«Τζάμπα μάγκας» ο Γκρούεφσκι και εμείς απολογούμενοι…

Ο ψευτοπαλικαράς των Σκοπίων με το γράμμα του στον Καραμανλή υπερέβη σε προπέτεια τον ίδιο του τον εαυτό. «Τζάμπα μάγκας» το άτομο! Το μέγεθος της αναιδείας του είναι αντιστρόφως ανάλογο προς το μέγεθος της χώρας του. Εκπροσωπεί ένα κρατικό υβρίδιο που τελεί υπό αίρεση και προθεσμία, μετά την απόσχιση του Κοσόβου, μία χούφτα νοματαίους, αχρήματους, άοπλους, άνεργους. Ανίκανος να τους θρέψει και να αντιμετωπίσει την απειλή απόσχισης των Αλβανών, τους ταΐζει ψευδομακεδονισμό, παραφουσκώνοντάς τους τα μυαλά ότι είναι απευθείας απόγονοι του… Μεγαλέξανδρου!
Δεν ξέρω, αν επιτέλους τώρα διάφοροι «προοδευτικάριοι», αυτοαποκαλούμενοι και «αντιεθνικιστές», κατάλαβαν ότι δεν είναι ο ανύπαρκτος στρατιωτικός όγκος του γείτονα που υποχρεώνει την Ελλάδα να αντιδρά στο ψευδώνυμο κράτος, έθνος, γλώσσα του, αλλά ο υποχείριος ρόλος του ως προτεκτοράτου. Σήμερα της Αμερικής, αύριο κάποιας άλλης. Σκεφθείτε να πάρουν και με ελληνική βούλα το όνομα Μακεδονία, οιουδήποτε μάλιστα σχήματος. Ελπίζω ότι ουδείς είναι τόσο αφελής, ώστε να πιστεύει πως ο Γκρούεφσκι ενήργησε αυτοβούλως. Είναι αρκετά έξυπνος και δεν θα το έκανε από μόνος του. Είναι κραυγαλέο ενεργούμενο του κηδεμόνα του.
Ο γνωστός και μη εξαιρετέος για τα περισσευούμενα ανθελληνικά του αισθήματα, αμερικανός υφ. ΥΠΕΞ Ντάνιελ Φριντ καθησύχασε προχθές περί του αντιθέτου τους εκπροσώπους της Παμμακεδονικής. Αλλά κανείς δεν τον πίστεψε. Κυνικός κατά κανόνα ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρέσκεται να «μισοδιαψεύδει» το έγκλημά του για να προκαλεί σύγχυση. Το έπραξε και προ ημερών όταν επεχείρησε να «διορθώσει» την παλαιότερη δήλωσή του, πως «το σχέδιο Ανάν ήταν δώρο για τους Τούρκους» (λεπτομέρειες στην ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου, «Έθνος Κυριακής» 13/7/08).
Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καλά τη συστηματική υπονόμευσή μας που επιχειρούν επί χρόνια οι αμερικανικές προξενικές αρχές της Θεσσαλονίκης, πασχίζοντας να κατασκευάσουν «τουρκική» και ψευδομακεδονική μειονότητα και όχι μόνο στις βορειοελλαδικές επαρχίες. Η «αγωνία» τους γι’ αυτές αντικατοπτρίζεται συχνά στις ετήσιες εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Για το μ.(ετά) Β.(ουκουρέστι) σκοπιανό αλυτρωτικό ξεσάλωμα το σεβαστόν μας υπουργείον Εξωτερικών οφείλει, αν δεν το έπραξε ακόμη, να συγκροτήσει ομάδα εργασίας η οποία θα συνάξει από τα ΜΜΕ των Σκοπίων όλο το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, θα το ανθολογήσει και θα συγκροτήσει με την ανθολόγηση ένα «λεύκωμα ντροπής» (ή κάπως έτσι) και ένα DVD και θα τα εξακτινώσει σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα προς όλες τις κυβερνήσεις, τα κοινοβούλια και τα ΜΜΕ και σε όλα τα blogs και sites του πλανήτη, για να μάθει ο κόσμος πόσο «αδικούν και καταπιέζουν τους κακόμοιρους» Σκοπιανούς οι Έλληνες!
Το Σαββατοκύριακο αυτό οι ελληνορθόδοξοι γιορτάζουμε σε ναούς και ξωκλήσια τη γιορτή του Άη Λια. Οι Σκοπιανοί έχουν σφετερισθεί τη βουλγαρική εξέγερση του «Ήλιντεν» που έγινε ανήμερα του προφήτου Ηλιού στα 1903. Τα μίντιά τους εξαγγέλλουν ότι διάφοροι ελληνογενείς γενίτσαροι θα κατακλύσουν τη Μελίτη της Φλώρινας σε μια προφανή απόπειρα επίδειξης ισχύος. Οι εγχώριοι «αντιεθνικιστές» ισχυρίζονται ότι οι επισκέπτες έρχονται να προσκυνήσουν στο θρησκευτικό πανηγύρι. Οι Έλληνες αρμόδιοι φαντασιώνονται ότι θα τους αντιμετωπίσουν ως… τουρίστες, που προφανώς φέρουν συνάλλαγμα. Αυτοί όμως που έρχονται ούτε προσκυνητές ούτε τουρίστες είναι. Είναι ανθελληνομανείς ακτιβιστές που η γλώσσα τους βγάζει χολή κατά της Ελλάδος.
Ο κ. Καραμανλής όφειλε να επιστρέψει ως απαράδεκτη την επιστολή του ομολόγου του.

Ως εδώ και μη παρέκει!

Επί μέρες διέδιδαν ωστόσο ότι θα στείλει «σκληρή απάντηση». Αλλά εμείς βλέπουμε ένα κείμενο εξόχως μαλακό, σχεδόν απολογητικό.
Εκεί που έφτασαν οι Σκοπιανοί τα πράγματα, επιβάλλεται η εκ βαθέων αναθεώρηση της πολιτικής μας απέναντί τους:
Η κυβέρνηση οφείλει: α) Να ανακαλέσει την ούτως ή άλλως ατυχή και επικίνδυνη πρόταση για διπλή ονομασία. β) Να διακόψει τη δωρεάν οικονομική βοήθεια και όλες τις παροχές και διευκολύνσεις. γ) Να διατάξει τις κρατικές ΔΕΚΟ που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια «να τα μαζεύουν». δ) Να προετοιμάσει ανάλογα τους ιδιώτες επενδυτές. ε) Να ασκήσει κάθε συμβατή πίεση που θα καθιστά αισθητή την παρουσία της Ελλάδας. Τα Σκόπια να επιτρέψουν στον εκεί βλαχόφωνο ελληνισμό να δηλώσει την ελληνική εθνότητά του. Να επιστρέψουν τις περιουσίες των Σαρακατσαναίων που τους έδιωξαν ξυπόλυτους.
Τέλος να προειδοποιήσει τους πέραν του Ατλαντικού υψηλούς κηδεμόνες του κρατιδίου ότι είναι και γι’ αυτούς επικίνδυνο να παίζουν εν ου παικτοίς. Ο «ληγμένος» Πρόεδρος των ΗΠΑ αρκετά δεινά συσσώρευσε και στην ίδια την πατρίδα του και δεν πάει άλλο.
Είναι ώρα η Ελλάδα να αποκτήσει επίγνωση της καθοριστικής εκλογικής δύναμης που με τους ομογενείς της διαθέτει εντός του αμερικανικού συστήματος και να την ενεργοποιήσει με αντάλλαγμα μιαν επιτέλους διαφορετική αμερικανική στάση απέναντί μας.


Σχολιάστε εδώ