Απάντηση στα εγκλήματα του κεφαλαίου

Η μεγάλη αυτή τραγωδία αναδεικνύει περίτρανα ποια ακριβώς είναι η δημοκρατία στον καπιταλισμό. Είναι η δημοκρατία του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος της εργατιάς, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων. Είναι η δημοκρατία που με μεγάλη ευκολία κρίνει εννέα στις δέκα απεργίες παράνομες και ασκεί διώξεις σε βάρος απεργών εργατών και την ίδια στιγμή νομοθετεί υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και αθωώνει τους υπευθύνους και τους ηθικούς αυτουργούς στυγνών δολοφονιών εργατών.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής, που είναι πάγια πολιτική και όλων των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας. Μια πολιτική υπέρ της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που συνοδεύεται από την ένταση του αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας, όπως έδειξε και η αντιμετώπιση των διαδηλωτών από τα κυβερνητικά ΜΑΤ.
Δεν πάει άλλο. Σήμερα είναι η Ζώνη του Περάματος. Την περασμένη εβδομάδα ήταν μια οικοδομή στα Χανιά με θύματα δυο νέους μετανάστες εργάτες. Αύριο; Οι εργάτες δεν μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά και να σκέφτονται αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους σώοι. Η εργοδοτική ασυδοσία, η θυσία των εργατών στον βωμό της αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ως πότε οι εργάτες θα πληρώνουν με το αίμα τους τα νέα κέρδη της πλουτοκρατίας;
Είναι καιρός πια η εργατική τάξη να ορθώσει το ανάστημά της. Να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει. Οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα των εργατών της Ζώνης, να απαιτήσουν μαζί μέτρα ασφάλειας και υγιεινής σε όλους τους τόπους δουλειάς.
Το ΚΚΕ όπως πάντα έτσι και τώρα από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των εργατών της Ζώνης. Εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων νεκρών εργατών. Και καλεί όλους τους εργαζομένους να παλέψουν για να μπει τελεία στα μεροκάματα του τρόμου, να μην αυξηθούν οι εκατόμβες των νεκρών εργατών στους τόπους δουλειάς.
Το κύριο ωστόσο είναι η κυριαρχία του κεφαλαίου. Αυτή χρειάζεται να ανατραπεί. Κι εδώ τον λόγο τον έχει το ισχυρό πολιτικό κίνημα, η λαϊκή συμμαχία, που θα ανατρέψει το υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα.


Σχολιάστε εδώ