Κοινό… μυστικό

Πρόσφατα, μεγαλοπαράγοντας του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκε σε διευθυντικό στέλεχος «συγκροτήματος» ΜΜΕ, επειδή αποσιωπούσε το εν λόγω «συγκρότημα» συστηματικά την αντιπολιτευτική δραστηριότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ αντιθέτως υπερπρόβαλλε κάθε πληροφορία που καλλιεργούσε την εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος παράγοντας του ΠΑΣΟΚ σε συζήτηση που είχαμε την περασμένη Τετάρτη μας έδειξε τις δύο εφημερίδες του «συγκροτήματος» και μας ζήτησε να αναζητήσουμε την είδηση της συνάντησης του Γιώργου Παπανδρέου με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕ. Αρχίσαμε να ξεφυλλίζουμε τις εφημερίδες ψάχνοντας, οπότε μετά από λίγο μας σταμάτησε λέγοντας: «Άδικα ψάχνετε… Στο πρωινό φύλλο δεν υπάρχει ούτε σαν είδηση και στο απογευματινό είναι θαμμένη στην 47η σελίδα, σ’ ένα μικρό μονόστηλο». Μετά ταύτα, ρωτήσαμε το μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ «καλά, εσείς τι κάνετε για ν’ αλλάξει αυτή η κατάσταση;», όμως απάντηση δεν πήραμε.
• Προφανέστατα, το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου έχει κακές, κάκιστες σχέσεις με τα λεγόμενα παραταξιακά μέσα ενημέρωσης. Αυτή η διαπίστωση είναι «κοινό μυστικό» μεταξύ των επαϊόντων, αλλά αρχίζουν να την «ανακαλύπτουν» και οι μη επαΐοντες. Επίσης προφανέστατο είναι ότι οι λεγόμενοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, δηλαδή τα ΜΜΕ, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της εκλογικής συμπεριφοράς των πολιτών. Οπότε αβίαστα προκύπτει το ερώτημα: πώς το ΠΑΣΟΚ θα επανακάμψει στην εξουσία με τέτοιες κακές σχέσεις που έχει με τα «παραταξιακά» ΜΜΕ; Κατά τη γνώμη μας, η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να έχει πρώτο μέλημά της τη λύση αυτού του «γόρδιου δεσμού».
• Κι όμως, αντ’ αυτού η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σπρώχνει αυτό το τεράστιο πρόβλημα «κάτω από το χαλί», με τον κ. Παπανδρέου να αφήνει κάθε τόσο αιχμές για προσπάθεια εξωθεσμικών κέντρων να ελέγχουν την πολιτική ζωή και πέραν αυτού ουδέν! Θα το πούμε καθαρά: το δέον γενέσθαι είναι ή ο κ. Παπανδρέου να τα «βρει» με τους εκδότες του «παραταξιακού Τύπου» ή να αποκαλύψει τον ρόλο τους. Εδώ μεσοβέζικες λύσεις είναι αναποτελεσματικές και συντηρούν το αδιέξοδο. Παλαιότερα, ανάλογο πρόβλημα είχε αντιμετωπίσει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Καραμανλής και το έλυσε λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους. Πάντως, έτσι ή αλλιώς, κάτι πρέπει να κάνει επ’ αυτού ο κ. Παπανδρέου.
ΥΓ.: Τον Αύγουστο θα απουσιάσει η στήλη, θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο.


Σχολιάστε εδώ