Στις 25 Αυγούστου η μεταβίβαση της NetMed

Κι αυτό γιατί πέρασε ήδη το διάστημα των 90 ημερών που έχει στη διάθεσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να εκφράσει γνώμη. Στην περίπτωση που δεν εκδώσει απόφαση, όπως σημειώνουν οι νομικοί σύμβουλοι, θεωρείται πως η κρίση της είναι θετική στο εξεταζόμενο ζήτημα. Το συνολικό τίμημα που θα πληρώσει η Forthnet εκτιμάται περίπου στα 490 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 430 θα δοθούν στους πωλητές, ενώ ποσό 60 εκατ. ευρώ προορίζεται για την κάλυψη δανείων. Από τα 430 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μερίδιο, περίπου 380 εκατ. ευρώ, θα το πάρει η Naspers, ενώ περίπου 40 εκατ. ευρώ ο Τηλέτυπος (δείτε σχετικό χάρτη για τη μετοχική σύνθεση της NetMed NV).

Θυμίζουμε πως, εκτός από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 30 εκατ. ευρώ που έφερε τη σαουδαραβική Emirates International Telecommunications LLC να κατέχει πλέον το 33,89%, η θυγατρική Forthnet Media Holdings θα λάβει κοινό ομολογιακό δάνειο μέχρι του ποσού των 245 εκατ. ευρώ από τις Τράπεζες Εθνική, Alpha Bank, Millennium Bank και ATEbank για τη χρηματοδότηση μέρους του τιμήματος της εξαγοράς. Το ομολογιακό δάνειο είναι διάρκειας μέχρι εννέα ετών.

Είναι η μεγαλύτερη εξαγορά εντός των ελληνικών συνόρων και η δεύτερη κατά σειρά όπου υπάρχει εμπλοκή ελληνικών συμφερόντων, αφού ο Θ. Κυριακού κατάφερε, πουλώντας τη Nova Televizia στη Βουλγαρία αντί ποσού 620 εκατ. ευρώ, να αλλάξει τα δεδομένα του ομίλου Αntenna.


Σχολιάστε εδώ