15.000 οι ακυρώσεις για την Κεφαλονιά

Πολύ ακριβά έχει κοστίσει στον τουρισμό της Κεφαλονιάς η… εξυπνάδα του κ. Λάγιου να δημοσιοποιήσει τις… προβλέψεις του για μεγάλο σεισμό 7 Ρίχτερ που θα γίνει στην περιοχή, αν και μεγάλη είναι και η ευθύνη του Νίκου Ευαγγελάτου που μετέδωσε από το κανάλι του ΑΝΤ1 την… είδηση και κατατρόμαξε τον κόσμο, κυρίως τους Έλληνες. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό.
Τέλος Ιουλίου και η Κεφαλονιά είναι κυριολεκτικά άδεια εκεί που πέρυσι τέτοιες μέρες δεν έβρισκες ομπρέλα στις παραλίες. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε δείχνουν το δράμα. Σε 50 ομπρέλες οι περισσότερες είναι άδειες. Μιλούν για 15.000 ακυρώσεις. Όλες σχεδόν από Έλληνες, ενώ οι ξένοι συνεχίζουν να έρχονται με τα τσάρτερ.
Το δράμα θα είναι τον χειμώνα. Τότε που θα λήγουν επιταγές και δάνεια που είχαν παρθεί για ανακαινίσεις και αγορές τροφίμων και ποτών με τη σκέψη ότι θα έρθει κόσμος και θα δουλέψουν. Μια σημαντική βοήθεια πρόσφερε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Άρης Σπηλιωτόπουλος, που πήγε στην Κεφαλονιά την περασμένη Τετάρτη.
Αμέσως έδωσε χρήματα για να γίνει καμπάνια, με σποτ στα κανάλια και τα ραδιόφωνα, που ήδη ξεκίνησε, με στόχο να πειστούν οι Έλληνες να πάνε να χαρούν τις ομορφιές και τις γαλαζοπράσινες θάλασσες της Κεφαλονιάς.
Η αγωνία βέβαια θα κορυφωθεί την Τρίτη. Θα δούμε τότε αν θα γίνει ο μεγάλος σεισμός που πρόβλεψε ο κ. Λάγιος, διαφορετικά θα πρέπει να σκίσει το πτυχίο του, όπως έχει δηλώσει.
Στην Κεφαλονιά πάντως δεν φοβάται κανένας, γιατί ξέρουν ότι τα σπίτια είναι… ακούνητα…


Σχολιάστε εδώ