«Νομιμοφρόνως» εκπροσώπησε τους «πράσινους» ο Βενιζέλος

Έδειξε, μάλιστα, μεγάλα κέφια, ίσως γιατί βρέθηκε στο στοιχείο του, αφού τα συνταγματολογικά που είναι η ειδικότητά του ήταν στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης. Κατά την προσφιλή του τακτική, όμως, ο θεσσαλονικιός «δελφίνος» δεν άφησε τίποτε να πέσει κάτω και «την έπεσε» στον υπουργό Οικονομίας και για τα περί «συγκυβέρνησης».
«Μην επαναπαύεστε, κύριε υπουργέ, στη σκέψη ότι μπορούμε να κάνουμε και τον μεγάλο συνασπισμό μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αν χρειαστεί. Δεν θα πάρουμε. Ευχαριστούμε. Θα πιείτε το πικρό ποτήρι μόνοι σας. Εμείς διαμορφώνουμε και προβάλλουμε μια εναλλακτική πρόταση για να φύγει ο τόπος από την κρίση», είπε στον Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος βρέθηκε σε δύσκολη θέση μετά τη συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Κυριακή. Και γιʼ αυτό προφανώς άφησε αναπάντητη την πρόκληση του «πράσινου» κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
Όμως και στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των κολεγίων όπου πολλοί περίμεναν να εκφραστεί στη Βουλή η διάσταση απόψεων μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος τήρησε στάση που δεν άφησε πολλά περιθώρια.
Με τον Βενιζέλο ή χωρίς αυτόν, πάντως, η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως γράψαμε και τις δύο προηγούμενες Κυριακές, δύσκολα θα ανακάμψει. Μια ονομαστική ψηφοφορία προκάλεσε αυτήν την εβδομάδα και μάλιστα σε προκαθορισμένη ώρα και πάλι είχε έναν απόντα βουλευτή: ο Γρ. Νιώτης που ήταν σε συνέντευξη Τύπου στη Χαριλάου Τρικούπη έφθασε καθυστερημένα στη Βουλή και δεν πρόλαβε να ψηφίσει…


Σχολιάστε εδώ