Τον… εισπράκτορα έκανε ο Ράλλης!

Κάρφωσε τον φίλο του Κωνσταντίνο Καραμανλή ο Σταύρος Ψυχάρης την περασμένη Κυριακή, αποκαλύπτοντας στο άρθρο του στο «Βήμα» ότι τότε «πλούσιοι φίλοι» έδιναν λεφτά στο κόμμα της ΝΔ!
Η ομολογία ανήκει στον μακαρίτη Γεώργιο Ράλλη, τον οποίο φωτογράφιζε πληρέστατα, αναφερόμενος σ’ έναν παλαιό πολιτικό «που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγα χρόνια, αφού είχε διατελέσει επί δεκαετίες βουλευτής, έγινε πολλές φορές υπουργός και τελικά και πρωθυπουργός, ο οποίος είχε κατακτήσει τη γενική εκτίμηση, εξομολογούμενος τις ʽʽπεριπέτειέςʼʼ του με τον αρχηγό του τον αποκαλούσε ʽʽο τύραννοςʼʼ και εξιστορούσε διάφορα επεισόδια». Και ένα απ’ αυτά ήταν το παρακάτω:
«Πηγαίνω προεκλογικά σε διάφορους πλούσιους φίλους του κόμματος και μαζεύω τις εισφορές τους για το κόμμα. Συγκεντρώνω τα λεφτά και τα παραδίδω αρμοδίως. Τον ενημερώνω, φυσικά. Και αυτός ο τύραννος (σημ. «Π»: εννοεί τον Κων. Καραμανλή) βγαίνει σε πρώτη ευκαιρία, αύριο μεθαύριο και τους στολίζει δημοσίως! Τι να τους πω μετά εγώ;».
Εύλογες οι απορίες, αφού γνώριζε ο διευθυντής του «Βήματος» αυτό το σπορ από παλιά προς τι τα πρωτοσέλιδα σήμερα και η έκπληξη και οι καταδίκες; Και γιατί, αφού γνώριζε τη συναλλαγή της ΝΔ με τους πλούσιους φίλους του κόμματος, δεν την αποκάλυψε τότε;


Σχολιάστε εδώ