ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ
Συντρόφια, καλώς σας βρήκα. Μιλάμε για βουτιές στ’ ακρογιάλια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, άλλο πράγμα. Ωραία περάσαμε. Τώρα τα κεφάλια μέσα και ξανά εδώ στη μάχη με τους φίλους μου τους δημάρχους. Δεν έχετε παράπονο. Οι καλοί συνάδελφοι φρόντισαν δύο εβδομάδες που έλειπα να κρατούν «ζεστή» τη σελίδα μας. Έχει μαζευτεί στο γραφείο μου ένα τσουβάλι με φαξ, επιστολές, φωτογραφίες, καταγγελίες για πολλά και διάφορα. Δόξα τω Θεώ. Δεν με ξεχάσατε καθόλου. Για άλλη μια φορά οφείλω να το πω και ας γίνομαι κουραστικός. Δουλεύω σε εφημερίδα είκοσι χρόνια. Τέτοια αγάπη, επιμονή και αλληλογραφία αναγνωστών, που γίνεται με τούτη την εφημερίδα, δεν τα έχω ξαναδεί. Ειδικότερα για τη στήλη μας, αν πω κακή κουβέντα θα πέσει φωτιά να με κάψει. Πέντε σελίδες να είχαμε να γράφαμε δεν θα έφταναν. Αυτά τα ολίγα για πρόλογο επανερχομού και μπαίνουμε στα βαθιά.
QQQ
Η πληροφορία μου είναι διπλοτσεκαρισμένη και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Στα χέρια του δημάρχου Καλλιθέας, φίλτατου Ασκούνη, βρίσκεται μια καταγγελία με αποδεικτικά στοιχεία για οικονομικές ατασθαλίες που έχουν γίνει σ’ ένα αυτοδιοικητικό όργανο που συμμετέχει, αλλά περιέργως κάνει τα στραβά μάτια. Πρέπει να πω βέβαια ότι ο ίδιος δεν έχει καμία συμμετοχή σ’ αυτές τις ατασθαλίες. Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι ο Ασκούνης συμμετέχει και στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και ενώ θα έπρεπε, τουλάχιστον εκεί, να έχει ενημερώσει περί του γεγονότος, δεν έχει πει κουβέντα, όπως μου είπε άλλο μέλος του συμβουλίου. Γιατί, κύριε Κώστα, συγκαλύπτεις τον συνάδελφό σου; Λέτε να έχουν δίκιο οι φήμες που λένε ότι υπάρχει καυτός φάκελος για την περίοδο που ο δήμαρχος Καλλιθέας ήταν αντιπρόεδρος στο όργανο αυτό και δεν τολμάει να μιλήσει; Εγώ δεν το πιστεύω. Ο σημερινός πρόεδρος τα λέει αυτά.
QQQ
Τελικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στον Δήμο Περιστερίου απεδείχθη ότι έκρυβε μέσα του μεγάλο ανδρισμό. Μιλάμε για τον Αθανάσιο Τζούμα. Πήγε ο άνθρωπος στην υπηρεσία πολεοδομίας του δήμου και ως άρχων απαίτησε από έναν υπάλληλο να κάνει κάτι που ήταν αντίθετο με τον κώδικα. Ο υπάλληλος αρνήθηκε και δέχθηκε τις μπουνιές του κυρ Θανάση. Μιλάω σοβαρά και δεν κάνω πλάκα. Έπεσε ξύλο μετά μουσικής. Ο σύλλογος των υπαλλήλων του δήμου έβγαλε μια ανακοίνωση για το θέμα αυτό, φυσικά καταδικάζοντας την απρεπέστατη συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ντροπή σου, πρόεδρε. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
QQQ
Δεκάδες δημοτικοί σύμβουλοι μου τηλεφωνούν για να μάθουν πότε θα εφαρμοστεί η νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση με τη συνένωση των δήμων. Λοιπόν, συντρόφια, να το ξεκαθαρίσουμε. Μέχρι τέλος του έτους το υπουργείο Εσωτερικών περιμένει τις προτάσεις από τις τοπικές ενώσεις. Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει δηλώσει τουλάχιστον τέσσερις φορές ότι οι επικείμενες εκλογές το 2010 θα γίνουν με τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη. Στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ το επανέλαβε ρητά και κατηγορηματικά. Αυτά.
QQQ
Πολλά και περίεργα ερωτηματικά δημιουργούνται ακόμη και στον πιο καλόπιστο παρατηρητή των δημοτικών πραγμάτων στον Δήμο Σαλαμίνας. Με θετική εισήγηση του δημάρχου Σοφρά κατακυρώθηκε στην εταιρεία RAM-URO η προμήθεια μηχανολογικού και τεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του δήμου, προϋπολογισμού περίπου 1 εκατ. ευρώ. Συνέβησαν τρία γεγονότα τα οποία το βράδυ που κοιμάμαι με κάνουν και βλέπω διάφορα όνειρα.
Πρώτον: Ο διαγωνισμός έγινε την ημέρα που είχε προκηρυχθεί πανελλαδική απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Δεν υπήρχε ούτε υπάλληλος για δείγμα στον δήμο για να παραλάβει τις προσφορές και ως εκ θαύματος βρέθηκε. Δεν υπήρχαν όμως ούτε τα καραβάκια για να πάνε στο νησί αυτόν που κατέθεσε την προσφορά. Κι όμως πήγε.
Δεύτερον: Δεν υπάρχει άλλος μειοδότης. Και μόνο αυτό το γεγονός συνιστά επανάληψη της διαδικασίας. Δεν έγινε όμως.
Τρίτον: Η έκπτωση που έδωσε ο προμηθευτής ήταν του ιλιγγιώδους ύψους του… 1%. Δηλαδή ανύπαρκτη. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ο δήμαρχος εισηγήθηκε θετικά λόγω του επείγοντος, όπως είπε. Διαφάνεια, νομιμότητα και όλα υπό το φως του ήλιου. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
QQQ
Μπορεί ο δήμαρχος Αίγινας να έχει τις δικές του απόψεις για το δάνειο που πήρε ο δήμος από τη Marfin, ότι δηλαδή όλα έγιναν όμορφα και νόμιμα, απόψεις που δημοσιεύσαμε, αλλά οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου είναι άνω κάτω για όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μούρτζας μας καταγγέλλει ότι σκόπιμα ο δήμος καθυστερεί την καθαρογραφή της απόφασης, προκειμένου να χαθεί η προθεσμία για την προσφυγή στην περιφέρεια. Λέει ακόμη ότι υπάρχει αλλοίωση της απόφασης. Άλλα δηλαδή αποφάσισε η δημαρχιακή και άλλα έγραφε τελικά. Έτσι λέει ο πρώην τοπάρχης. Δήμαρχε, για να μη λέει κανείς κουβέντα, δεν μας στέλνεις τον φάκελο που περιέχει όλα τα σχετικά για να πείσουμε και εμείς τους Αιγινιώτες που τηλεφωνούν στην εφημερίδα ότι όλα έγιναν με σεμνότητα και ταπεινότητα;
QQQ
Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Νίκαιας «συνελήφθη» να έχει στις δεξαμενές του νοθευμένο πετρέλαιο σε ποσοστό 22%. Υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία, πήγαν στο αμαξοστάσιο του δήμου, όπου βρίσκονται οι δεξαμενές για τα καύσιμα των αυτοκινήτων του δήμου, και έβγαλαν λαβράκι. Φυσικά θα την πληρώσει μόνο η εταιρεία που προμήθευε, αφού η επιτροπή παραλαβής, όπως είπε ο δήμαρχος, «δεν είχε γνώσεις». Με αφορμή αυτό να σας πω ότι και στο παρελθόν είχε συμβεί κάτι ανάλογο, αλλά το θέμα κουκουλώθηκε, αφού την προμήθεια την έκανε δημοτικός σύμβουλος με άλλον «μπροστινό» για να μη φαίνεται. Η νοθεία και το λαθρεμπόριο που γίνεται με το πετρέλαιο και τους δήμους είναι βιβλίο που διδάσκεται στη μαφία της Σικελίας. Μιλάμε για απίστευτο κύκλωμα. Τα λεφτά είναι πολλά, το κέρδος τεράστιο και τα «μεροκάματα» φτάνουν για όλους ώστε να υπάρχει η σιωπή της Καμόρα.
QQQ
Σ’ έναν μονόλογο πέντε ωρών μετατράπηκε ο δημόσιος απολογισμός της δημοτικής αρχής στον Δήμο Αμαρουσίου. Ο τοπάρχης Γιώργος Πατούλης έδωσε ρέστα!
QQQ
Να σας πω ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας πριν από λίγες ημέρες στο κελί του στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου βρίσκεται, ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος επί εποχής Τζανίκου, επειδή δεν άντεχε τις συνθήκες κράτησης. Στη φυλακή ο «εκλεκτός» της αυτοδιοίκησης βρίσκεται επειδή πούλαγε οικόπεδα με πλαστά χαρτιά.
QQQ
Θυμηθείτε το. Ο αντιδήμαρχος, με τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει, λόγω παλαιότερης φιλίας, με τον εθνικό εργολάβο του Αμαρουσίου, σύντομα θ’ απασχολήσει το πανελλήνιο. Μιλάμε ότι στο Μαρούσι έχουν εξελιχθεί σε δίδυμο λαμογιάς. Ο εργολάβος-κατασκευαστής όταν πίνει ουισκάκια μιλάει πολύ και τα λέει όλα. Δείχνει μέχρι και τις επιταγές που δίνει. Κάποιοι θα πρέπει να ανησυχούν…
QQQ
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν. Παρά την ομόφωνη απόφαση με αριθμό 233/08 που πήρε το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου για απαλλοτρίωση του περίφημου οικοπέδου Παναγοπούλου, η τεχνική εταιρεία Ektasis, που το αγόρασε, συνεχίζει να κάνει κανονικά τα έργα για την κατασκευή ενός σούπερ μάρκετ. Οι κάτοικοι της περιοχής έστειλαν επιστολή στον δήμαρχο τονίζοντας την υποκρισία της δημοτικής αρχής. Παρά τις στομφώδεις εξαγγελίες από τα μικρόφωνα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμος δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για αναστολή των εργασιών. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, γιατρός Μαραγκάκης, δεν βγαίνει ούτε στο τηλέφωνο, όπως μας λένε οι κάτοικοι της οδού Χατζηαντωνίου όπου βρίσκεται το οικόπεδο. Να σας πω και κάτι άλλο που αν επαληθευτεί θα έχουμε ενημέρωση από πρώτο χέρι. Ενώ βρισκόμουν σε άδεια, τηλεφώνησε στο γραφείο μου ένας αναγνώστης που είπε ότι είναι υπάλληλος της εταιρείας. Δεν ήθελε ν’ αφήσει τηλέφωνο επικοινωνίας. Σύντροφε, εδώ είμαι τώρα. Περιμένω. Είπες πολλά και ενδιαφέροντα στους συναδέλφους. Τα μισά να αληθεύουν, θα έχουμε πολλή δουλειά. Σε περιμένω.
QQQ
Εξακόσιες χιλιάδες ευρώ λείπουν από το ταμείο της δημοτικής επιχείρησης στον Δήμο Δραπετσώνας, όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά της προς την Εισαγγελία Πειραιά η νέα πρόεδρος Ξένια Φωτίου. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν ύστερα από διαχειριστικό έλεγχο που έγινε στην επιχείρηση για το διάστημα που αφορούσε την προηγούμενη διοίκηση 2005-2006. Τα κυριότερα οικονομικά προβλήματα αφορούν τη θητεία του Γιώργου Δεληγιώργη. Σύμφωνα μ’ αυτά που γράφει στην αναφορά της στον Εισαγγελέα η πρόεδρος, στο ταμείο είχαν μπει περίπου 400.000 ευρώ από επιδοτούμενα προγράμματα και ελάχιστα απ’ αυτά πήγαν εκεί που έπρεπε. Φαίνεται ότι ο Εισαγγελέας θα έχει πολλή δουλειά.
QQQ
«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Γιώργος Ψαλιδόπουλος. Είχα την τύχη να γνωρίζω τον πρώην τοπάρχη. Ένας κύριος, με όλη τη σημασία της λέξεως. Είχε διατελέσει σχεδόν σε όλα τα αξιώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχος, αλλά ακόμη και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών. Καλό ταξίδι, φίλε Γιώργο.
QQQ
Αναστέναξαν τα ψαράδικα και οι μακαρονοταβέρνες του Πόρου εξαιτίας της συνεδρίασης του ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ που έγινε στο νησί. Σου λένε οι άνθρωποι, καλοκαιράκι είναι ας πάμε σε κανένα νησί να συνεδριάσουμε. Φανταστείτε να αρχίσει η Βουλή να συνεδριάζει δεξιά και αριστερά σε διάφορα νησιά. Επειδή όμως τέτοιες τουριστικές συνεδριάσεις γινόντουσαν και επί εποχής Φιλίππου και τις κατακρίναμε, αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει να συνεχίζονται και σήμερα. Τόσο πολλά λεφτά περισσεύουν από την Ένωση, κύριε πρόεδρε;
QQQ
Εκδόθηκε εντολή για φορολογικό έλεγχο του πολιτιστικού οργανισμού στον Δήμου Αγίου Δημητρίου. Η εντολή δόθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Επιθεώρησης Νομικών Προσώπων. Φυσικά, ξαφνικά δεν γίνεται τίποτα. Μαθαίνω ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες για πολλά και διάφορα. Υπάλληλοι της γενικής διεύθυνσης μου λένε ότι εάν προκύψουν στοιχεία διασπάθισης δημόσιου χρήματος, τότε θα εκδοθεί εντολή και διαχειριστικού ελέγχου. Τι έγινε, ρε παιδιά; Η εντολή δεν έφτασε ακόμη στον δήμο; Αλλά εμείς γι’ αυτό είμαστε εδώ. Για να τα μαθαίνουμε πιο γρήγορα.
QQQ
Λες και ήταν προσωπικό του οικόπεδο, ο δήμαρχος Χολαργού Δημήτρης Νικολάου έχτισε μια εντελώς αυθαίρετη κατασκευή μέσα στο άλσος του δήμου, προκειμένου να το μετατρέψει σε δημοτικό αναψυκτήριο. Το Δασαρχείο Πεντέλης έχει κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, με αναφορά του προς τον Εισαγγελέα, για την πρωτοφανή καταπάτηση του δάσους από τον δήμαρχο.
Ο Εξορκιστής
ΥΓ.: Φίλους, γνωστούς, λυτούς και δεμένους, βάζει ο απατεώνας ευτραφής δήμαρχος για να τον λυπηθούμε, προκειμένου να μην αποκαλύψουμε τον βίο και την πολιτεία του επί εποχής «ποδοσφαιρικής παράγκας». Κούνια που τον κούναγε. Όταν αποφασίζουμε να γίνουμε εφιάλτης, η μόνη λύση είναι το εισιτήριο για το εξωτερικό. Τώρα ο απατεώνας τοπάρχης στήνει το κόλπο με την παραχώρηση του γηπέδου στον αρχιπαραγκαδόρο. Όταν υπάρχει η είδηση, δεν υπάρχουν ούτε φίλοι ούτε γνωστοί. Ξεκάθαρες κουβέντες. Βαρεθήκαμε τα λαμόγια.


Σχολιάστε εδώ