Απόλυτο αφεντικό ο Τεν Κάτε

Με το ένα πόδι στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός μετά το επιβλητικό 3-0 επί της Ντιναμό Τυφλίδας. Οι «πράσινοι» έδειξαν για άλλη μια φορά εξαιρετικά στοιχεία κι έπεισαν ότι μπορούν φέτος να πρωταγωνιστήσουν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όσοι βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ διαπίστωσαν ότι ο Χεν Τεν Κάτε αποτελεί το αδιαμφισβήτητο αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μπορεί ο μολούκος τεχνικός να έκανε κάποιες υποχωρήσεις για παίκτες που είχε προδιαγραφεί το μέλλον τους, αλλά από κει και πέρα έδειξε προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτός κάνει κουμάντο.
Πρώτος απ’ όλους το αντιλήφθηκε ο Νίκος Πατέρας. Αλλά με πρόδηλη την ικανοποίησή του, καθώς ο πρόεδρος της ΠΑΕ άκουσε τον προπονητή του «τριφυλλιού» να δίνει εντολή και για την ομάδα νέων.
«Από δω και πέρα οι νέοι πρέπει να παίζουν με το σύστημα της πρώτης ομάδας», είπε ο Τεν Κάτε στον εργοδότη του με ύφος που δεν σήκωνε αντιρρήσεις.
Στη συνέχεια τον άτεγκτο προπονητή γνώρισαν οι παίκτες. Ο Τεν Κάτε είχε σταματήσει πολλές προπονήσεις και ζητούσε από τους παίκτες του να αποφεύγουν την κατάχρηση προσπαθειών και να προσπαθούν να βρουν με τη μία τον ελεύθερο συμπαίκτη τους. Κάποιοι, όμως, δεν έδωσαν την απαιτούμενη σημασία στις οδηγίες του προπονητή τους, με συνέπεια ο μεν Σίλβα Κλέιτον να μείνει εκτός αποστολής και να κινδυνεύει να χάσει και τη λίστα για τον 3ο προκριματικό, ο δε Γιώργος Καραγκούνης αρκέστηκε σε ρόλο θεατή των προσπαθειών που κατέβαλαν οι συμπαίκτες του. Ειδικά με τον Έλληνα, πάντως, ο Τεν Κάτε προβληματίστηκε ιδιαίτερα, καθώς γνωρίζει πως μπορεί να επηρεάσει θετικά και την ομάδα και τον κόσμο, αλλά όπως άφησε να εννοηθεί τον θέλει μόνο αν ακολουθήσει τη δική του φιλοσοφία.


Σχολιάστε εδώ