Ευκαιρία για νέο άλμα θεωρεί τις ευρωεκλογές ο Περισσός

Το ότι ήταν «καραμπινάτη» προβοκάτσια, υπογραμμίζουν στο ΚΚΕ, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό στοιχείο που να συνδέει το ΚΚΕ με τον επιχειρηματία Π. Γερμανό και τις δοσοληψίες που αυτός είχε με την κυβέρνηση και ως εκ τούτου είναι χαρακτηριστικό ότι η επίθεση για τα οικονομικά του κόμματος σταμάτησε τόσο απότομα όσο απότομα είχε αρχίσει.
Υπενθυμίζουν ότι πριν από έναν περίπου χρόνο διά στόματος της ίδιας της Α. Παπαρήγα είχαν καταγγείλει ότι θα υπάρξει προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ και ένα μήνα μετά, στην προεκλογική περίοδο, «έσκασε» το θέμα «Γερμανός» από το ΠΑΣΟΚ και από τον ΛΑΟΣ, κάτι που επαναλήφθηκε και τώρα. Γνωρίζουν, τονίζουν κατηγορηματικά, και τις τοποθετήσεις του κόμματος στη Βουλή για την υπόθεση αυτή όσο και το ότι με τον «Γερμανό» δεν έχουμε καμία σχέση. «Δεν υπάρχει καμία πολιτική και οικονομική σχέση του κόμματος με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία», ήταν η κατηγορηματική δήλωση της Α. Παπαρήγα, ενώ ενδιαφέρουσα είναι και η απάντηση που δίνεται για το εάν κατά το παρελθόν ο εν λόγω επιχειρηματίας ήταν οργανωμένος στο ΚΚΕ: Παρελθόν, τονίζουν, με το ΚΚΕ ή την ΚΝΕ έχουν πολλοί που σήμερα είναι εκτός του ΚΚΕ, ανήκουν σε άλλα κόμματα ή έχουν επιχειρηματική δράση. Δεν μπορεί να ποινικοποιείται το παρελθόν κάποιου, επειδή πέρασε έξω ή μπήκε μέσα στα γραφεία του ΚΚΕ. Και δηκτικά υπενθυμίζεται ότι και ο Θ. Πάγκαλος (που ξεκίνησε με δηλώσεις του το θέμα σχέσεων ΚΚΕ – «Γερμανός») ήταν κάποτε στο ΚΚΕ.
Την ίδια στιγμή το ΚΚΕ δηλώνει έτοιμο όχι μόνο για τις Ευρωεκλογές, αλλά και για το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών και μάλιστα η Α. Παπαρήγα τις χαρακτήρισε «καλοδεχούμενες».
Ο Περισσός εκτιμά ότι στις ευρωεκλογές, λόγω του χαρακτήρα τους αλλά και λόγω της αντιπολιτευτικής πολιτικής του το κόμμα θα καταγράψει ποσοστά υψηλότερα από το 8% των τελευταίων βουλευτικών εκλογών. Αυτό που ενδιαφέρει -για ευνόητους λόγους- τα στελέχη του ΚΚΕ είναι να μην καταγραφούν στην κάλπη τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά που καταγράφει όλο το μετεκλογικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, σε κάθε ευκαιρία διατηρούν ανοιχτό το μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝ και χαρακτηριστικά η ίδια η Α. Παπαρήγα τους χαρακτήρισε «σοβατζήδες του συστήματος». Εμείς, είπε, δεν πρόκειται να σοβατίσουμε το σύστημα, αφού αυτό έχει καλούς σοβατζήδες τον Α. Τσίπρα και τον Α. Αλαβάνο.
Πάγια θέση του ΚΚΕ είναι ότι η απάντηση στον δικομματισμό είναι μόνο η λαϊκή συμμαχία που αντιπαλεύει επί της ουσίας την αντιλαϊκή πολιτική και βάζει πλώρη όχι για το «μασκάρεμα» του συστήματος αλλά για την ανατροπή του. Με βάση αυτό το σκεπτικό, ο ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτική ρήξης με το σύστημα, είναι κόμμα του «ευρωμονόδρομου» με αριστερή φρασεολογία αλλά διαχειριστική πρακτική. Στον Περισσό εκτιμούν ότι στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές θα έρθουν στην επιφάνεια οι εσωτερικές αντιθέσεις που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝ σχετικά με τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η σχετική πολιτική γκρίνια που θα υπάρξει θα οδηγήσει στο «ξεφούσκωμα» των δημοσκοπικών ποσοστών που καταγράφει στην τρέχουσα συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ.


Σχολιάστε εδώ