Τελικά τι είσαστε… βουλευτές ή επενδυτές;

Πλούτη, όχι μόνο σε ακίνητα, σε… αγροτεμάχια (που πίσω από τον χαρακτηρισμό αυτό κρύβονται παραθαλάσσια φιλέτα και εκτάσεις σε πανάκριβες περιοχές), σε… καλύβια που είναι… σπιτάκια στον Παρνασσό, αλλά και σε μετοχές, σε αμοιβαία κεφάλαια και σε καταθέσεις εκατομμυρίων όχι μόνο σε ευρώ, αλλά και σε λίρες Αγγλίας, σε γαλλικά φράγκα, σε ελβετικά και σε δολάρια…

Και εισοδήματα, που σου έρχεται τρέλα και λες, ρε παιδιά, τελικά τι είσαστε, βουλευτές ή επενδυτές, που προφανώς τζόγαραν στο χρηματιστήριο, τότε που έγινε η μεγάλη αρπαχτή, την οποία βεβαίως οι Νεοδημοκράτες κατήγγελλαν στη Βουλή αλλά… επένδυαν σε χαρτιά που από τη μια μέρα στην άλλη η αξία τους πήγαινε στα ουράνια…

Υπάρχουν υπουργοί αλλά και βουλευτής της γνωστής οικογένειας, με πολύ μεγάλες καταθέσεις, π.χ. η Ντόρα 1.200.000 ευρώ, ο Κυριάκος 690.000 ευρώ, ο Βουλγαράκης 1.918.000, άλλος με 800.000 ευρώ κ.λπ.

Και βέβαια οι σύζυγοι δεν πάνε καθόλου πίσω. Εκεί να δεις δουλειές.

Άραγε όλα αυτά τα εισοδήματα και τα… χαρτοφυλάκια έχουν δηλωθεί στην Εφορία; Και αν ναι, συνοδεύεται το «πόθεν έσχες» και από φορολογική δήλωση; Και η απόκτηση όλων αυτών δικαιολογείται από νόμιμες και όχι εικονικές δραστηριότητες;

Κι ακόμη, από πού αποκομίσαν όλες αυτές τις καταθέσεις, εφόσον ως βουλευτές δεν κάνουν άλλη δουλειά;

Και πώς συμβαίνει σύζυγος, ενώ το 2000 δεν είχε δραχμή εισόδημα, το 2006 να έχει καταθέσεις πάνω από 2.500.000 ευρώ;

Υπάρχουν πολλά που προκαλούν τον κάθε πολίτη. Και θ’ άξιζε, για να δουν οι σημερινοί πολιτικοί την εικόνα που δίνουν στον λαό, για τον οποίο, υποτίθεται, νοιάζονται, αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι ενδιαφέρονται πρωτίστως για την… πάρτη τους, να συγκριθούν τα «πόθεν έσχες» που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα με τα «πόθεν έσχες» που κατέθεταν οι βουλευτές πριν από το 1967.

Αυτή η αδιαφάνεια δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Τι πρέπει να γίνει

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να συσχετίζεται το κάθε «πόθεν έσχες» με τα προηγούμενα και να δίνονται στη δημοσιότητα οι διαφορές του σήμερα με ΟΛΑ τα προηγούμενα, για να φαίνεται ένας βουλευτής τι είχε όταν ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία και τι έχει σήμερα. Κι εκεί είναι σίγουρο ότι πολλές μανούλες θα κλάψουν.

Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η κοροϊδία με τα αγροτεμάχια (θεωρητικά αυτά που είναι εκτός σχεδίου πόλεως ή εκτός ορίων οικισμού) και τους βοσκότοπους και τα… χαμόσπιτα ή ερειπωμένα.

Να καθορίζεται πού βρίσκονται, αν είναι παραθαλάσσια, ή σε αναβαθμισμένες περιοχές, ή δίπλα σε δάση. Και να αναφέρεται η αξία τους με βάση τιμές διπλανών… αγροτεμαχίων που έχουν πρόσφατα πουληθεί.

Θα πρέπει να «ανεβάζουν» οι βουλευτές στις ιστοσελίδες τους ή στην ιστοσελίδα της Βουλής κάθε αλλαγή της περιουσιακής τους κατάστασης, μέσα σε τακτή προθεσμία από τότε που θα συμβεί.

Είναι μερικές προτάσεις, ώστε το «πόθεν έσχες» να είναι αξιόπιστο και να μη γελάει ο κόσμος και βαθαίνει η απαξίωση του πολιτικού συστήματος συνολικά.

Οι αρχηγοί των κομμάτων και ο πρόεδρος της Βουλής έχουν πλέον τον λόγο, αλλά και την ευθύνη, αν αφήσουν την κοροϊδία να συνεχίζεται.


Σχολιάστε εδώ