Τελεσίγραφο ΔΟΕ σε Θάνου: «Πεκίνο ή χρυσό μετάλλιο»

Ωστόσο, δεν είναι στο χέρι της ελληνίδας πρωταθλήτριας των 100 μ. η συμμετοχή της σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά στο χέρι της ΔΟΕ, η εκτελεστική επιτροπή της οποίας θα συνεδριάσει στις 7 Αυγούστου στο Πεκίνο για να αποφασίσει για τη συμμετοχή της Θάνου ή όχι.

Αυτό θα είναι το ένα θέμα της συνεδρίασης. Το άλλο θα είναι η τύχη του χρυσού μεταλλίου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 στο Σίδνεϊ, το οποίο έχει αφαιρεθεί από τη Μάριον Τζόουνς γιατί αποδείχθηκε ότι ήταν ντοπαρισμένη και κανονικά θα πρέπει να απονεμηθεί στη Θάνου, η οποία σε εκείνη την κούρσα είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο. Η ΔΟΕ, όμως, το σκέφτεται εδώ και πολύ καιρό και όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, εν όψει και της συμμετοχής της Θάνου στο Πεκίνο, της έστειλε τελεσίγραφο με το οποίο την καλεί να επιλέξει ανάμεσα στο χρυσό μετάλλιο των Αγώνων του 2000, το οποίο θα της δοθεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μυστικότητα, και της συμμετοχής της στο Πεκίνο. Αν, δηλαδή, η ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν τρέξει στο Πεκίνο, θα πάρει το χρυσό…
Η Κατερίνα Θάνου, όμως, έως τώρα αντιστέκεται και απαντά στη ΔΟΕ «και Πεκίνο και χρυσό» και γι’ αυτό στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προχθές είπε πως θέλει να λάβει μέρος όχι μόνο στο Πεκίνο, αλλά και το 2012 στο Λονδίνο.
Πρέπει να σημειωθεί πως η Θάνου προχθές «έσπασε» τη σιωπή της μετά από τέσσερα χρόνια και τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 12ης Αυγούστου 2004.
Εκείνο το βράδυ «πληρώνει» ακόμη και για εκείνο το αυγουστιάτικο βράδυ και το τροχαίο που είχε με τον Κώστα Κεντέρη την «κυνηγά» η ΔΟΕ.


Σχολιάστε εδώ