Παρέλαση 40 υπόπτων στον ανακριτή για τη Ζήμενς

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι ύποπτοι είναι περίπου 40. Μεταξύ αυτών, υπενθυμίζουμε, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens στην Ελλάδα κ. Χριστοφοράκος, ο Θόδωρος Τσουκάτος κ.ά.
Με την έρευνα του ανακριτή κ. Ζαγοριανού ανοίγει ουσιαστικά ο δεύτερος και θεωρούμενος ως σημαντικότερος κύκλος των αποκαλύψεων για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, τις ύποπτες διαδρομές των χρημάτων απ’ αυτά και, το σημαντικότερο, τους προορισμούς τους προς συγκεκριμένα πρόσωπα στην Ελλάδα.
Αναμένεται, ως εκ τούτου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν στο τέλος αυτής της έρευνας, που αναμένεται να διαρκέσει μήνες, θα προκύψουν ονόματα και πολιτικών που, όπως έχει αποκαλυφθεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη (καταθέσεις του κ. Σίκατσεκ κ.ά.), ήταν αποδέκτες μεγάλου μέρους απ’ τα χρήματα των μαύρων ταμείων.
Στο τέλος της έρευνάς του ο ανακριτής θα συγκεκριμενοποιήσει και θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες, θα ασκήσει διώξεις, ενδεχομένως μάλιστα να γίνουν και προφυλακίσεις. Έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι για όσους απαγγελθούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος θα ζητηθεί και το άνοιγμα των λογαριασμών τους.
Δεν αποκλείεται, επομένως, στο τέλος αυτής της έρευνας να υπάρξουν εξελίξεις έως και δραματικές, εφόσον φυσικά δεν επιλεγεί η τακτική της συγκάλυψης και του κουκουλώματος.
Τα ΦΕΚ αποκαλύπτουν τις παρέες
Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν είναι μεμπτό το 1999 να έχεις εταιρική σχέση με τον κύριο Μαυρίδη σε εταιρεία συγγενικού του προσώπου, όπως είναι και απολύτως βέβαιο ότι δεν μπορείς να αρνηθείς πως τον γνωρίζεις, αφού κάποια στιγμή, όπως λένε τα ΦΕΚ, τον αντικατέστησες σε εταιρεία συγγενικού του προσώπου.
Όμως, κύριε τέως γενικέ, εμείς οφείλουμε να καταγράψουμε το γεγονός σαν γεγονός στα ΦΕΚ. Όπως είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε, κύριε τέως γενικέ, ότι η εταιρεία του συγγενικού προσώπου του κυρίου Πρόδρομου Μαυρίδη απορροφήθηκε από τη γνωστή εταιρεία του κυρίου Αλαμανή, τη γνωστή ΑΛΤΕ. Εκεί δεν λέμε τίποτα εναντίον κανενός. Διότι δεν έχουμε αυτόν τον ρόλο, όμως λέμε ότι η υπόθεση Αλαμανή, με τις γνωστές δικαστικές και χρηματιστηριακές περιπέτειες, μας βασάνισε πολύ τα περασμένα χρόνια. Επίσης, ο κύριος Πρόδρομος Μαυρίδης σήμερα δραστηριοποιείται, όπως λένε τα ΦΕΚ, με διάφορες εταιρείες που έχουν σχέση με τη σύγχρονη τεχνολογία και εδώ ουδείς ψόγος με τους νέους συνεταίρους.
Άλλωστε ο κύριος Μαυρίδης δεν είναι κατηγορούμενος, αλλά φέρεται ως εμπλεκόμενος βάσει καταγγελιών για τα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς. Έτσι για να είμαστε εξηγημένοι και όχι παρεξηγημένοι. Όμως αφού κάποιοι θέλουν να επιμένουν ότι η υπόθεση Ζήμενς πάει να κλείσει από την ελληνική Δικαιοσύνη, να τους πληροφορήσω ότι το σύστημα που έχει μιλήσει και έχει καρφώσει δεν θα αποδεχτεί το κλείσιμο των υποθέσεων. Διότι θα πάει το ίδιο φυλακή, αυτό το ξέρουν οι εμπλεκόμενοι και πιστεύουν πολλοί ότι θα έχουν την τύχη του Σίκατσεκ στη Γερμανία. Αν μιλήσουν μπορεί να φαίνεται δύσκολο να έχουν την ίδια τύχη, αλλά το δικαίωμα να ελπίζουν δεν τους το στερεί κανείς.
Διαβάζοντας κανείς στα ΦΕΚ για τα συστήματα που διαπλέκονται μεταξύ τους, παθαίνει σοκ. Βλέπεις πρώην υφυπουργούς, βλέπεις πρώην γενικούς, πρώην στελέχη των κομμάτων, πρώην στελέχη οργανισμών, πρώην διοικητές ΔΕΚΟ, πρώην βουλευτές, να έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς και ένα κοινό σημείο εξάρτησης με κάποια στελέχη της Ζήμενς ή κάποια στελέχη ή εταιρείες που έχουν σχέση με τη Ζήμενς. Είναι απίστευτη η σχέση τους, η αμφίδρομη συνεργασία τους και η διακομματική προέλευσή τους. Κανείς δεν κατηγορεί κανέναν.
Κανένας δεν λέει εις βάρος κανενός ότι υπάρχει κάτι μεμπτό, όμως οι εμπλεκόμενοι πρέπει να εξηγήσουν τον λόγο και τον ρόλο τους. Πρώτα απ’ όλα το ΠΑΣΟΚ, να ρωτήσει ο πρόεδρός του τα στελέχη του, πρώην βουλευτές, πρώην υπουργούς, πρώην στελέχη επιχειρήσεων του Δημοσίου, πρώην και νυν κομματικούς παράγοντες, αν έχουν σχέση με την υπόθεση Ζήμενς και αν έχουν σχέση με στελέχη που εμπλέκονται με τα «μαύρα ταμεία». Αντί να αναλώνονται οι ΠΑΣΟΚοι σε ανέξοδες κορώνες και παραφιλολογίες, ας δουν την αλήθεια κατάματα και αν δεν έχουν τα ΦΕΚ να τους τα δώσουμε εμείς. Τότε θα πειστεί ο κοσμάκης ότι θα κάνει πραγματική κάθαρση, τότε θα πειστεί ο κόσμος ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κουκουλώνει. Ίσως μάθει ο πρόεδρος, ο έντιμος Γιώργος, και την κομματική διαπλοκή μεταξύ των φατριών του κόμματος. Έτσι ίσως μάθει εν μέρει την αλήθεια ή όση αλήθεια μπορεί να λένε τα ΦΕΚ και ας ρωτήσει τα στελέχη του το ΠΟΘΕΝ… Όχι με κάποιες επιτροπές που κάνει με διάφορους κοτεράδες και κοτερόπληκτους να βρει την άκρη. Δεν θα τη βρει ποτέ. Το ίδιο πρέπει να τολμήσει και ο πρωθυπουργός, να μάθει την αλήθεια, την αλήθεια των ΦΕΚ. Μια αλήθεια που δεν μπορεί να διαψεύσει κανείς, την αλήθεια που η ίδια η ελληνική πολιτεία έχει θεσπίσει. Ποιοι συμμετείχαν, με ποια πρόσωπα και τι γνωρίζουν για το θέμα των εμπλεκόμενων συνεταίρων τους, για την πιο μαύρη σελίδα του πολιτικού μας βίου, και τότε θα δεις αυτοδυναμία και νέα πρόσωπα. Ας τολμήσουν. Ο κόσμος αυτό προσδοκά, η Δικαιοσύνη είναι έτοιμη να πράξει το καθήκον της. Δεν ξέρω αν είναι έτοιμο το έντιμο πολιτικό σύστημα, το ανέντιμο προσπαθεί το κουκούλωμα. Αναμένουμε το έντιμο να πράξει το καθήκον του απέναντί μας.
ΥΓ.: Αγαπητέ κύριε Γιακουμάτο. Επειδή στην επιστολή σας αναφέρατε ότι συμμετείχατε σε ένα μόνο ΔΣ εταιρείας, του φίλου σας κυρίου Σιμούδη, σας ρωτάμε, πάλι καλοπροαίρετα και χωρίς ίχνος ειρωνείας, αν είναι άλλος ο κύριος Γιακουμάτος που συμμετείχε στο ΔΣ της TelePassport μαζί με τον Γεώργιο Σκαρπέλη, τον Ηλία Γεωργίου και τον κύριο Mayr. Αν είναι άλλος Γιακουμάτος που συμμετέχει στο ΔΣ της Ντάντα Κρέτα, αν είναι άλλος Γιακουμάτος στο ΔΣ της Informer, αν είναι άλλος Γιακουμάτος που συμμετέχει στο ΔΣ των εταιρειών Production Συστημάτων Πληροφορικής και ΣΥΣΚΟ Συστημάτων Οργάνωσης. Καλοπροαίρετα δεχόμαστε την επιστολή σας, στα ΦΕΚ όμως και στους αναγνώστες που μας εμπιστεύονται απαντήστε εσείς. Αυτοί μας κρίνουν, όπως και σ’ αυτούς λογοδοτούμε όλοι.


Σχολιάστε εδώ