Άλλοι φταίνε, άλλοι πληρώνουν…

Πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που έμειναν ξεκρέμαστοι με την αιφνίδια απόφαση του νομάρχη, την οποία πληροφορήθηκαν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και αφού είχαν δαπανήσει σημαντικά ποσά για την προετοιμασία των προγραμματισμένων εμφανίσεών τους στη Μονή Λαζαριστών.

«Πρόκειται για εντελώς μεροληπτική, άδικη και προσβλητική συμπεριφορά προς καταξιωμένους καλλιτέχνες της πόλης από έναν άνθρωπο που -ανεξάρτητα αν η κουλτούρα του εστιάζει σε καψουροτράγουδα- έχει τη θεσμική υποχρέωση να στηρίζει την ποιοτική πολιτιστική δημιουργία στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος των οικολόγων εναλλακτικών Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Να σημειωθεί ότι μόλις τον Ιούνιο η νομαρχία εισέπραξε από το υπουργείο Εσωτερικών 200.000 ευρώ για πολιτιστικούς σκοπούς και τώρα ο κ. Ψωμιάδης δηλώνει πως αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που ανέλαβε ανακοινώνοντας τη διοργάνωση Φεστιβάλ Θεσσαλονικέων συνθετών.

Αγωνίζονται κόντρα στο λουκέτο

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον γραμματέα του Κινήματος Γιάννη Ραγκούση και την πολιτική εκπρόσωπο για θέματα Απασχόλησης Εύη Χριστοφιλοπούλου συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων στη Siemens, οι οποίοι εδώ και μήνες δραστηριοποιούνται για να αποτρέψουν το κλείσιμο του εργοστασίου που διατηρεί η εταιρεία στη Θεσσαλονίκη.

Με τη συνάντησή τους με τους ΠΑΣΟΚους και τις συναντήσεις με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στη SIEMENS Θεσσαλονίκης ξεκινούν τη νέα φάση του αγώνα τους για να αποτραπεί το κλείσιμο του εργοστασίου που εξήγγειλε η γερμανική εταιρεία, εφόσον δεν καταφέρει να το… πουλήσει.

Στο μεταξύ, στην αλυσίδα των εργοστασίων που είτε έκλεισαν (π.χ. Βαλκάν, Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων κ.λπ.) είτε έχουν ημερομηνία λήξης (π.χ. ΒΙΑΜΥΛ) είτε φυτοζωούν (π.χ. ΕΛΒΟ), έρχεται να προστεθεί και το εργοστάσιο του Λαναρά, τα Ενωμένα Κλωστήρια Θεσσαλονίκης, όπου οι εργαζόμενοι είναι εδώ και δυό μήνες απλήρωτοι. Ίσως με το δάνειο των 35.000.000 ευρώ που πήρε ο Λαναράς, με εγγύηση του Δημοσίου, να πληρωθούν, αν δεν πάνε αλλού…


Σχολιάστε εδώ