Κάνουν πίσω οι Κινέζοι για το λιμάνι του Πειραιά;

Η ηγεσία του ΟΛΠ ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι οι διαδικασίες προχωράνε και πως ίσως μέχρι το τέλος του μήνα, νωρίτερα από κάθε χρονικό όριο που έχει τεθεί, θα έχει ολοκληρώσει τη σύμβαση με τους Κινέζους!
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η σύμβαση έχει «κλειδώσει» όσον αφορά το οικονομικό σκέλος και προβλέπει, εκτός των 4,3 δισ. ευρώ που θα δοθούν σε 35 χρόνια, μπόνους σε περίπτωση κερδών πέραν των προβλεπόμενων, ρήτρα 3,6 δισ. ευρώ σε περίπτωση που η κινεζική εταιρεία δεν έχει τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα και κατασκευή έργων υποδομής στον ΣΕΜΠΟ ύψους 700 εκατ. ευρώ.
Οι συζητήσεις που γίνονται τώρα αφορούν επιμέρους θέματα και κυρίως διαδικαστικά.
Να σημειώσουμε ότι, όπως μας μεταφέρθηκε, η κινεζική πλευρά είχε ζητήσει 15 ημέρες διακοπή των συνομιλιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις διακοπές, αλλά η πλευρά του ΟΛΠ συμφώνησε στις 7 ημέρες ακριβώς, γιατί η εντολή που έχει είναι να τελειώνει γρήγορα το θέμα…
Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν έχει δίκιο ο ΟΛΠ ή αν πράγματι οι Κινέζοι το… ξανασκέπτονται. Να σημειωθεί ότι και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης υπάρχει υποχώρηση, σύμφωνα με πληροφορίες.


Σχολιάστε εδώ