Τρεις πυροσβέστες σε μία βάρδια!

Σε φάση… αποδιοργάνωσης είναι ο 5ος Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών στην Καλλιθέα, που καλύπτει και τις περιοχές Π. Φαλήρου, Ν. Σμύρνης και Ταύρου. Από δύναμη 48 ατόμων διαθέσιμα είναι μόνο τα 21, ενώ τα υπόλοιπα 27 είναι εκτός υπηρεσίας λόγω αδειών, ρεπό, αναρρωτικών κ.λπ. Έτσι οι βάρδιες βγαίνουν με το ζόρι και φθάσαμε στο φαινόμενο την περασμένη Κυριακή 20/7/08 να υπάρχουν μόλις 3 άτομα σε κάθε βάρδια!
Έτσι όταν το πρωί της ημέρας αυτής έπιασε φωτιά ένα διαμέρισμα στην Καλλιθέα, μέχρι να έρθουν ενισχύσεις οι τρεις πυροσβέστες κόντεψαν να… καούν ζωντανοί! Μάλιστα ο επικεφαλής, υποπυραγός Κολοκοτρώνης, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο!
Όση αυτοθυσία όμως κι αν έχουν οι πυροσβέστες, όσο κι αν θέλουν να βοηθήσουν, δεν είναι υπεράνθρωποι. Όταν αναγκάζονται λόγω έλλειψης προσωπικού να κάνουν βάρδιες 16 ωρών και να μένουν 3 άτομα στην κάθε βάρδια, τι θα μπορέσουν να κάνουν; Και καλά την Κυριακή πήρε φωτιά ένα διαμέρισμα. Αν έπιανε ένα εργοστάσιο, μια βιοτεχνία, ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα, τι θα γινόταν;
Και ακόμη είμαστε στη μέση του καλοκαιριού! Στη συνέχεια, τον Αύγουστο, τι θα γίνει; Και κάτι ακόμα: Δύο οχήματα διατάχθηκαν να πάνε στη Ν. Σμύρνη όπου γινόταν ποδοσφαιρικός αγώνας (Πανιώνιος – Νάπολι).
Αν μεθαύριο αρχίσει να παίζει και η Καλλιθέα, ποια οχήματα θα είναι σε ετοιμότητα και με ποιο προσωπικό;
Μήπως θα έπρεπε οι αρμόδιοι, ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος, να απαιτήσουν προσλήψεις νέων πυροσβεστών για να μην πάθει… κλακάζ μέσα στο κατακαλόκαιρο το ιστορικό σώμα; Γιατί δεν είναι δυνατόν να τα περιμένουμε όλα από 3 και 4 άτομα! Γιατί και αυτά τα καταβάλλει η κούραση και κινδυνεύουν και δουλειά σωστή δεν μπορεί να γίνει.
Ας ληφθούν λοιπόν μέτρα άμεσα. Πριν είναι πολύ αργά…


Σχολιάστε εδώ