Δεν υπάρχει ειδικότητα ηλεκτρολόγου στον Στρατό Ξηράς!

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, τα προβλήματα με τα ατυχήματα από ηλεκτροπληξία, που είναι αρκετά στον Στρατό, ξεκινάνε από το ότι δεν υπάρχει ειδικότητα ηλεκτρολόγου-συντηρητή εγκαταστάσεως. Τέτοια ειδικότητα υπάρχει στην Αεροπορία και βέβαια στο Ναυτικό, όπου ηλεκτρολόγοι ή ηλεκτροτεχνίτες είναι ακόμα και υπαξιωματικοί!

Αν υπήρχαν ηλεκτρολόγοι στον Στρατό, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, όλα τα προβλήματα με το ρεύμα στις μονάδες θα τα έλυναν και δεν θα έπαιζαν με τη… ζωή τους οι φαντάροι κάνοντας τους ηλεκτρολόγους…

Επίσης αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι για 12 ημέρες ο φαντάρος, που είχε ξεψυχήσει από ναρκωτικά σε αποθήκη μονάδας, δεν είχε εντοπιστεί και όλοι δήλωναν άγνοια για το πού βρισκόταν! Το παλικάρι δηλαδή ήταν νεκρό μέσα στη μονάδα και οι επικεφαλής δεν ήξεραν πού είναι!

Η λύση που έδωσε το Αρχηγείο Στρατού, με την εντολή για διενέργεια ΕΔΕ, μάλλον παραπέμπει σε τυπολατρεία και όχι σε ουσία. Κανονικά θα έπρεπε να παραιτηθεί ο διοικητής Στρατιάς στην οποία υπάγονται το Κιλκίς και η Κοζάνη και όχι να τρέχουν όλοι να ψάχνουν μέσω της ΕΔΕ κάποιον… δεκανέα ή ανθυπασπιστή για να του… φορτώσουν τις ευθύνες!

Ο υπουργός Άμυνας Βαγγ. Μεϊμαράκης θα έπρεπε ίσως να διδαχθεί από τον γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έστειλε σπίτι του τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας όταν διαπιστώθηκε πως κατά τη διάρκεια άσκησης μέσα σε πόλη ένας φαντάρος είχε γεμίσει το όπλο του με πραγματικά πυρά αντί για άσφαιρα και τραυματίστηκαν 15 πολίτες!

Εκεί για μια απλή παράβαση του κανονισμού «ξηλώθηκε» ο αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, εδώ μετράμε τρεις… νεκρούς σε 10 μέρες και όπως πάει δεν θα πληρώσει κανένας!


Σχολιάστε εδώ