ζήτησε να της δοθούν μια σειρά από έγγραφα για να διαπιστώσει κάτω από ποιο καθεστώς ανανεώθηκε η σύμβαση χωρίς διαγωνισμό. Σύντομα θα έχουμε νέα.

QQQ

Στον Δήμο Μελισσίων λειτουργεί ένας θερινός κινηματογράφος μέσα σε προαύλιο ενός σχολείου. Η λειτουργία του γίνεται με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Είναι φυσικό βέβαια ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες λειτουργίας δεν μπορεί να υπάρχει σχετική άδεια. Πήγε λοιπόν προχθές το περιπολικό στο γραφείο του δημάρχου και του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης και στα πλαίσια αυτόφωρου τους οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα, όπου έμειναν όλη νύχτα, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία. Τέτοια «θέρμη» από αστυνομικούς δεν έχω ξαναδεί. Το παράξενο είναι ότι στο τμήμα Μελισσίων υπηρετεί και η Κατερίνα Χριστοφιλοπούλου, η οποία πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Γραφάκου. Λέτε να έχει σχέση αυτό;

QQQ

Αποφυλακίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος-«μπουμπούκι» που μεσουρανούσε επί εποχής Τζανίκου στο Μαρούσι. Η καταδίκη του ήταν εξαιτίας του ότι πουλούσε οικόπεδα με πλαστούς τίτλους. Έγκυρη πηγή μου είπε ότι έχει προσκολληθεί δίπλα σε υπουργό και πουλάει παραγοντιλίκι στο Μαρούσι. Όλα τα έχω δει στη ζωή μου, αλλά αυτό παραείναι. Προβλέπω όμως σύντομα να ξαναγυρίζει στο κελί, γιατί μαθαίνω ότι συνεχίζει να κάνει την ίδια «δουλειά».

QQQ

Αν δεν έχετε δει εξέδρα με καρέκλες πάνω σε πεζοδρόμια, αξίζει να πάτε στον Δήμο Πετρούπολης για να θαυμάσετε το μαγαζί που άνοιξε ο δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης Δημήτρης Τζαβάρας. Οι ισορροπίες που επιβάλλεται να κρατάει στην παράταξή του ο δήμαρχος τον ανάγκασαν να μην πει κουβέντα στον σύμβουλό του, ο οποίος είναι σίγουρο ότι προεκλογικά στην περιβόητη εξέδρα του θα στολίζει τα προεκλογικά φυλλάδια της αντιπολίτευσης. Αν δεν κάνω λάθος, είναι ο τρίτος σύμβουλος που άνοιξε καφετέρια στον ίδιο δήμο.

QQQ

Αυτές είναι ωραίες δουλειές. Ξαφνικά και από το πουθενά, ο δήμαρχος Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο μια κυρία, ονόματι Καπερώνη, ως εκπρόσωπο μιας εταιρείας προκειμένου να παρουσιάσει την πρότασή της για την κατασκευή ενός πολιτιστικού χωριού, σε έκταση 230 στρεμμάτων που ανήκουν στον δήμο. Έτσι ακριβώς. Ξενοδοχεία, λίμνες, εκθεσιακά κέντρα, δρόμοι, γήπεδα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Άκουγαν οι σύμβουλοι την όμορφη κυρία και νόμιζαν ότι την είχε στείλει ο Θεός. Για να σοβαρευτούμε όμως, ερχόμαστε στην ουσία, η οποία τέθηκε από τον επικεφαλής της μειοψηφίας Παρασκευά. Για την ιστορία αυτή δεν έγινε απολύτως κανένας διαγωνισμός προκειμένου να προσέλθουν ενδιαφερόμενοι που θα ήθελαν να καταθέσουν προτάσεις για παρόμοια επένδυση. Αν καταλάβατε δηλαδή, με απευθείας ανάθεση ο δήμος δίνει μια έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων σε μια κύρια για να φτιάξει πράγματα που έχει ονειρευτεί. Όλη η ιδέα μοιράστηκε στους συμβούλους σε μια έγχρωμη φωτοτυπία που είχε μια μακέτα που μπορείνα τη φτιάξει και ο γιος μου. Μιλάμε για αστεία πράγματα. Σοβαρευτείτε, κύριοι, γιατί σε λίγο θα γελάνε και τα παγκάκια στο λιμάνι.

QQQ

Ένα πολύχρονο αίτημα του Δήμου Γλυφάδας ικανοποίησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με το υπ. αριθμόν Φ550/ΑΔ 689206/Σ1044/2 Ιουνίου ’08, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας παραχώρησε μια έκταση 80 στρεμμάτων προκειμένου ο δήμος να φτιάξει κοιμητήριο. Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα έντονο για την παραλιακή πόλη, γιατί έπρεπε να ψάχνει σε γειτονικούς δήμους τάφους για τους δημότες της που έπαιρναν τον δρόμο για το αιώνιο ταξίδι. Η αλήθεια είναι ότι η παραχώρηση δεν έγινε επειδή ένα πρωί οι πτέραρχοι είδαν όνειρο, αλλά επειδή ο νέος δήμαρχος χτύπησε πόρτες και έλιωσε σόλες δεξιά και αριστερά προκειμένου να πείσει για την ανάγκη του δήμου. Έτσι επιταχύνονται οι διεκδικήσεις.

QQQ

Στον ήδη καταχρεωμένο Δήμο Αλίμου, από δάνεια του παρελθόντος, ήρθε να προστεθεί πριν από λίγες ημέρες η αμετάκλητη διαταγή πληρωμής, ύψους 5 εκατ. ευρώ, προς ικανοποίηση δύο μεγαλοϊδιοκτητών οικοπέδων που ζημιώθηκαν από ενέργειες του δήμου. Από μέρα σε μέρα τα φορτηγά με τους δικαστικούς επιμελητές θα καταφτάνουν στο δημαρχείο με απρόβλεπτες εξελίξεις. Τα λεφτά είναι πολλά και οι δικαιούχοι δεν υποχωρούν ούτε κατά ένα ευρώ. Ίδωμεν.

QQQ

Όλοι οι δήμοι της χώρας καταργούν τη φορομπηχτική αντίληψη των παρκόμετρων, αλλά φαίνεται ότι ο Δήμος Αίγινας έχει άλλη αντίληψη. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε απόφαση τριακοσίων θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης, που θα πρέπει να πληρώνει πλέον όποιος θα θέλει να πάει στο νησί με το αυτοκίνητό του. Σου λέει, καλοκαίρι είναι τώρα, θα κονομήσουμε. Αντί ο δήμος να φτιάξει υπαίθρια πάρκινγκ στα δεκάδες ελεύθερα οικόπεδα, προτίμησε να επιβαρύνει τους κατοίκους. Η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι μέχρι σήμερα λειτουργούσε δωρεάν πάρκινγκ απέναντι από την εκκλησία στο λιμάνι, το οποίο έκλεισε με απόφαση του δήμου. Πώς αλλιώς θα «σπρώξουμε» τους οδηγούς στο χαράτσι;

QQQ

Μπούκαραν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου την ώρα της συνεδρίασης τρείς καθηγητές πληροφορικής, οι οποίοι εργάζονται σ’ έναν εποπτευόμενο από τον δήμο φορέα, και ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους. Μετά τις φωνές, δεν άργησε και η απρεπέστατη χειρονομία ενός εξ αυτών, ο οποίος που άρπαξε το επιτραπέζιο μικρόφωνο και το πέταξε στο κεφάλι μιας δημοτικής συμβούλου που μετέχει στην παράταξη της Αριστεράς. Όρμηξαν οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και τον έβγαλαν σηκωτό από την αίθουσα. Το όλο πρόβλημα δημιουργείται από το ότι η διοίκηση του δήμου αμφισβητεί το ύψος των χρημάτων που ζητούν οι καθηγητές. Η αλήθεια είναι ότι το καθεστώς λειτουργίας στη δημοτική επιχείρηση είναι χύμα στο κύμα. Ούτε τα προβλεπόμενα βιβλία τήρησης ωραρίου δεν τηρούνται ώστε να ξέρει ο κάθε χριστιανός τι πρέπει να εισπράξει και ο άλλος τι πρέπει να πληρώσει. Ούτε στην Ουγκάντα δεν συμβαίνουν αυτά.

QQQ

Στην υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών για ένα καλύτερο περιβάλλον και σε απλές συμβουλές για την ασφάλειά τους προχώρησε ο Δήμος Βύρωνα με την έκδοση δύο εντύπων που φέρουν τους τίτλους «Ας κάνουμε τη διαφορά για ένα καλύτερο περιβάλλον» και «Απλές συμβουλές για την Ασφάλειά μας».

Για τη σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση των δημοτών τα εν λόγω φυλλάδια διανέμονται σε όλη την πόλη, ενώ για τους χρήστες του διαδικτύου είναι αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του δήμου www.dimosbyrona.gr. Και τα δύο έντυπα στηρίζονται στη βασική αρχή που έχει υιοθετήσει ο δήμος και είναι «παραμένουμε χρήσιμοι».

QQQ

Με τη θεατρική παράσταση «ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ» – «BLOOD BROTHERS» του Willy Russel από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου – «Θέσπις», ξεκινά την Τετάρτη 27 Αυγούστου ο β’ κύκλος των εκδηλώσεων «ΝΙΚΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008» που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και μουσικοχορευτικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν στο Κατράκειο και στο Δημοτικό Κηποθέατρο. Οι περισσότερες εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο.

QQQ

Μια λαϊκή βραδιά διοργανώνει στο Κηποθέατρο Παπάγου ο δήμος, με τραγούδια, μπουζούκια και μεγάλη λαϊκή ορχήστρα υπό τον Γιώργο Βεντουζά, μεθαύριο Τρίτη στις 9 το βράδυ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ο Εξορκιστής


Σχολιάστε εδώ