εδώ Βρυξέλλες

Σύμφωνα με έρευνα της Επιτροπής, οι οικονομικές επιπτώσεις της απερήμωσης για την ΕΕ εκτιμάται για τα τελευταία 30 χρόνια ότι ανέρχονται σε 100 δισ. ευρώ. Τον κίνδυνο της ερημοποίησης αντιμετωπίζει μια έκταση περίπου 19 εκατομμυρίων στρεμμάτων στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, στη χώρα μας η αγροτική παραγωγή κινδυνεύει να μειωθεί περίπου κατά 25% στα επόμενα 50 χρόνια, αν συνεχιστεί η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος. Η περιοχή της Μεσογείου κατέχει μόνο το 3% του παγκόσμιου αποθέματος νερού και το 50% των πληθυσμών που πλήττονται από ξηρασία. Η εντατική γεωργία, η αύξηση του πληθυσμού, ιδιαίτερα στις αστικές παράκτιες περιοχές, οι κλιματικές αλλαγές και ο τουρισμός είναι οι κύριες αιτίες λειψυδρίας των παράκτιων χωρών της Μεσογείου.

Το νέο Πρότυπο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών της Σάμου για τη χρονική περίοδο έως την επαναπροώθησή τους στις χώρες προέλευσής τους επισκέφθηκε η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρόδη Κράτσα.

Το Κέντρο, όπως επεσήμανε η κυρία Κράτσα, ανταποκρίνεται πλήρως στις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Η χωρητικότητα του Κέντρου φθάνει τα 300 άτομα, τα οποία διαμένουν σε 11 αυτοτελείς οικίσκους. Το κέντρο διαθέτει ιατρείο και αναρρωτήριο εφοδιασμένα με τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό. Διαθέτει επίσης εστιατόριο με δυνατότητα ταυτόχρονης σίτισης 70 – 80 ατόμων που παρέχει 3 γεύματα την ημέρα καθώς και χώρους ψυχαγωγίας και αναψυχής με ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά.


Σχολιάστε εδώ