Οι ΗΠΑ προσφέρουν στην Ευρώπη μόνο την εξαγορά των ηγετών της!

Οι παραπάνω φράσεις δεν έχουν προέλευση τη Μόσχα και αφορμή τη σύνοδο των υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, μετά το σάλπισμα της Ουάσινγκτον για τη σωτηρία του Σαακασβίλι. Τελείως αντίθετα, είναι απόσπασμα άρθρου του Πολ Γκρεγκ Ρόμπερτς, βοηθού υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Ρέιγκαν (τη σκληρότερη αντισοβιετική αμερικανική κυβέρνηση) και πρώην αρθρογράφου της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», οργάνου του αμερικανικού καπιταλισμού. Ένα από σειρά άρθρων με τα οποία ο Ρόμπερτς, ο Πατ Μπουκάναν, σύμβουλος των Προέδρων Νίξον και Ρέιγκαν, προεδρικός υποψήφιος ο ίδιος και διάσημος σχολιαστής, σειρά άλλων συντηρητικών αναλυτών στηλιτεύουν το νέο γεωργιανό επεισόδιο της σταυροφορίας των παλαιοτροτσκιστών, νεοσυντηρητικών ιδεολόγων για την παγκόσμια ηγεμονία, επισημαίνουν ότι η νατοϊκή περικύκλωση και εκστρατεία κατά της Ρωσίας κάθε άλλο παρά υπηρετεί τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των ΗΠΑ και προειδοποιούν για τις επικίνδυνες συνέπειες της τυχοδιωκτικής αυτής πολιτικής. Αμερικανικά σχόλια αυτής της υφής, που αντιστρατεύονται την επίσημη γραμμή, στους «Τάιμς», την «Ποστ», τη «Χέραλντ Τρίμπιουν», το FOX και το CNN, δεν έχουν βέβαια θέση στις στήλες τής εδώ καθημερινής ενημέρωσης. Βοηθούν ωστόσο στην αφύπνιση κυβερνώντων και κυβερνωμένων σ’ αυτήν τη χώρα. Γι’ αυτό, αντί ιδιόγραφης ανάλυσης των τελευταίων γεγονότων του Καυκάσου, προσφέρουμε στον αναγνώστη τη συνοπτική κατά το δυνατόν μετάφραση της βαρυσήμαντης ετυμηγορίας ενός αδιάβλητου αμερικανού συντηρητικού, του Πολ Γκρεγκ Ρόμπερτς.

Μ. Στυλιανού

Δύο Ηλίθιοι: Μπους και Σαακασβίλι

«Tο νεοσυντηρητικό καθεστώς Μπους και τα υπό ισραηλινή κατοχή αμερικανικά ΜΜΕ οδηγούν έναν ανύποπτο κόσμο στον πυρηνικό πόλεμο.

Πίσω στα χρόνια του Ρέιγκαν, το Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία (National Endowment for Democracy – NED) δημιουργήθηκε ως εργαλείο του Ψυχρού Πολέμου. Τώρα, υπό τον έλεγχο των νεοσυντηρητικών, είναι το όργανο για την παγκόσμια ηγεμονία. Βασική λειτουργία του είναι να μεταφέρει αμερικανικό χρήμα και εκλογική νοθεία σε χώρες άλλοτε μέλη της Σοβιετικής Ένωσης, με σκοπό την περικύκλωση της Ρωσίας από αμερικανικά προτεκτοράτα.

Το καθεστώς Μπους χρησιμοποίησε το Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία για να επέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας και της Γεωργίας, σε εφαρμογή του σχεδίου των νεοσυντηρητικών για την εγκατάσταση καθεστώτων φιλικών προς τις ΗΠΑ και εχθρικών προς τη Ρωσία.

Το Ιδρυμα είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως για τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, με τις επεμβάσεις του στη Βοσνία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Ο Άλεν Βαϊνστάιν, που συνέβαλε στην κατάρτιση του νομοσχεδίου για τη σύσταση του Εθνικού Ιδρύματος για τη Δημοκρατία, είχε δηλώσει το 1991 στην ”Ουάσινγκτον Ποστ” ότι τα περισσότερα από όσα κάνει σήμερα το Ιδρυμα πριν από 25 χρόνια ”γίνονταν συνωμοτικά από την CIA”.

Το καθεστώς Μπους, αφού εγκατέστησε μια μαριονέτα, τον Μιχαήλ Σαακασβίλι, ως Πρόεδρο της Γεωργίας, επεχείρησε να βάλει τη Γεωργία στο ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ ήταν μια στρατιωτική συμμαχία των ΗΠΑ και χωρών της Ευρώπης για να αντισταθεί σε ενδεχόμενη σοβιετική επίθεση στη Δυτική Ευρώπη. Δεν είχε κανένα λόγο ύπαρξης μετά την εσωτερική κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης πριν από δυο δεκαετίες. Οι νεοσυντηρητικοί μετέτρεψαν το ΝΑΤΟ σε ένα άλλο όργανο, όπως το Ιδρυμα για τη Δημοκρατία, για την παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ. Μεταγενέστερες αμερικανικές κυβερνήσεις παραβίασαν τη συμφωνία μεταξύ των Ρέιγκαν και Γκορμπατσόφ και έβαλαν στο ΝΑΤΟ χώρες της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης. Οι νεοσυντηρητικοί έχουν κατ’ επανάληψιν διακηρύξει την επιδίωξή τους να περικυκλώσουν τη Ρωσία με μια εχθρική στρατιωτική συμμαχία.

Δυτικοευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ αντέδρασαν στην ένταξη της Γεωργίας, αντιλαμβανόμενες ότι θα ήταν πρόκληση κατά της Ρωσίας, από την οποία η Δυτική Ευρώπη εξαρτάται για το φυσικό αέριο. Ανησυχούν επίσης για την πρόθεση του Μπους να εγκαταστήσει αντιβαλλιστικούς πυραύλους στη Πολωνία και την Τσεχία, που θα προκαλέσει την στόχευση ρωσικών πυραύλων Κρουζ κατά ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Δεν βλέπουν γιατί πρέπει να πληρώσουν με τη ζωή τους την παρεμπόδιση ρωσικών αντιποίνων σε μια αμερικανική πυρηνική επίθεση. Οι αντιβαλλιστικοί πύραυλοι δεν προστατεύουν την Ευρώπη από πυραύλους Κρουζ. Όλες οι χώρες έχουν βαρεθεί τον πόλεμο – εκτός από τις ΗΠΑ. Αλλά ο πόλεμος -και ο θερμοπυρηνικός- είναι η στρατηγική των νεοσυντηρητικών για την παγκόσμια ηγεμονία.

Σχεδιασμένη αντιρωσική επιχείρηση

Ο κόσμος ολόκληρος, εκτός των Αμερικανών, γνωρίζει ότι η ευθύνη για την έκρηξη των εχθροπραξιών στη Νότια Οσετία ανήκει πλήρως στις ΗΠΑ και στη γεωργιανή μαριονέτα τους, τον Σαακασβίλι. Μόνοι στον κόσμο οι Αμερικανοί αγνοούν ότι ο Σαακασβίλι άρχισε τις εχθροπραξίες και το αγνοούν επειδή ο Μπους, ο αντιπρόεδρος Τσένι και τα ελεγχόμενα από το Ισραήλ αμερικανικά ΜΜΕ τούς είπαν ψέματα. Όλοι στον υπόλοιπο κόσμο γνωρίζουν ότι ο ανισόρροπος και διεφθαρμένος Σαακασβίλι, που κηρύσσει τη δημοκρατία και διευθύνει ένα αστυνομικό κράτος, δεν θα τα έβαζε με τη Ρωσία, επιτιθέμενος στη Νότια Οσετία, χωρίς τη συγκατάθεση της Ουάσινγκτον.

Η γεωργιανή επίθεση είχε διπλό στόχο:

• Να πείσει τους Ευρωπαίους ότι η καθυστέρηση στην ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ προκάλεσε τη ”ρωσική επίθεση” και ότι για τη σωτηρία της η Γεωργία πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Και

• Να εφαρμόσει την εθνοκάθαρση στη Νότια Οσετία. Δύο χιλιάδες πολίτες με ρωσικά διαβατήρια στοχεύθηκαν και σκοτώθηκαν από γεωργιανούς στρατιώτες εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους από τις ΗΠΑ και δεκάδες χιλιάδες κατέφυγαν στη Ρωσία. Αφού πέτυχαν τον στόχο τους, ο Σαακασβίλι και οι μαριονετίστες στην Ουάσινγκτον άρχισαν να φωνάζουν ”ανακωχή!” και ”στοπ στη ρωσική εισβολή!”, ελπίζοντας ότι ο πληθυσμός θα φοβηθεί ή θα εμποδιστεί να επιστρέψει και έτσι θα εξαλειφθεί η απειλή της ανεξαρτητοποίησης.

Το καθεστώς Μπους μπορεί αναμφίβολα να εξαπατήσει τους Αμερικανούς, όπως το έκανε με τα ιρακινά όπλα μαζικής καταστροφής, τους πυραύλους του Ιράν και μ’ αυτή την επίθεση κατά των δίδυμων πύργων της Νέας Υόρκης. Αλλά ο υπόλοιπος κόσμος δεν τα χάβει – ούτε καν οι αγορασμένοι και πληρωμένοι από τις ΗΠΑ Ευρωπαίοι σύμμαχοι.»

Ο αρθρογράφος θεωρεί βέβαιο ότι η επίθεση ενορχηστρώθηκε στην Ουάσινγκτον και επισημαίνει σχετικά ότι:

• Με την έκρηξη των εχθροπραξιών οι Ρώσοι επεζήτησαν ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση του πυρός, αλλά οι Αμερικανοί έδειξαν πλήρη αδιαφορία.

• Τα αμερικανικά ΜΜΕ και οι μηχανισμοί προπαγάνδας των νεοσυντηρητικών ήταν σε ετοιμότητα για την εξαπόλυση της αντιρωσικής εκστρατείας μόλις αντέδρασαν δυναμικά οι Ρώσοι. Άρθρα του Σαακασβίλι και των διασημότερων πολεμοχαρών σημαιοφόρων της αυτοκρατορίας ήταν έτοιμα προς δημοσίευση στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και στην «Ουάσινγκτον Ποστ», σαλπίζοντας συναγερμό και συστράτευση κατά της Ρωσίας.

• Ο Τσένι τηλεφωνούσε στον Σαακασβίλι την αμερικανική αλληλεγγύη και δήλωνε ότι «η ρωσική επιδρομή δεν θα μείνει αναπάντητη».

Πιστεύει κανείς -ρωτά ο Ρόμπερτς- ότι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είπαν στον αντιπρόεδρο ότι οι Ρώσοι άρχισαν τις εχθροπραξίες εισβάλλοντας στη Γεωργία; «Τα ρωσικά στρατεύματα έφθασαν στη Νότια Οσετία αφού χιλιάδες Οσέτιοι είχαν σκοτωθεί από τους επιτιθέμενους Γεωργιανούς και δεκάδες χιλιάδες είχαν καταφύγει στη Ρωσία για να σωθούν. Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Ρώσοι είχαν αιχμαλωτίσει Αμερικανούς που καθοδηγούσαν τις γεωργιανές επιθέσεις εναντίον αμάχων».

Εξετάζοντας τις συνέπειες αυτής της γεωργιανής εκστρατείας, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Ρέιγκαν επισημαίνει ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σίγουρα δεν έχουν τα μέσα για ένα πόλεμο με τη Ρωσία κοντά στους χαμένους πολέμους στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και αυτόν που σχεδιάζουν κατά του Ιράν. Και συνεχίζει:

Οι συνέπειες για τον κόσμο και τις ΗΠΑ

«Με τη γεωργιανή του επιχείρηση, το καθεστώς Μπους είναι ένοχο για έναν νέο κύκλο εγκλημάτων πολέμου. Ποιες θα είναι οι συνέπειες; Πολλοί θα απαντήσουν ότι αφού δεν πλήρωσε για τους Δίδυμους Πύργους, για το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τις ετοιμασίες του κατά του Ιράν, το καθεστώς Μπους θα τη γλιτώσει και με αυτήν την επιχείρηση. Μπορεί, αλλά αυτήν τη φορά ξεπέρασε τα όρια.

Η Ρωσία βεβαιώθηκε τώρα ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να της επιβάλουν την ηγεμονία τους και ότι είναι ο χειρότερος εχθρός της.

Η Κίνα διαπιστώνει ότι οι ΗΠΑ αποτελούν απειλή για τον ενεργειακό εφοδιασμό της και επομένως για την οικονομία της.

Ακόμη και οι ευρωπαίοι σύμμαχοι της Αμερικής, που δυσανασχετούν διαθέτοντας στρατεύματα για την αμερικανική αυτοκρατορία, πρέπει τώρα να βλέπουν ότι το να είσαι σύμμαχος των ΗΠΑ είναι επικίνδυνο και χωρίς όφελος. Εάν η Γεωργία μπει στο ΝΑΤΟ και επιτεθεί πάλι στη Νότια Οσετία, θα πρέπει να σύρει την Ευρώπη σε πόλεμο με τη Ρωσία, τον κύριο ενεργειακό προμηθευτή της. Και επιπλέον, εάν τα ρωσικά στρατεύματα περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα, δεν υπάρχει τίποτα για να τα σταματήσει.

Τι προσφέρει η Αμερική στην Ευρώπη, εκτός από τα εκατομμύρια δολάρια που πληρώνει για να αγοράζει ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες ώστε να προδίδουν τους λαούς τους; Τίποτα απολύτως.

Η μόνη στρατιωτική απειλή που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι να σύρεται σε πολέμους για την αμερικανικήν ηγεμονία.

Οι ΗΠΑ είναι οικονομικά χρεοκοπημένες, με τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό και το εμπορικό ισοζύγιο να ξεπερνούν το σύνολο των ελλειμμάτων όλου του υπόλοιπου κόσμου μαζί. Το δολάριο έχει γονατίσει. Η αμερικανική αγορά καταναλωτικών αγαθών πεθαίνει από την εξαγωγή των θέσεων εργασίας και επομένως των εισοδημάτων και από τις συνέπειες της κατάρρευσης των αξιών και τίτλων περί τα ακίνητα. Οι ΗΠΑ δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στην Ευρώπη. Αντίθετα, η αμερικανική οικονομική παρακμή σκοτώνει τις ευρωπαϊκές εξαγωγές με την ανατίμηση του ευρώ.

Η Αμερική έχει χάσει από καιρό την ηθική υπεροχή. Η υποκρισία έχει γίνει το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της γνώρισμα. Ο Μπους, εισβολέας στο Αφγανιστάν και το Ιράκ με ψέματα και απάτες, κεραυνοβολεί τη Ρωσία γιατί κινήθηκε σε βοήθεια των ρώσων κυανόκρανων και των ρώσων πολιτών στη Νότια Οσετία. Ο Μπους, που ξερίζωσε το Κόσοβο από την καρδιά της Σερβίας και το έδωσε στους μουσουλμάνους, εμφανίζεται λάβρος εναντίον των χωριστικών φιλοδοξιών των Νότιων Οοσετιών, που θέλουν να ενταχθούν στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το καθεστώς Μπους είναι έξαλλο γιατί η ρωσική αρκούδα δεν τρόμαξε από τη στηριζόμενη από τους Αμερικανούς επίθεση από το κράτος-μαριονέτα της Γεωργίας. Αντί να συμμορφωθεί στον ρόλο υποταγής στην αμερικανική ηγεμονία, όπως προέβλεπε το σενάριο των νεοσυντηρητικών, η Ρωσία έκανε τον αμερικανοποιημένο στρατό της Γεωργίας να τρέχει και να μην προφταίνει.

Απειλές χωρίς αντίκρισμα

Αφού απέτυχε με τα όπλα, το καθεστώς Μπους εκτόξευσε τους μύδρους της ρητορικής. Προειδοποιούν τη Ρωσία ότι άρνησή της να αποδεχθεί την αμερικανικήν ηγεμονία θα έχει ”σημαντικές, μακροπρόθεσμες συνέπειες στις σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσινγκτον”. Δεν αντιλαμβάνονται οι ηλίθιοι του καθεστώτος Μπους ότι, εκτός από μιαν αιφνιδιαστική πυρηνική επίθεση κατά της Ρωσίας, δεν υπάρχει τίποτα που μπορούν να κάνουν εναντίον της.

• Το καθεστώς Μπους δεν έχει στα χέρια του ρωσικό νόμισμα για να το υπονομεύσει. Οι Ρώσοι έχουν αμερικανικά δολάρια.

• Το καθεστώς Μπους δεν έχει ρωσικά κρατικά χρεόγραφα για να τα βουλιάξει. Οι Ρώσοι έχουν αμερικανικά ομόλογα.

• Το καθεστώς Μπους δεν μπορεί να επιβάλει ενεργειακό αποκλεισμό της Ρωσίας. Η Ρωσία μπορεί να κόψει τον ενεργειακό εφοδιασμό των ευρωπαίων συμμάχων του Μπους.»

Ο αρθρογράφος καταγράφει στη συνέχεια την καταστροφική για τις ΗΠΑ επιρροή των νεοσυντηρητικών («επικίνδυνων ιδεολόγων της αυτοκρατορίας»), τους οποίους ο Ρέιγκαν είχε εξωπετάξει, αλλά επανήλθαν στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, με την προπαγάνδα τους ότι οι ιρακινοί στρατιώτες ελόγχιζαν μωρά στο Κουβέιτ, έπεισαν τον Κλίντον να βομβαρδίσει τη Σερβία, για να δημιουργηθούν μικρά ανεξάρτητα κράτη, εξαρτημένα από τις ΗΠΑ, και κατέλαβαν την εξουσία με τον Μπους τζούνιορ, «με πρόγραμμά τους την παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ, με ηγεμονία του Ισραήλ στη Μέση

Ανατολή». Τα αποτελέσματα της δράσης τους;

Στο Ιράκ, άλλοτε υπό τον έλεγχο των σουνιτών αντιπάλων του Ιράν, τώρα κυριαρχούν οι σιίτες σύμμαχοι του Ιράν. Στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν επανέρχονται δριμείς και οι νατοϊκοί στρατοί αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση. Στο Πακιστάν, χώρα μουσουλμανική με ατομικά όπλα, ο Πρόεδρος Μουσάραφ, μαριονέτα της Ουάσινγκτον, έχασε την εξουσία και αντιμετωπίζει δίωξη και ο στρατός συνέστησε στους Αμερικανούς να πάψουν να επεμβαίνουν στο έδαφός του. Πέρυσι ο Ούγκο Τσάβες γελοιογράφησε τον Μπους στα Ηνωμένα ΄Εθνη και ο Ρώσος Πούτιν τον αποκάλεσε «Σύντροφο Λύκο». Στις 12 Αυγούστου η «Πράβδα» τού παράγγελνε: «Πρόεδρε Μπους, γιατί δεν βγάζεις τον σκασμό;»

Ο αρθρογράφος, άλλοτε υπουργός του Ρέιγκαν, τονίζει ότι μπορεί οι Αμερικανοί να πιστεύουν πως είναι υπερδύναμη και ότι μπροστά τους ο κόσμος όλος τρέμει, αλλά όχι και οι Ρώσοι. Και παραθέτει σαν χαρακτηριστικό το άρθρο αυτό της «Πράβδα», που έγραφε και τα ακόλουθα:

«Πρόεδρε Μπους, γιατί δεν βγάζεις το σκασμό;

Πιστεύεις στ’ αλήθεια ότι έχεις το δικαίωμα να κάνεις δηλώσεις για οποιοδήποτε θέμα Διεθνούς Δικαίου ύστερα από τις ψεύτικες κατηγορίες σου κατά του Ιράκ και την εγκληματική εισβολή σου στη χώρα;

Πρόεδρε Μπους, γιατί δεν βγάζεις τον σκασμό;

Πιστεύεις ότι έχεις ακόμα το δικαίωμα να εκφέρεις κρίσεις και να δίνεις συμβουλές μετά το Άμπου Γκράιμπ; Μετά το Γκουαντανάμο; Μετά τη σφαγή χιλιάδων και χιλιάδων ιρακινών πολιτών; Μετά τα βασανιστήρια από τους ειδικούς της CIA;

Γιατί Πρόεδρε Μπους δεν βγάζεις τον σκασμό;

Πιστεύεις ότι σου δίνει κανείς σημασία μετά από το οκτάχρονο εγκληματικό καθεστώς και τις πολιτικές σου; Πιστεύεις ότι διατηρείς οποιοδήποτε ηθικό κεφάλαιο; Φαντάζεσαι μήπως ότι υπάρχει και ένας άνθρωπος, οπουδήποτε σ’ αυτόν τον πλανήτη, που να μη σου δείχνει το μεσαίο του δάκτυλο κάθε φορά που σε βλέπει στη τηλεόραση;»


Σχολιάστε εδώ