Κτίριο της νομαρχίας δίπλα σε 3 δημοτικά σχολεία και στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος!

ΠΟΛΥΩΡΟΦΟ κτίριο μόλις 300 μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, απέναντι από 3 δημοτικά σχολεία, σχεδιάζει η Νομαρχία Αθηνών σε ιδιόκτητό της οικόπεδο στη συμβολή των οδών Αίμωνος και Ευκλείδου. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα, αλλά προς το παρόν αναφέρονται μόνο οι προκαταρτικές εργασίες των αρχαιολογικών ανασκαφών.
Η ΠΕΡΙΟΧΗ όπου σχεδιάζεται το νέο πολυώροφο της νομαρχίας είναι μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας, η οποία όμως χάνει τον χαρακτήρα της από τις αλλεπάλληλες άδειες που χορηγεί η πολεοδομία για την κατασκευή πανύψηλων πολυκατοικιών, αν και όλη η περιοχή είναι πλούσια σε μνημεία από την αρχαία και τη ρωμαϊκή εποχή.
ΣΕ ΑΛΛΕΣ χώρες ουδείς θα τολμούσε να σηκώσει έστω και μια πέτρα, εδώ όμως το κράτος είναι εκείνο που δίνει το «πράσινο φως». Για παράδειγμα, ήδη στην οδό Λέρνομαν βρέθηκαν δρόμοι και σπίτια της ρωμαϊκής περιόδου, σε ένα τεράστιο οικόπεδο, που θα μπορούσαν να αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών… Τα περισσότερα από αυτά όμως μεταφέρθηκαν από την αρχαιολογική υπηρεσία και τώρα χτίζεται ένα πολυόοφο κτίριο.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ η Ακαδημία Πλάτωνος είναι υποβαθμισμένη επί πολλά χρόνια και τελευταία στενάζει και από τα σκουπίδια, καθώς ένα από τα δύο αρχαιολογικά πάρκα έχει μετατραπεί σε μια μικρή χωματερή. Φαίνεται λοιπόν πως και εδώ ακολουθείται η ίδια τακτική. Προηγείται η εγκατάλειψη των γειτονιών και στη συνέχεια η εισβολή των συμφερόντων με την προκλητική εκμετάλλευση της γης.
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ του οικοπέδου των οδών Αίμωνος και Ευκλείδου φαίνεται ότι από τη νομαρχία λίγο ασχολήθηκαν με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που δημιουργούνται στην περιοχή και τα σοβαρά χωροταξικά προβλήματα, αφού το κτίριο είναι σε μια περιοχή που καθημερινά υποδέχεται περίπου 400 μικρά παιδιά που πηγαίνουν στη Λακωνική Σχολή (ιδιωτικό δημοτικό) και στα δημόσια 60ό και 162ό ακριβώς απέναντι από το οικόπεδο που θέλει να κατασκευάσει το κτίριό της. Πώς θα εξασφαλίσει την ασφάλειά τους, όταν στις 8 το πρωί θα συρρέουν τα παιδιά με τους γονείς τους και την ίδια ώρα θα προσέρχονται οι υπάλληλοι και οι συναλλασσόμενοι με τις υπηρεσίες που θα εγκατασταθούν εκεί και δεν είναι και λίγες… Μαθαίνω ότι πρόκειται να εγκατασταθούν όλες οι νομαρχιακές υπηρεσίες του δυτικού τομέα της Νομαρχίας Αθηνών.


Σχολιάστε εδώ