Ερωτήσεις βουλευτών

Συγκεκριμένα, τον κατηγορεί ότι υποχωρώντας στις πιέσεις των καταστηματαρχών «προωθεί τη μετατροπή της Πλάκας σε ένα τεράστιο κακής ποιότητας διασκεδαστήριο, όπως ήταν επί χούντας», χαρακτηρίζει δε πρόφαση, που προξενεί γέλωτα, το επιχείρημα του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι με τα νέα μέτρα θέλει ν’ αποτρέψει τη μετατροπή των ορόφων σε στέκι αστέγων και τοξικομανών. Τέλος καλεί τον υπουργό να πάρει μέτρα προστασίας της κατοικίας και να μην επιτρέψει τη συρρίκνωση των μικρότερων επιχειρήσεων της Πλάκας προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.

=Το θέμα της συνεχιζόμενης υπολειτουργίας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης θέτει ενώπιον της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης επισημαίνοντας τις παράπλευρες απώλειες που αυτή επιφέρει στην επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Ο κ. Μαγκριώτης αποδίδει τα προβλήματα στην εμμονή της κυβέρνησης να πουλήσει το λιμάνι, αφού, όπως λέει, το ξένο ιδιωτικό μονοπώλιο ενδιαφέρεται για την εξυπηρέτηση των διεθνών πελατών του και δευτερευόντως για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

=Την κατά προτεραιότητα ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων της Εγνατίας Οδού ζητούν με ερώτησή τους προς τον ΥΠΕΧΩΔΕ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γ. Μαγκριώτης, Β. Γερανίδης και Χ. Τσιώκας, με αφορμή την πρόσφατη ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες οδηγοί όταν λόγω της βροχόπτωσης και των κατολισθήσεων λάσπης έκλεισε το τμήμα της οδού μεταξύ Μικρής και Μεγάλης Βόλβης.
Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι τρεις βουλευτές:
«Το τμήμα της Εγνατίας Οδού από τη Μεγάλη Βόλβη μέχρι τη Ρεντίνα, μήκους 15 χιλιομέτρων, παραδόθηκε στην κυκλοφορία μόλις τον Σεπτέμβριο του 2007, χωρίς να κατασκευαστούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, γι’ αυτό και κάθε φορά που έχουμε έντονη βροχόπτωση παρουσιάζονται παρόμοια προβλήματα».


Σχολιάστε εδώ