Κάτω στον Πειραιά

// Την έγκαιρη έναρξη των διαδικασιών για τον στολισμό της πόλης τα Χριστούγεννα χαιρέτισε με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: «Επειδή θεωρούμε ότι η ανάδειξη του Πειραιά ως μεγάλου, ελκυστικού και δημοφιλούς προορισμού των επισκεπτών και των Πειραιωτών πρέπει να αποτελεί για όλους επιλογή πρώτιστης προτεραιότητας, συμφωνούμε με τις διαδικασίες του διαγωνισμού που προκηρύξατε και επιπλέον ζητούμε την αυστηρή εξάντληση του ποσού του προϋπολογισμού, για έναν εξαιρετικό στολισμό. Στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά πιστεύουμε ότι αφενός ο έγκαιρος στολισμός είναι υποχρέωση του δήμου, αφετέρου σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται και δεν δεχόμαστε να μείνει και πάλι ο Πειραιάς φτωχός και σκοτεινός κατά την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων».
// Όπως γράφαμε και την προηγούμενη Κυριακή, κάτι καλό θα ακουστεί για τον Πειραιά τις επόμενες ημέρες. Κάτι που έχει σχέση με την αποκατάσταση και λειτουργία άλλου ενός κτιρίου-φαντάσματος της πόλης. Τελικά τι είναι ο Φασούλας; Γητευτής των… φαντασμάτων;
// Είδε και απόειδε πως ό,τι και να κάνει ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθηνών – Πειραιά Γρηγόρης Γουρδομιχάλης οι ασυνείδητοι θα εξακολουθούν να ρυπαίνουν το Σχιστό και να απειλούν να το μετατρέψουν σε… άτυπη χωματερή, οπότε αναγκάστηκε να προχωρήσει στην κατάθεση μηνύσεων κατ’ αγνώστων προκειμένου να περιορισθεί το… κακό.
Όπως αναφέρει στη μήνυσή του ο Γ. Γουρδομιχάλης, η αυθαίρετη απόρριψη απορριμμάτων στο Σχιστό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και το δάσος, μια και η πιθανότητα να ανάψει κάποια φωτιά είναι ορατή αφού τα γυαλιά που είναι πετάμενα λειτουργούν ως φακοί και συγκεντρώνουν τις ακτίνες του ήλιου. Στη μήνυσή του ο κ. Γουρδομιχάλης επισυνάπτει και σχετικό δημοσίευμα του «Π» στις 13/7/08.
Για να δούμε θα έχει αποτέλεσμα η ενέργεια αυτή του προέδρου του
ΠΕΣΥΔΑΠ ή θα εξακολουθήσει να μετατρέπεται σε… χωματερή το Σχιστό;
// Την Τρίτη θα συνεδριάσει το ΔΣ του Ιδρύματος Ζαχαρίου προκειμένου να καθορίσει τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του κτιρίου-φαντάσματος. Ενδιαφέρον μέχρι στιγμής έχει εμφανίσει μόνο το Γαλλικό Ινστιτούτο, ωστόσο τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Για το θέμα αυτό πήραμε και απάντηση από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καστέλλας, στην οποία αναφέρεται ότι δεν υπάρχει αντίδραση στην ίδρυση γαλλικού ινστιτούτου στο κτίριο, αλλά υπάρχει αντίρρηση ως προς την παραχώρηση του κτιρίου, αφού κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνεται κατόπιν διαγωνισμού.
Εμείς απλώς να ευχαριστήσουμε τους φίλους από την Καστέλλα που μας διαβάζουν και να τους πούμε ότι βιάστηκαν να συμπεράνουν πως δεν θα γίνει διαγωνισμός μια και η σύγκληση του ΔΣ του κληροδοτήματος για να αποφασίσει τους όρους του διαγωνισμού είχε γίνει προ εικοσαημέρου.
// Την πιστοποίησή του για να μπορεί να παίρνει προγράμματα μέσω του Δ΄ ΚΠΣ ολοκληρώνει εντός των ημερών ο Δήμος Πειραιά. Μάλιστα ο δήμαρχος ετοιμάζει πρόταση για να ενταχθεί ο δήμος στο πρόγραμμα «Πρόταση ζωής στην πόλη», που έχει προκηρυχθεί από την περιφέρεια και είναι ύψους 3 εκατ. ευρώ! Η πρόταση του δήμου θα περιλαμβάνει την αύξηση των «πνευμόνων πράσινου» της πόλης, την ανάπλαση των κήπων και τη δενδροφύτευση όλων των χώρων του Πειραιά που παραμένουν χέρσοι.
// Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο κλήθηκαν για ενημέρωση οι αντιδήμαρχοι του Πειραιά και οι πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων. Τη συγκέντρωση αυτή κάποιοι την… εξέλαβαν ως… προσπάθεια του νομάρχη να… ελέγχει την πλειοψηφία στον Δήμο Πειραιά! Φυσικά κάτι τέτοιο ούτε… κατά διάνοια δεν επιχειρήθηκε και όπως είναι θεμιτό οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη από το ΔΣ του Δήμου Πειραιά υπέγραψαν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν τους… σεναριογράφους! Τι να κάνουμε; Οι… ευσεβείς πόθοι δεν κρύβονται…


Σχολιάστε εδώ