Σάμπα, λάτιν, ντριμ τιμ και κούρσα του αιώνα…

Εγγύηση γι’ αυτό αποτελούν τα ηχηρά ονόματα τα οποία θα αγωνισθούν με τη χρυσή ολυμπιονίκη του 2004 Αργεντινή (Μέσι, Ρικέλμε, Γκάνγκο, Μασκεράνο), που είναι και πάλι το μεγάλο φαβορί, ενώ η «αιώνια» αντίπαλός της Βραζιλία, που δεν έχει κερδίσει ποτέ χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πάει στο Πεκίνο αποφασισμένη να το πετύχει και περί αυτού αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο ρόστερ της, στο οποίο μεταξύ άλλων βρίσκει και τους Ροναλντίνιο, Ρομπίνιο, Ντιέγο και Πάτο.

Στον στίβο, που και στο Πεκίνο αναμένεται να είναι και πάλι ο βασιλιάς των Ολυμπιακών, αναμένεται να ξεχωρίσει η κούρσα των 100 μέτρων ανδρών. Κάποιοι λένε πως πρόκειται να παρακολουθήσουμε και πάλι την κούρσα του «αιώνα», κάτι που το εγγυώνται οι Τζαμαϊκανοί Γιουσέιν Μπολτ (κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ) και Ασάφα Πάουελ (πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ) και ο Αμερικανός Τάισον Γκέι.

Στο άλμα επί κοντώ η Ρωσίδα Γελένα Ισινμπάγεβα που συνεχίζει τα παγκόσμια ρεκόρ είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, ενώ τα φώτα αναμένεται να στραφούν και στην εκ Κροατίας Μπλάνκα Βλάσιτς που είναι το μεγάλο φαβορί στο ύψος.

Μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει και στο μπάσκετ, όπου οι ΗΠΑ λένε ότι βρήκαν και πάλι την Ντριμ Τιμ του 1992 της Βαρκελώνης, αλλά οι Ισπανία, Ρωσία, Λιθουανία και η Ελλάδα κατεβαίνουν με μεγάλες πιθανότητες για μετάλλιο.

Μεγάλες μάχες αναμένονται στην κολύμβηση με τον Αμερικανό Μάικλ Φελπς να είναι αναμφισβήτητα το μεγάλο όνομα και να στοχεύει στην κατάκτηση επτά χρυσών μεταλλίων, ενώ μάχη αναμένεται και στο τένις με τους δύο κορυφαίους τενίστες του κόσμου Φέντερερ και Ναδάλ να παλεύουν για το χρυσό μετάλλιο.


Σχολιάστε εδώ