Διαφήμισε τον υπουργό και… έφαγε φέσι!

Όπως ισχυρίζεται ο κ. Μπρέκος, η συμφωνία ήταν προφορική και προέβλεπε ότι θα πλήρωνε ο κ. Αλογοσκούφης στο τριπλάσιο το κόστος με βάση τα παραστατικά στην περίπτωση που κέρδιζε η Νέα Δημοκρατία, ενώ αν δεν εκλεγόταν δεν θα έπαιρνε ευρώ ο κ. Μπρέκος…
Αυτά που ζητάει ο επιχειρηματίας είναι 95.000 ευρώ για τις αποστολές δεμάτων και άλλα 280.000 για διάφορα έξοδα και έντυπα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία, η εταιρεία του Order Taker είχε αναλάβει κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2004 τις ταχυμεταφορές εκλογικού υλικού του υπουργού Οικονομίας, αλλά για τις υπηρεσίες του αυτές έχει μείνει ως τώρα απλήρωτος, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην οικονομική καταστροφή.
Ο κ. Αλογοσκούφης, από την πλευρά του, έχει αποφύγει ως τώρα να σχολιάσει επίσημα τις αιτιάσεις του κ. Μπρέκου, αλλά ο διευθυντής του γραφείου του κ. Νικολαρόπουλος έχει ήδη καταθέσει αγωγή εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση, ζητώντας αποζημίωση 300.000 ευρώ. Ο κ. Νικολαρόπουλος ισχυρίζεται στο κείμενο της αγωγής του ότι ποτέ δεν ανέθεσε στην εταιρεία του κ. Μπρέκου το έργο που εκείνος λέει ότι ανέλαβε, αλλά ότι ο επιχειρηματίας απλώς προσέφερε… εθελοντικά (!) τις υπηρεσίες του στον σημερινό υπουργό.

Τα παραστατικά

Ο ισχυρισμός αυτός προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, υπό το φως των νεότερων στοιχείων που αποκαλύπτει σήμερα το «Π». Στη διάθεση της εφημερίδας βρίσκονται χιλιάδες πανομοιότυπα παραστατικά ταχυδρομικής αποστολής προεκλογικού υλικού του κ. Γ. Αλογοσκούφη, ένα από τα οποία ενδεικτικά δημοσιεύουμε.
Στα παραστατικά, που φέρουν την επωνυμία της εταιρείας Order Taker, εμφανίζεται το όνομα του κ. Γ. Αλογοσκούφη στη θέση του αποστολέα. Παραλήπτης, στο έγγραφο που δημοσιεύουμε σήμερα, ήταν η Τοπική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 108.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Μπρέκου, αλλά και όπως φαίνεται από τα σχετικά παραστατικά, η εταιρεία του έκανε συνολικά 3.650 παραδόσεις εκλογικού υλικού του κ. Αλογοσκούφη, και μάλιστα με την ακριβή μέθοδο της ταχυμεταφοράς, το κόστος της οποίας είναι πολλαπλάσιο των απλών υπηρεσιών courier.
Με βάση αυτά τα στοιχεία, δημιουργεί αρκετά ερωτήματα ο ισχυρισμός που προβάλλει ο κ. Νικολαρόπουλος στην αγωγή του, ότι δηλαδή αυτές οι ακριβές υπηρεσίες, που απαιτούν ουσιαστικά την πλήρη δέσμευση μιας οικογενειακής εταιρείας, όπως η Order Taker, για το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, προσφέρθηκαν από τον κ. Μπρέκο σε εθελοντική βάση.
Και αυτό γιατί φαίνεται να είναι πρακτικά αδύνατο για έναν επιχειρηματία με την, μάλλον περιορισμένη, οικονομική εμβέλεια του κ. Μπρέκου να αντέξει τέτοια οικονομική επιβάρυνση χωρίς κάποιου είδους αμοιβή για τις υπηρεσίες της εταιρείας του. Τέτοια αυτοθυσία προς χάριν του κομματικού πατριωτισμού ή της συμπάθειας προς το πρόσωπο του κ. Αλογοσκούφη πολύ δύσκολα θα μπορούσε να εξηγηθεί…

Δεν έβρισκε δικηγόρο

Μιλώντας στο «Π», ο κ. Μπρέκος δεν θέλησε να σχολιάσει την ουσία της υπόθεσης, τόνισε όμως ότι στα δυόμισι χρόνια που διαρκεί, όπως ισχυρίζεται, η περιπέτειά του αντιμετώπισε ακόμη και το σοβαρό πρόβλημα της εξεύρεσης ενός συνηγόρου που θα ήταν διατεθειμένος να τον υπερασπιστεί σε μια αντιδικία με τον υπουργό Οικονομίας.
«Δυόμισι χρόνια προσπαθώ να εξασφαλίσω συνήγορο για να υπερασπισθεί το δίκαιο που μου στέρησε το γραφείο Αλογοσκούφη», λέει χαρακτηριστικά. «Βρήκα δεκαπέντε που αρχικά δήλωναν πρόθυμοι να το τολμήσουν, αλλά όταν φθάναμε στο διά ταύτα, λάκιζαν με υπεκφυγές.
Γι’ αυτό και το δέος τους για το όνομα των αντιδίκων έγινε αντίστοιχα δικός μου θαυμασμός για τον συνήγορό μου Φραγκίσκο Ραγκούση».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις στα τέλη του καλοκαιριού του 2007 κατάφερε ο κ. Μπρέκος να βρει δικηγόρο για να συντάξει (σε καθεστώς ανωνυμίας…) εξώδικο προς τον υπουργό Οικονομίας με το οποίο ζητούσε τα, κατά την άποψή του, οφειλόμενα. Τελικά, το εξώδικο στάλθηκε λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του 2007, στις 11/9/2007, αλλά η ύπαρξή του και το περιεχόμενό του έγιναν γνωστά μόλις τον περασμένο Μάιο, από σχετική ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Οικονομίας.

«Ξεπέρασε τις προεκλογικές δαπάνες»

Στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς του, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το «Π», ο κ. Μπρέκος θέτει μεταξύ άλλων και ζήτημα υπέρβασης του ορίου εκλογικών δαπανών από την πλευρά του υπουργού Οικονομίας, που αν διαπιστωθεί είναι γνωστό ότι οδηγεί στην έκπτωση ενός βουλευτή από το αξίωμά του.
Για τα πραγματικά περιστατικά που αφορούν την υπόθεσή του, ο μηνυτής ισχυρίζεται ότι κατ’ εντολή του κ. Νικολαρόπουλου ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2004 τη διακίνηση του προεκλογικού υλικού του κ. Αλογοσκούφη. «Ο Σωτήριος Νικολαρόπουλος με ενημέρωσε για τον αριθμό των αποστολών που επιθυμούσε να καλύψει η εταιρεία μας, προϋπολογίζοντάς τον μεταξύ 2 ή 3 χιλιάδων.
Τελικά οι παραδόσεις που πραγματοποιήθηκαν από το προσωπικό της εταιρείας μας ήταν 3.650», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «τον ενδιέφερε (σ.σ.: τον κ. Νικολαρόπουλο) να εφοδιάζουμε εποχούμενους ή βαδίζοντες διανομείς, εντεταλμένους από τον ίδιο, ώστε με τη σειρά τους να διανέμουν απρόσκοπτα χωρίς μεγάλο φόρτο, εκμεταλλευόμενοι το διευρυμένο ωράριο που διαθέσαμε για την εξυπηρέτησή τους, από 08:00 π.μ έως και τις μεταμεσονύκτιες ώρες, οπότε και έκλειναν οι τοπικές επιτροπές».
Η εκστρατεία φαίνεται ότι ήταν αρκετά ακριβή. «Χρειάστηκε να αυξήσουμε το προσωπικό της εταιρείας και να προσλάβουμε για εκείνη την περίοδο επιπλέον 8 άτομα.
Απασχολήθηκαν συνολικά 17 άτομα για 13 ημέρες, ήτοι για το χρονικό διάστημα από τις 24/2/2008 έως και τις 7/3/2008 με διπλοβάρδιες και 20 ώρες ημερήσια εργασία, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες αποστολής υλικού σε τοπικές, σε σταντ, σε περίπτερα και σε κεντρικές εκδηλώσεις και ομιλίες που αφορούσαν τον νυν υπουργό σε όλη την Αθήνα», τονίζει ο μηνυτής.

Μετά τις εκλογές… έφαγε πόρτα

Μετά τις εκλογές, όταν ο κ. Μπρέκος επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον κ. Νικολαρόπουλο, που είχε πλέον διοριστεί ως διευθυντής του γραφείου του υπουργού, αυτός τον παρέπεμψε στη γραμματέα του. Του ζητήθηκε, μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, να κάνει υπομονή για την εξόφλησή του μέχρι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων. «Τότε τον ρόλο του αποπροσανατολισμού μου και της εξαπάτησής μου ανέλαβε στη σκυταλοδρομία του ψεύδους ο Ιωάννης Πλουμιστός», αναφέρει ο μηνυτής.
Η λύση που του πρότειναν, όπως ισχυρίζεται, για την ικανοποίηση της απαίτησής του ήταν να πληρωθεί μέσω οργανισμών και επιχειρήσεων, οι οποίες θα του ανέθεταν εργασίες σχετικές με τη δραστηριότητα της εταιρείας μου, αλλά και παροχές ως ανταλλάγματα της προσφοράς του.
Παρά τις υποσχέσεις, όμως, και τις ατελείωτες επαφές και συναντήσεις με στελέχη επιχειρήσεων που είχαν υποδειχθεί, ο κ. Μπρέκος ισχυρίζεται ότι δεν κατάφερε να εξοφληθεί, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην οικονομική καταστροφή – ήδη η εταιρεία του βρίσκεται υπό εκκαθάριση.
Μετά τη μήνυση Μπρέκου το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο κ. Αλογοσκούφης θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του από τη Βουλή, για να αντιμετωπίσει τον κ. Μπρέκο στο ακροατήριο μιας ποινικής δίκης. Ή αν θα αρκεσθεί δικαστικά στην αγωγή του στενού του συνεργάτη εναντίον του κ. Μπρέκου, επιμένοντας μέχρι τέλους ότι δεν θα πρέπει να αρθεί προσωρινά η ασυλία του.
Πάντως, η λειτουργία του πολιτικού συστήματος που περιγράφει ο κ. Μπρέκος στη μηνυτήρια αναφορά του, έστω και ψήγματα αλήθειας αν έχει, δεν περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στο πολιτικό μας προσωπικό…


Σχολιάστε εδώ