ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

// Ένα έργο άφησε στον Πειραιά ο Αγραπίδης κι αυτό είναι… ελαττωματικό. Μιλάμε για τα πεζοδρόμια στο κέντρο που αναπλάστηκαν και στα πλαίσια αυτά, στις άκρες είχαν τοποθετηθεί ράμπες για τους ανάπηρους. Οι ράμπες αυτές όμως, δεν ξέρουμε από τι υλικό είναι κατασκευασμένες, αλλά με τον καιρό έχουν… λειανθεί τόσο πολύ που έχουν μετατραπεί σε… γλίστρες! Προχθές στη διασταύρωση Ηρώων Πολυτεχνείου και Τσαμαδού, μια κυρία που είχε βγει για ψώνια, αντί να βρεθεί στα καταστήματα βρέθηκε στο Ασκληπιείο με συντριπτικό κάταγμα στον αστράγαλο! Πριν γίνουμε λοιπόν όλοι… ανάπηροι στον Πειραιά, ας βρεθεί κάποια λύση ώστε να μη… γλιστράνε οι ράμπες στις άκρες των πεζοδρομίων. Όλο και κάποιο αντιολισθητικό υλικό θα υπάρχει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ας πάρουν λοιπόν τα μέτρα τους οι αρμόδιοι, γιατί τον χειμώνα με τις βροχές τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα.

// Εντυπωσιακές από θρησκευτικής άποψης ήταν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον φερώνυμο ναό στην Παλαιά Κοκκινιά. Τόσο την παραμονή που έγινε η περιφορά την εικόνας όσο και ανήμερα στη Θεία Λειτουργία επικράτησε απόλυτη τάξη, ενώ κυριάρχησε η παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ ο οποίος τόσο στον εσπερινό όσο και στη λειτουργία έκανε δύο εντυπωσιακά κηρύγματα με βαθύτατο θεολογικό περιεχόμενο. Εντυπωσιακή βέβαια ήταν και η παρουσία του κόσμου, ενώ έλαμψε διά της απουσίας της η πολιτική ηγεσία του Πειραιά. Τα μπάνια του… λαού βλέπετε…

// Δεν θέλουμε να… το γρουσουζέψουμε, αλλά μέχρι τώρα ο Αύγουστος κύλησε ομαλά στο λιμάνι. Και τα πλοία ανταποκρίθηκαν σωστά στις αυξημένες υποχρεώσεις τους λόγω της μεγάλης εξόδου του μήνα των διακοπών, αλλά και η διοίκηση του ΟΛΠ είχε πάρει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες. Τόσο ο πρόεδρος Δ. Μπεχράκης όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Ν. Αναστασόπουλος παρά τα… τρεχάματα που έχουν με το θέμα της ιδιωτικοποίησης ασχολήθηκαν επισταμένα και με το θέμα της εξυπηρέτησης των επιβατών και είχαν πολύ καλά αποτελέσματα.

// Μια και μιλάμε όμως για τον ΟΛΠ, να πούμε πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, Αν. Κουράκης, Π. Λαφαζάνης και Ευαγγελία Αμανατίδου – Πασχαλίδου με ερώτησή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Βουγλαράκη ζητούν να πληροφορηθούν γιατί μέχρι σήμερα ο ΟΛΠ δεν έχει καταθέσει στη Βουλή τους φακέλους με τα στοιχεία σχετικά με τις οικονομικές και τεχνικές προσφορές των εταιρειών που πήραν μέρος στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

// Τώρα που έχει αραιώσει η κίνηση στην πόλη ορισμένοι που μεταφέρουν εφόδια στα μαγαζιά με φορτηγά, θεωρώντας ότι δεν… ενοχλούν, κλείνουν κάθε πρωί κεντρικούς δρόμους του Πειραιά για να ξεφορτώσουν τα είδη που μεταφέρουν. Όμως η κίνηση έστω και αραιή, υπάρχει! Και το αυθαίρετο κλείσιμο των δρόμων από ορισμένους που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς να λογαριάζουν αν ταλαιπωρούν τους υπόλοιπους, προκαλεί ασφυξία στα ΙΧ και εκνευρισμό στους οδηγούς. Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να ενταθούν οι περιπολίες των δημοτικών αστυνομικών στους κεντρικούς δρόμους, ειδικά τις πρωινές ώρες, για να αποφεύγονται τέτοιου είδους… παρατράγουδα.

// Μια που μιλάμε όμως για δημοτικούς αστυνομικούς, να ρωτήσουμε για εκείνους που προσλήφθηκαν τελευταία, με βάση τον διαγωνισμό που είχε κάνει λίγο πριν φύγει ο Αγραπίδης; Γιατί δεν έχουν ορκισθεί ακόμα; Υπάρχει κάποια σκοπιμότητα ή απλά πρόκειται περί… αβλεψίας;

// Μέλι στάζει το στόμα του δημάρχου Κορυδαλλού Στ. Κασσιμάτη για τον νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, καθώς -όπως λέει- δεν υπάρχει αίτημα που να έχει υποβάλει για τη δημιουργία υποδομών στην πόλη και να μην έχει ικανοποιηθεί.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως έργα πνοής που ήθελε να κάνει στον Κορυδαλλό για να τονώσει την εμπορική ζωή του δήμου, και δεν είχε τη δυνατότητα λόγω οικονομικής δυσπραγίας να τα πραγματοποιήσει, υλοποιούνται ήδη με τη συνδρομή της Νομαρχίας Πειραιά. Τέτοια έργα είναι η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου του Κορυδαλλού, η δημιουργία γηπέδων τένις και μπιτς βόλεϊ στον χώρο μεταξύ του ανοικτού και του κλειστού γηπέδου, η ανάπλαση των υπαρχόντων γηπέδων κ.λπ.

Με τέτοιες… αβάντες που έχει από τον νομάρχη, πώς να μη λέει τα καλύτερα γι’ αυτόν ο Κασσιμάτης; Αν και ο Μίχας είναι γεγονός πως βοηθάει με κάθε τρόπο τους δήμους όχι μόνο του Πειραιά, αλλά όλης της περιφέρειας που καλύπτει η νομαρχία.


Σχολιάστε εδώ