Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

– Σκοπεύει να προχωρήσει, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, σε σχέδιο εθελουσίας εξόδου ή μετατάξεων εργαζομένων από τον ΟΣΕ; Αν ναι, σε τι αριθμό εργαζομένων θα κινούνται αυτοί οι σχεδιασμοί;

– Σκοπεύει να αλλάξει, κατά το απαράδεκτο πρότυπο του ΟΤΕ, τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού του ΟΣΕ;

– Σκοπεύει να κάνει περικοπές στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΣΕ και αν ναι, ποιες και σε τι ύψος;

– Σκοπεύει να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του Προαστιακού της Αθήνας;

> «Η κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, οφείλει να εγκαταλείψει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, να ακυρώσει τους διαγωνισμούς για την εκποίησή τους που κατέληξαν σε συμπαιγνία δύο εταιρειών, των ίδιων στην ουσία συμφερόντων, και να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση των δύο στρατηγικών μας λιμανιών υπό πλήρη και απόλυτο δημόσιο έλεγχο, δίνοντας προτεραιότητα σε ένα πρόγραμμα επενδύσεων για την αναβάθμιση και ανάπτυξή τους προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης».

Αυτό τονίζουν σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κουράκης, Πασχαλίδου, Αμανατίδου, Δρίτσας και Λαφαζάνης.

> Πότε θα γίνει η καταβολή των εφημεριών σε ιατρούς νοσοκομείων ρωτά τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος. Απαντώντας ο υφυπουργός Γ. Παπαγεωργίου, τόνισε:

«Η κυβέρνηση και τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας αποφάσισαν να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Υγείας και της ΟΕΝΓΕ, δίνοντας λύση στα χρόνια εργασιακά προβλήματα και στις εφημερίες των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Με αυτή την απόφαση απελευθερώνεται το σύστημα και με την πρόσληψη 4.500 γιατρών μέχρι το τέλος του 2009, η κυβέρνηση εντάσσει τις εργασιακές σχέσεις του ΕΣΥ στο επίπεδο και στους κανόνες που διέπουν τα Συστήματα Υγείας σε όλη την Ευρώπη.

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις καταβολής των εφημεριών σε κάποια νοσοκομεία, επισημαίνεται ότι η υπόθεση συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αναμένεται η σχετική απόφαση».

> Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ευρωπαϊκά θέματα που απασχολούν τον απανταχού ελληνισμό θα έχουν οι ομογενείς μας στις Πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Μασαχουσέτης, τις οποίες θα επισκεφθεί τις προσεχείς ημέρες η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα. Η ελληνίδα ευρωβουλευτής μεταξύ άλλων θα συναντήσει στελέχη της ομογενειακής κοινότητας, των οποίων είναι προσκεκλημένη, μέλη της Εκκλησίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να την ενημερώσουν για τα εκεί προβλήματά τους και τις ευκαιρίες που περιμένουν από την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η ευρωβουλευτής δηλώνει ότι η περίοδος αυτή είναι σημαντική για να επαναπροσδιοριστούν οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ.


Σχολιάστε εδώ