Kαλό ταξίδι

Να ευχηθούμε καλό ταξίδι και καλή θέαση των Ολυμπιακών Αγώνων στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο που ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Πεκίνο, τηρώντας την παράδοση που τον θέλει να παρακολουθεί ζωντανά τις κορυφαίες στιγμές των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Συνεδριάζουν οι «πράσινοι»

Μάλλον πήραν σοβαρά τον ρόλο τους ως τοπικοί εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι «πράσινοι» της Θεσσαλονίκης και μέσα στο κατακαλόκαιρο ξεκίνησαν να συσκέπτονται για να προετοιμαστούν για τον Σεπτέμβριο και την επίσκεψη του πρωθυπουργού, αλλά και του αρχηγού τους στη ΔΕΘ.

Την Τετάρτη, σε σύσκεψη στην οποία κλήθηκαν όλα τα «μεγάλα» τοπικά στελέχη, ο γραμματέας της ΝΕ Χρήστος Παπαστεργίου τους παρουσίασε τον βασικό πολιτικό σχεδιασμό για τον Σεπτέμβριο (να πείσει το ΠΑΣΟΚ ότι αποτελεί πειστική κυβερνητική λύση στη χώρα) και ζήτησε προτάσεις που αφενός θα διευκολύνουν την έκφρασης της λαϊκής δυσαρέσκειας στην κυβερνητική πολιτική, ενώ αφετέρου να αναδεικνύουν τις θέσεις του κόμματός τους ως εναλλακτική πρόταση για τη χώρα.

Κάντε κανένα μπανάκι να ξελαμπικάρετε, σύντροφοι, μήπως και κατεβάσετε καμιά φρέσκια ιδέα…

Οι ετοιμασίες των «γαλάζιων»

Οι «πράσινοι» δεν είναι οι μόνοι που προετοιμάζονται εν όψει της ΔΕΘ και της έλευσης των πολιτικών αρχηγών στην πόλη, καθώς και οι «γαλάζιοι» μοχθούν για να βρουν τρόπους και επιχειρήματα για να οπλίσουν τον πρωθυπουργό, που θα κληθεί να πείσει ότι η κυβέρνησή του έκανε κάποια πράγματα και για τον ελληνικό βορρά.

Όπως έμαθα, ήδη βρίσκονται στο Μαξίμου τρεις σχετικές εισηγήσεις. Μία από τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Μαργαρίτη Τζίμα, μία από τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Γιώργο Τσιότρα και μία από τους κομματικούς Βάκη Φρατζή και Δημήτρη Τσάμη, οι οποίοι μάλιστα πέρασαν μαζί το Σαββατοκύριακό τους στο Σάνι, βάζοντας τις τελευταίες πινελιές στην εισήγησή τους.

Με τις εργασίες κατασκευής του Μετρό να προχωρούν με ρυθμούς βραδύτερους και από αυτούς της χελώνας, με την υποθαλάσσια να ναυαγεί, με την εξωτερική περιφερειακή να βρίσκεται στο στάδιο των διακηρύξεων -ακόμη και με το δημαρχιακό μέγαρο να παραμένει για μήνες άδειο από εργάτες- απορώ τι θα θέσουν υπόψη του Καραμανλή οι τοπικοί του εκπρόσωποι για να εμφανιστεί γενναιόδωρος με την περιοχή που τον ανέδειξε.

Ανησυχούν για τους αγρότες

Εκτός από την πόλη και τα προβλήματά της, οι «γαλάζιοι» της Θεσσαλονίκης προβληματίζονται πολύ και για την αναταραχή που επικρατεί στον αγροτόκοσμο της επαρχίας. Πληροφορούμαι ότι οι της ΝΟΔΕ της Β’ Θεσσαλονίκης ζητούν από τη Ρηγίλλης να οργανωθεί ειδική ημερίδα για τα αγροτικά προκειμένου να δοθούν κάποιες απαντήσεις και να εκτονωθούν οι αντιδράσεις για την καθυστέρηση στην επιστροφή φόρων και στην παροχή των αποζημιώσεων.


Σχολιάστε εδώ