Tο ποτήρι της οργής

Ήταν αναμενόμενο στάδιο προώθησης των επεκτατικών επιδιώξεων του σκοπιανού κρατιδίου μετά από σειρά προκλήσεων σε διάφορα επίπεδα (σφετερισμό ιστορικών μας συμβόλων, κυκλοφορία χαρτών επεκτατισμού, δημιουργία πανεπιστημιακών εδρών του σκοπιανού «μακεδονισμού» κ.λπ.).
Υποκινείται από τις ΗΠΑ και εντάσσεται στους στρατηγικούς στόχους στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα με τις σκοπιανές «διεκδικήσεις», υποκινείται επίσης η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και ενθαρρύνεται το «όραμα» της Μεγάλης Αλβανίας. Στο πλαίσιο εφαρμογής αυτής της στρατηγικής των
ΗΠΑ λειτουργεί ως μοχλός
παρενόχλησης το Σκοπιανό
Προτεκτοράτο.
Πάντοτε υποστηρίζαμε ότι το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του αποτελεί το όχημα με το οποίο ο σκοπιανός εθνικισμός θέλει να προωθήσει την επεκτατική πολιτική του και η οποία υποβοηθείται από τις ΗΠΑ (μην ξεχνάμε τις παλαιότερες ιταμές, ωμές και προκλητικές δηλώσεις του κ. Daniel Fried περί «μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας» και να μη μας παραπλανά η πρόσφατη αναδίπλωσή του στη
Μακεδονική Ομοσπονδία της Αμερικής. Ήταν απλώς στάχτη στα μάτια). Τα γεγονότα επιβεβαίωσαν τους πάγιους και παλαιούς φόβους όσων εκφράζαμε ανυποχώρητες πατριωτικές θέσεις για τις οποίες εισπράτταμε τον χαρακτηρισμό του εθνικιστή και «αιφνιδίασαν» όσους είχαν επενδύσει προσδοκίες στην καλή θέληση της σκοπιανής ηγεσίας. Η ιταμή και ωμή πρόκληση του κ. Γκρούεφσκι δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, δεν επιτρέπει άλλη απώλεια χρόνου και δεν συγχωρεί από δω και μπρος ούτε αδράνεια ούτε αμφιταλάντευση αλλά ούτε και διχογνωμίες ανάμεσα στον πολιτικό κόσμο της χώρας.
Η απάντηση στη σκοπιανή θρασύτητα και όσους την ενθαρρύνουν πρέπει να είναι ομόφωνη και αποφασιστική: Άμεση και ευθεία καταγγελία του σκοπιανού επεκτατισμού (ο δήθεν αλυτρωτισμός αποτελεί τον μανδύα του) σε βάρος της Ελλάδος σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Ανάκληση της όποιας πρότασης (θέσης) για σύνθετη ονομασία και επαναφορά στην απόφαση του συμβουλίου των Αρχηγών του Απριλίου του 1992, διακοπή κάθε οικονομικής βοήθειας και συνεργασίας με το κρατίδιο.
Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να διατεθεί από την πλευρά μας στη χώρα αυτή. Διακοπή κάθε διευκόλυνσης διαμέσου του λιμένος Θεσσαλονίκης. Κατηγορηματική διαβεβαίωση (δήλωση) της Ελλάδας τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ ότι το veto θα είναι διαρκές, προβαλλόμενο σε κάθε περίπτωση και με κάθε ευκαιρία στα διεθνή όργανα, μέσα από τη διπλωματική και κάθε άλλη πρόσφορη οδό.
Αφού η σκοπιανή ηγεσία δεν αντιλαμβάνεται ότι το μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας της περνάει μέσα από τη συνεργασία με την Ελλάδα, ας νιώσει το βαρύ χέρι των Ελλήνων και ας υποστεί το εκτρωματικό αυτό συνονθύλευμα εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης της ηγεσίας του, τις αποσυνθετικές συνέπειες.
Τέλος, απευθύνουμε και μια προειδοποίηση προς τους κηδεμόνες τους: Φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν καλά τους Έλληνες, δεν γνωρίζουν τον ελληνικό λαό, τι μπορεί να κάνει όταν θιγεί η εθνική του ευαισθησία, όταν προκληθεί το εθνικό του φιλότιμο, όταν διαβλέπει και προβλέπει εθνική ταπείνωση και ταυτόχρονα εθνικό ακρωτηριασμό.
Τότε, ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής. Αυτό φαίνεται ότι δεν το έχει μετρήσει ούτε η πολιτική ηγεσία της χώρας.


Σχολιάστε εδώ