Να τους χαίρεστε, κύριε Καραμανλή

Την ώρα που είναι πνιγμένος σε χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που έχει τεράστιες ζημίες που φθάνουν τα 200 εκατ. ευρώ, την ώρα που κλείνει εργοστάσια, συμμετείχε δε στο άγριο φαγοπότι του χρηματιστηρίου απʼ όπου άντλησε γύρω στα 300 εκατ. ευρώ και η επιχείρησή του, η Κλωνατέξ, είχε φτάσει σε χρηματιστηριακή αξία (άκουσον άκουσον ή μάλλον… κρατηθείτε) τα ΤΡΙΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ το 1999 (πού είσαι Σημίτη, Γιάννο και Χριστοδουλάκη, να δείτε τα… θαύματα που κάνατε), σήμερα του δίνουν κι από πάνω 35 εκατομμύρια ευρώ με ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, παρακαλώ!
Ο τυχερός, ο κ. Θωμάς Λαναράς, τις επιχειρήσεις του οποίου πάει να τις κάνει το κράτος «ΔΕΚΟ Κλωστοϋφαντουργίας», όπως τότε που το ΠΑΣΟΚ είχε κρατικοποιήσει το… Ούζο Τυρνάβου! Μόνο την Ολυμπιακή, κύριε Καραμανλή, έχετε στήσει στον τοίχο και όλοι κάνετε ό,τι μπορείτε για να την κλείσετε και τότε θα δείτε τους εκβιασμούς που θα γίνουν και τους αποκλεισμούς νησιών με το πρόσχημα της… άγονης γραμμής.
Συγχαρητήρια στον κύριο Αλογοσκούφη που φροντίζει τους… φτωχούς, όπως τον κ. Λαναρά, στον οποίο ευχόμαστε καλοφάγωτα και εις άλλα με υγείαν…
Και αν παρ’ ελπίδα, κύριε πρωθυπουργέ, δεν σας έχουν ενημερώσει οι υπουργοί σας σε ποιον έσπευσε το ελληνικό Δημόσιο να προσφέρει εγγύηση, όχι φυσικά για… φραγκοδίφραγκα, ιδού τα έργα του κ. Λαναρά, όπως τα κατέγραψε η «Καθημερινή» την περασμένη Κυριακή, με τον εύγλωττο, για την οικονομική επιφάνεια του κ. Λαναρά, τίτλο: «Άνοδος και πτώση του γκουρού των “χαρτιών” και των “χρεών”».
«Το 2004 οι συνολικές υποχρεώσεις του είχαν φθάσει τα 230 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 202 εκατ. ευρώ ήταν βραχυπρόθεσμες. Τη διετία 2004 – 2005, όταν απελευθερώθηκαν οι εισαγωγές από την Ασία, μόνο τα Κλωστήρια Ναούσης είχαν ζημίες ύψους 176 εκατ. ευρώ. Τελικώς, το 2004, οι βασικές πιστώτριες τράπεζες του έδωσαν μια ακόμα ευκαιρία ύψους 23 εκατ. ευρώ. Ίσως να πίστεψε ότι θα ακολουθούσε και άλλη. Για μια ακόμη φορά, όμως, έπεσε έξω…»


Σχολιάστε εδώ