Άμεση αντίδραση της ΕΣΗΕΑ για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ

Αγαπητέ κύριε Κουρή,
Σε άρθρο συνεργάτη σας στο φύλλο της εφημερίδας (13.7.08) για το δομημένο ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ, διατυπώνεται σχόλιο που αδικεί την πραγματικότητα, προφανώς γιατί υιοθετεί δήλωση μέλους του ΔΣ που δημοσιεύεται και δεν είναι ακριβής.
Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι:
Μετά από παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, από τα μέσα του 2007, τοποθετήθηκε εγκαίρως νέος εκπρόσωπος της Ένωσης στο ΔΣ του ΤΣΠΕΑΘ, ο συνάδελφος Κ. Τσουπαρόπουλος (η τοποθέτησή του δεν υπερψηφίσθηκε από τους εκπροσώπους των παρατάξεων «Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος» και «Μαχόμενη Δημοσιογραφία») με αναπληρωματικό τον συνάδελφο Γ. Αγγέλη.
Με τους συναδέλφους εξασφαλίσαμε, σύμφωνα με την απαίτηση του κλάδου, την επαναπώληση του ομολόγου και την επιστροφή των 130.000.000 ευρώ και επιπλέον ποσού 3.100.000 στο ΤΣΠΕΑΘ.
Στη συνέχεια το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε ομόφωνα τη νομική παρακολούθηση της όλης δικαστικής διερεύνησης κ.λπ. της υπόθεσης του ΤΣΠΕΑΘ, για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και της Ένωσης.
Το θέμα ανετέθη στη νομική υπηρεσία, με συνδρομή και άλλων νομικών, εφόσον αυτή κρίνει ότι απαιτείται.
Επίσης, με άλλη ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ της Ένωσης (Α.Π.42/20.5.08) έδωσε εντολή και πληρεξουσιότητα στη Νομική Σύμβουλο κ. Χ. Γ. Σαλαβράκου να δηλώσει, για λογαριασμό του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, παράσταση πολιτικής αγωγής ενώπιον του Αρμοδίου κ. Εφέτη Ανακριτή, στην τακτική ανάκριση που ενεργεί κατά των υπευθύνων για την αγορά του ομολόγου των εκατόν τριάντα εκατομμυρίων (130.000.000) ευρώ από το ΤΣΠΕΑΘ. Αυτή η απόφαση έχει εκτελεστεί.
Ήδη ο Πρόεδρος Π. Σόμπολος και μέλη του ΔΣ έχουν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας Ζορμπά, καθώς και στην τακτική ανάκριση.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος
Πάνος Σόμπολος

Ο γενικός γραμματέας
Κώστας Μπετινάκης


Σχολιάστε εδώ