Στα Ενδότερα των ομάδων

Έβαλαν φωτιά στην πιάτσα ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος με τη μεταγραφή του Τζος Τσίλντερς. Όλα τα σάιτ που ασχολούνται με το μπάσκετ, αλλά και γενικότερα με τον αθλητισμό είχαν τη μεταγραφή του Αμερικανού πρώτη είδηση.

Το αποκορύφωμα, βέβαια, ήταν η είδηση της υπογραφής σε ιστοσελίδα που ασχολείται με τους Ατλάντα Χόουκς την ώρα που ο Τσίλντερς κατευθυνόταν στο γραφείο των Αγγελοπουλαίων. Παρά τη διαφορά ώρας, ο ρεπόρτερ είχε μείνει ξάγρυπνος για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και να μάθει από τον Αμερικανό την τελική απόφασή του.

Έμαθα, πάντως, ότι ο Τσίλντερς είχε ουσιαστικά κλείσει πριν έρθει στην Ελλάδα. Τόσο ο παίκτης όσο και ο ατζέντης του είχαν συμφωνήσει σε όλα με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο και γι’ αυτό μπήκαν στο αεροπλάνο κι «έπιασαν» Ελλάδα.

Η μοναδική ένστασή του αφορούσε στις συνθήκες ζωής στη χώρα μας, καθώς ο 25χρονος φόργουορντ δεν γνώριζε και πολλά πράγματα για την πατρίδα μας. Θέλησε, λοιπόν, να πάρει μία γεύση πριν βάλει την υπογραφή του.

Υπήρχε, ωστόσο, και άλλος ένας λόγος για τον οποίο «ψήθηκαν» επί τρεις ημέρες οι ρεπόρτερ. Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος περίμενε την επιστροφή του αδερφού του Γιώργου για να είναι μαζί στις φωτογραφίες των ανακοινώσεων και στη συνέντευξη Τύπου.

Για τον Τσίλντερς, λοιπόν, έχουν γραφτεί πάρα πολλά τις τελευταίες ημέρες. Εγώ θα σας πω μία λεπτομέρεια που εντυπωσίασε αρκετούς στον Ολυμπιακό.

Τα χέρια του παίκτη, σε αντίθεση με την πλειοψηφία όσων αγωνίζονται στο NBA, δεν είναι γεμάτα από τατουάζ. Γεγονός που σχολιάστηκε και από κάποιους συνδυάστηκε και από την ομαδικότητα που διακρίνει τον Τσίλντερς.

Η μεταγραφή του συγκεκριμένου παίκτη σχολιάστηκε και στον Παναθηναϊκό. Είναι βέβαιο ότι ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος θέλουν να απαντήσουν και για αγωνιστικούς και για επικοινωνιακούς λόγους.

Τα δύο αδέρφια, άλλωστε, έχουν μάθει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και τη δεδομένη χρονική περίοδο φαίνεται ότι τους προσπέρασαν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος. Αναπόφευκτα, λοιπόν, αναζητούν την απάντησή τους.

Το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο, έχει να κάνει με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος σπανίως εμπιστεύεται τους Αμερικανούς. Πέρα, βέβαια, από το γεγονός ότι απουσιάζει σε διακοπές και δύσκολα τον βρίσκει άνθρωπος για να δώσει την έγκρισή του για κάποιον παίκτη.

Ο Ζοτς, άλλωστε, έχει ήδη κάνει την υπέρβασή του. Για δεύτερη σερί χρονιά θα συνεργαστεί με δύο Αμερικανούς από την αρχή της σεζόν και, μάλιστα, ο ένας θεωρείται πρώτο βιολί.

Για τον Νίκολας μιλάω, που πρέπει ο Σέρβος να τον χωρέσει στα συστήματά του με τόσα αστέρια που ‘χει στη διάθεσή του. Πώς να δεχθεί και 3ο Αμερικανό στο «τριφύλλι»;

Εκτός και αν οι «πράσινοι» βάλουν στο μάτι κάποιον από τους Ευρωπαίους του NBA. Με την πτώση του δολαρίου και τις συνεχείς αποχωρήσεις παικτών με προορισμό την Ευρώπη, ίσως και κάποιοι από τα μέρη μας σκεφτούν σοβαρά να προτιμήσουν το ευρώ.

Νομίζω ότι προς αυτήν την κατεύθυνση κοιτάζουν ο Παύλος με τον Θανάση. Ειδικά ο δεύτερος, που θέλει πάση θυσία να απαντήσει στους Αγγελόπουλους και να διατηρήσει τον Παναθηναϊκό σε ρόλο απόλυτου φαβορί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το όνομα του Κιριλένκο ακουγόταν και πέρσι. Εδώ και τρεις ημέρες άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη για προσέγγιση του Νοβίτσκι. Φήμη που δεν επαληθεύεται, αλλά ταιριάζει γάντι με την τακτική που ακολουθούν οι Γιαννακόπουλοι, οι οποίοι μας συνήθισαν να χτυπάνε ό,τι καλύτερο και ακριβότερο κυκλοφορεί στην μπασκετική πιάτσα.

Τι γίνεται στο ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού; Τα ρεπορτάζ παίζουν… μπουνιές, καθώς άλλα διοχετεύει η μία πηγή και εντελώς διαφορετικά η άλλη…

Έμαθα, βέβαια, ότι ο διπλανός μου έχει σχετικό ρεπορτάζ. Οπότε δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τις διαφορές που παρατηρούνται στα πρώτα βήματα του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού.

Νέα επεισόδια στην κόντρα των οπαδών του ΟΦΗ και του Φανούρη Βατσινά θα δούμε σύντομα. Ειδικά από τη στιγμή που οι Κρητικοί θεωρούν ότι η πρόταση της ΑΕΚ για τον Τζόρβα ήταν τέχνασμα για να ανηφορίσει ευκολότερα ο διεθνής τερματοφύλακας στην Παιανία.

Απέτυχε η Εθνική Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παρά το γεγονός ότι την αποτελούσαν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές. Επιβεβαιώθηκαν έτσι όσοι απέδιδαν την περσινή διάκριση στη δουλειά και στην προσωπικότητα του Νίκου Νιόπλια.

Κάποιοι που έζησαν από κοντά την Εθνική κατά την παραμονή της στην Τσεχία υποστήριζαν ότι η ατμόσφαιρα δεν είχε την παραμικρή σχέση με την περσινή στα γήπεδα της Αυστρίας. Ίσως επειδή έλειπε ο άνθρωπος που εντόπισε πέρσι τα περισσότερα μέλη εκείνης της ομάδας και τα έκανε γνωστά στην κοινή γνώμη, αλλά και στους παράγοντες των ομάδων τους.

Υπάρχει, όμως, και η εκδοχή ότι για την απόδοση των μικρών έπαιξαν ρόλο οι διάφοροι μάνατζερ που τους τριγύριζαν και τους υπόσχονταν μεταγραφή σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Κι εδώ είναι το παράδοξο της υπόθεσης.

Παρά τον αποκλεισμό της Εθνικής, αρκετοί παίκτες της καταγράφηκαν στα μπλοκάκια σκάουτερ που συνεργάζονται με κορυφαία κλαμπ της ηπείρου μας. Διότι μπορεί ομαδικά να μην πήγε καλά η Εθνική, αλλά ατομικά διέκριναν όλοι το ταλέντο των παικτών.

Τι γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα για την έλλειψη ηγετών στα αποδυτήρια της ΑΕΚ; Ήρθε και η απομάκρυνση του Δέλλα που προαναγγείλαμε εδώ και 15 μέρες για να κάνει ακόμα πιο αισθητή την απουσία παικτών με ισχυρή προσωπικότητα.

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα στην ΑΕΚ, πάντως, ούτε ο Βασίλης Γκαγκάτσης να έπαιρνε τις αποφάσεις για τις απομακρύνσεις των πρωτοκλασάτων παικτών. Έφυγαν όλοι όσοι τα είχαν βάλει με την ΕΠΟ για την απώλεια του τίτλου.

Καλύτερο δώρο δεν μπορούσε να φανταστεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας από τον Ντέμη Νικολαΐδη. Διότι εκτός των άλλων μπορεί να επικαλεστεί πλέον και τη γνωστή ρήση ότι «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει».

Αφού, λοιπόν, άλλαξε η ΑΕΚ, τότε ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήταν ομάδα που κέρδισε. Έμαθα ότι το συγκεκριμένο επικοινωνιακό τρικ θα παίξει πολύ τις επόμενες μέρες…

Έδωσε μια συνέντευξη σε μηνιαίο περιοδικό ο Λάμπρος Σκόρδας και εξέφρασε την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο για να ανταγωνιστεί τον Άρη. Μιλάμε για τη μέγιστη πρόκληση από τον πρόεδρο των «κίτρινων» για τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Ίσως γι’ αυτό κάποιοι κράτησαν στην Τούμπα το περιοδικό και προετοιμάζονται για αναδημοσιεύσεις όταν λήξει το πρωτάθλημα. Αρκεί, βέβαια, να προσπεράσει ο «δικέφαλος» τον Άρη, ώστε να απαντήσουν στον Σκόρδα από θέση ισχύος…


Σχολιάστε εδώ