«Βραδυφλεγής βόμβα» το κτίριο του Sportime FM

Με 48ωρη απεργία στον Sportime FM προσπαθεί η ΕΤΕΡ να αναδείξει την τραγική κατάσταση στον σταθμό, ενώ με επιστολή της προς το ΕΣΡ δηλώνει πως ο σταθμός σταμάτησε να μεταδίδει αθλητικό πρόγραμμα, δηλαδή επί της ουσίας δεν πληροί τις προϋποθέσεις της άδειάς του. Σημειώνεται ακόμη πως ο σταθμός δεν παρέχει ούτε νερό στους εργαζομένους του, την ίδια ώρα που ο εφοπλιστής
Β. Ρέστης φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει τον ιδιοκτησιακό του έλεγχο.
Αναλυτικά, στην επιστολή της ΕΤΕΡ προς το
ΕΣΡ υπογραμμίζονται τα εξής:
– «Ενώ λοιπόν, όπως είναι εμφανές και από την ονομασία του, υποτίθεται ότι ο Ρ/Σ είναι αθλητικός, δεν μεταδίδονται από αυτόν δελτία ειδήσεων
(αθλητικών ή άλλων), ούτε εκπομπές, πάρα μόνο μουσικό πρόγραμμα. Αυτό οφείλεται αφενός στις κατά καιρούς προσπάθειες της εργοδοσίας να αλλάξει τη φυσιογνωμία του σταθμού (υπήρξε, για παράδειγμα, περίοδος όπου ο Ρ/Σ είχε μετονομαστεί σε ΚΕΦΙ FM) και αφετέρου στις επισχέσεις εργασίας στις οποίες προβαίνουν, περιοδικά αλλά συνεχόμενα το τελευταίο τρίμηνο, οι διάφορες ειδικότητες εργαζομένων του Ρ/Σ (δημοσιογράφοι, τεχνικοί) με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους και πάντα με την υποστήριξη των αντίστοιχων σωματείων (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ)».
– «Η απάθεια αλλά και η αδιαλλαξία της εργοδοσίας για όλο το διάστημα από τότε που ο Ρ/Σ πέρασε στα χέρια των συγκεκριμένων επιχειρηματιών (του Ομίλου Sportime) μέχρι σήμερα αποτυπώνεται και στην ανεκδιήγητη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο εργασιακός χώρος, από την άποψη των συνθηκών υγιεινής (σας επισυνάπτουμε επιστολή μας προς την Υγειονομική Υπηρεσία), αλλά και της συντήρησης του κτιρίου. Εδώ και καιρό επιχειρείται η εκκαθάριση του συνόλου των εργαζομένων με το χαμηλότερο δυνατό κόστος (συνήθως κατόπιν προσωπικής συνεννόησης με κάθε ενδιαφερόμενο χωριστά)».
– «Στα πλαίσια αυτής της μεθόδευσης το κτίριο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, χωρίς καθαρίστριες, τεχνικούς συντήρησης κ.λπ., με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σιγά σιγά σε βραδυφλεγή βόμβα με ολοένα αυξανόμενο τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το τελευταίο τετράμηνο δεν υπάρχει ύδρευση στο κτίριο, η ηλεκτροδότησή του είναι μερική και ο φωτισμός στους χώρους του Ρ/Σ ελλιπέστατος. Τούτο μεταξύ άλλων σημαίνει ότι το σύστημα κλιματισμού στον χώρο των μηχανημάτων, όπου αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος πυρκαγιάς».
– «Όσο για τις συνθήκες υγιεινής, μπορεί ο καθένας να τις φανταστεί σε έναν εργασιακό χώρο όπου δεν υπάρχει νερό (επομένως ούτε τουαλέτες) και που επί πέντε μήνες δεν έχει καθαριστεί, γιατί δεν υπάρχουν καθαρίστριες. Περιττό να προσθέσουμε ότι το κτίριο και οι εγκαταστάσεις του σταθμού τους τελευταίους μήνες δεν φυλάσσονται. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί από την αρμόδια κρατική Υγειονομική Υπηρεσία, η οποία έχει συντάξει το επισυναπτόμενο έγγραφο-καταπέλτη για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας στο κτίριο. Ας σημειωθεί εδώ ότι όλοι οι εργαζόμενοι του Ρ/Σ με κυλιόμενες 24ωρες βάρδιες και προσφέροντας προσωπική εργασία όσον αφορά την καθαριότητα και την τεχνική συντήρηση των μηχανημάτων, εργάζονται συνεχώς και αδιαλείπτως όσο γίνεται σωστότερα, κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες. Και όλα αυτά, ενώ οι δημοσιογράφοι έχουν να πληρωθούν από τον Ιανουάριο του 2008 και οι τεχνικοί από τον Απρίλιο του 2008».
– «Στις 7/7/08 οι τεχνικοί κατέθεσαν για 2η φορά ασφαλιστικά μέτρα για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και για το επίδομα αδείας του 2008, και βέβαια τα κέρδισαν. Τότε εμφανίστηκε ο κύριος Κυριακόπουλος Κωνσταντίνος, ο οποίος για το χρονικό διάστημα από το 2005 και εξής είναι ουσιαστικά το πρόσωπο που έχει αναλάβει τις πληρωμές και κινεί όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του “ομίλου” και κατ’ επέκταση του Ρ/Σ. Παρενθετικά αναφέρουμε ότι ο κύριος Κυριακόπουλος μας έχει μέχρι στιγμής επιδώσει δύο επιταγές έναντι των μισθολογικών μας απαιτήσεων. Η πρώτη επιδόθηκε προ διμήνου και είναι ακάλυπτη και η δεύτερη στις 7/7/2008 και ομοίως είναι ακάλυπτη».
– «Γνωρίζοντας την εμπειρία, την υπευθυνότητα και την ευαισθησία σας σε θέματα που αφορούν στα ΜΜΕ, σας καλούμε να σκύψετε στα προβλήματά μας με την τόλμη και την αποφασιστικότητα που οι εργαζόμενοι στον χώρο περιμένουν από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε η τρίχρονη Οδύσσεια των εργαζομένων του ραδιοσταθμού να φτάσει σε ένα αίσιο τέλος. Θερμά παρακαλούμε να μην επιτρέψετε τη δημιουργία από τα ίδια κέντρα ενός νέου “Πλάνετ”».


Σχολιάστε εδώ