δαίμονας των δημαρχείων

***
Η καλή κουβέντα πρέπει να λέγεται. Το δασαρχείο Πεντέλης μας απάντησε αμέσως σχετικά με το δημοσίευμα της προηγούμενης Κυριακής για το παράνομο αναψυκτήριο που έχτισε ο δήμαρχος Χολαργού μέσα στο άλσος που βρίσκεται απέναντι από το δημαρχείο. Το έγγραφο που μας έστειλε το δασαρχείο έχει αριθμ. πρωτ. 6468/8/08 και αναφέρει ότι πράγματι έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις για τις αυθαίρετες κατασκευές, όπως επίσης και έγγραφη πρόσκληση για άμεση απομάκρυνση αυτών των κατασκευών. Τα έγγραφα αυτά τα κοινοποίησε, εκτός από τον Εισαγγελέα, και στο αστυνομικό τμήμα. Εδώ τώρα αρχίζει ο ρόλος του Εισαγγελέα προκειμένου να καταδειχθεί το κράτος δικαίου. Ο διοικητής του τμήματος έστειλε ένα περιπολικό προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία αυτόφωρου για όσους εργάζονται στο παράνομο αναψυκτήριο με ευθύνη του δήμου και ως διά μαγείας επιδείχθηκε η υπ’ αριθμόν 343/24/6/08 άδεια λειτουργίας, με υπογραφή του δημάρχου επ’ ονόματι του ιδίου! Πιο καραμπινάτη παρανομία δεν έχει ξανασυμβεί. Ο δήμαρχος εξέδωσε άδεια στο όνομά του, χωρίς τα βασικά έγγραφα του φακέλου που πρέπει να υπάρχουν (δασαρχείο, πυροσβεστική, υγειονομικό κ.λπ.). Ο διοικητής πήρε αντίγραφο της αδείας και μαζί με τη σχετική αναφορά τα έστειλε στον Εισαγγελέα.

***
Μια και ο λόγος για τις αυθαιρεσίες των δημάρχων μέσα στα δάση, να σας ενημερώσω ότι το δασαρχείο Πεντέλης έχει μηνύσει και τη δήμαρχο Ψυχικού, φίλτατη Κατσαρού, για παράνομη καταπάτηση στο άλσος Εθνικής Αντιστάσεως. Πέρυσι ο δήμος πλήρωσε 300.000 ευρώ για το παράνομο κτίσμα που έφτιαξε για να μαζεύονται οι… πρόσκοποι. Επειδή όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, τα λεφτά δεν βγαίνουν από την τσέπη της τοπαρχίνας για να την πονάνε, οι αυθαιρεσίες συνεχίστηκαν με άλλα κτίσματα και το νέο πρόστιμο είναι 170.000 ευρώ.

***
Μπορεί να κάναμε τις βουτιές μας στη Ζάκυνθο, αλλά το ρεπορτάζ δεν πήγε πίσω. Το μικρόβιο δεν θεραπεύεται. Την αποκομιδή των σκουπιδιών στο νησί την κάνει μια δημοτική επιχείρηση που την αποτελούν πολλοί δήμοι. Σύμφωνα λοιπόν με τη μήνυση που κατέθεσε μέλος του ΔΣ της συγκεκριμένης επιχείρησης, κατά την περίοδο 2003-2007 λείπουν από το ταμείο… 26.000.000 ευρώ. Λείπουν δικαιολογητικά, τιμολόγια, παραστατικά που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το πού πήγαν τα χρήματα. Ο μηνυτής, Γιώργος Αρμένης, στη μήνυσή του λέει πολλά και διάφορα. Ούτε λίγο ούτε πολύ κατονομάζει τα «αρπακτικά», αλλά εμείς δεν αναφέρουμε ονόματα αφού δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Όλα τα χρήματα που λείπουν προέρχονται από τις εισφορές του δήμου, αλλά και από δάνεια που είχε πάρει. Πολλά λεφτά, ρε παιδιά. Τύφλα να έχουν τα εξοπλιστικά προγράμματα.

***
Στις 7/1/08 η υπηρεσία ειδικών ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών διαβίβασε μια καταγγελία, που αφορούσε ενδεχόμενες ατασθαλίες στον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Αγίου Δημητρίου, στη Διεύθυνση Επιθεώρησης Νομικών Προσώπων και ΔΕΚΟ, όπως και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για διερεύνηση της καταγγελίας. Στις 7 Ιουλίου 2008 η Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης διέταξε έλεγχο, προς το παρόν σε φορολογικές παραβάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα πρέπει να διαταχθεί και διαχειριστικός έλεγχος. Μου λένε ότι ενώ θα έπρεπε όλα αυτά να αναφερθούν στο δημοτικό συμβούλιο από τον δήμαρχο, για ενημέρωση του σώματος, ουδείς γνωρίζει το παραμικρό. Δεν πειράζει. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Τώρα ξέρουν όλοι.

***
Αν κανείς παρακολουθήσει τα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Αγίου Δημητρίου, εύκολα θα διαπιστώσει ότι ο βαθμός αντιπολίτευσης από τον πρώην δήμαρχο της πόλης Παντελή Ειρηνάκη προς τη νέα δημοτική αρχή είναι ανύπαρκτη. Η κορύφωση αυτού του γεγονότος πήρε σάρκα και οστά, όπως μου λένε, όταν του παρέδωσαν επώνυμες καταγγελίες πρώην εργαζόμενοι του δήμου για στημένο διαγωνισμό, χωρίς ΑΣΕΠ, με συμβάσεις. Ούτε άχνα δεν έβγαλε ο Ειρηνάκης. Ψάχνοντας το «γιατί», έμαθα ότι η ανιψιά ενός δημοτικού του συμβούλου ήταν ανάμεσα στους επιτυχόντες. Λέτε αυτό να είναι η αιτία; Δεν ξέρω και γι’ αυτό κάθε απάντηση από τον πρώην θα ήταν ευπρόσδεκτη.

***
Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ, στις 17 Αυγούστου, αποφασίστηκε να ανατεθεί σε δικηγόρο η μήνυση και η αγωγή εις βάρος του προμηθευτή της Ένωσης Πάνου Ξένου, γιατί παρέδωσε εικονικό τιμολόγιο για ανύπαρκτες εργασίες και εξαπάτησε την ΤΕΔΚΝΑ. Του είχαν αναθέσει με απευθείας ανάθεση τη διαφημιστική καμπάνια εν όψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου του 2007. Ο προμηθευτής πληρώθηκε με εξπρές διαδικασίες είκοσι ημέρες μετά την έκδοση του τιμολογίου, χωρίς να κάνει την παραμικρή διαφήμιση.

***
Σύμφωνα με επίσημη καταγγελία της δημοτικής παράταξης Δημοτική Συνεργασία Γέρακα, η δημοτική αρχή προέβη σε διαγραφές χρεών σε διάφορους δημότες με μη νόμιμες διαδικασίες. Η καταγγελία αυτή εστάλη στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης στις 18/7/08. Εάν προκύψουν ευθύνες τότε μιλάμε για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος. Το θέμα ερευνάται και σύντομα θα μάθουμε τι έγινε πραγματικά.

***
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η παράταξη του πρώην δημάρχου Κορυδαλλού Στέφανου Χρήστου. Η πρώην αντιδήμαρχος και δεξί χέρι του πρώην δημάρχου, Μερόπη Κουτσοδόντη, δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή της στο δημοτικό συμβούλιο. Μέχρι να καταλάβει ο Στέφανος τι έγινε, ήρθε και η παραίτηση του Γιώργου Δημόπουλου απ’ όλα τα ΔΣ των νομικών προσώπων του δήμου που συμμετείχε ως εκπρόσωπος της δημοτικής ομάδας του επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Στέφανε, τι συμβαίνει;

***
Στις 4 Μαΐου του 2009 πρόκειται να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αναίρεση του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρου Μίχου, κατά της απόφασης που τον υποχρεώνει σε οικονομική αποζημίωση, ύστερα από αγωγή που είχε υποβάλει ο Καβόγλης για συκοφαντική δυσφήμηση.

***
Οι μπουνιές και οι κλωτσιές που έπεσαν στον Δήμο Μελισσίων δεν είχαν προηγούμενο. Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό διάφοροι ψίθυροι, εκτός και εντός συμβουλίου, αναφέρονται σε ηθικά ζητήματα που αφορούν τον δήμαρχο Μανώλη Γραφάκο. Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν σε συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής, αυτά τα υπονοούμενα ελέχθησαν διά στόματος του δημοτικού συμβούλου Μούστρα. Ποιος είδε τον Γραφάκο και δεν φοβήθηκε. Πετάχτηκε από την καρέκλα και άρπαξε τον σύμβουλο. Πού σε πονεί και πού σε σφάζει. Σας μιλάω για πολύ ξύλο. Το θέμα φυσικά απασχόλησε το επόμενο δημοτικό συμβούλιο, που η συνεδρίασή του κράτησε μέχρι τις πέντε το πρωί. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στα Μελίσσια και όλοι περιμένουν τα χειρότερα.

Ο Εξορκιστής


Σχολιάστε εδώ