Τα πρώτα ασφαλιστικά μέτρα κατά της SIEMENS

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ την περασμένη Τετάρτη στο Πρωτοδικείο Αθηνών από τον δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο, για λογαριασμό του, καθώς και για λογαριασμό πολιτών, η πρώτη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των εταιρειών Siemens AG και Siemens AE, με την οποία ζητούν από τα ελληνικά δικαστήρια να επιβάλουν στις δύο εταιρείες τη δημοσιοποίηση όλων των αποδεικτικών στοιχείων που υπάρχουν και αφορούν παράνομες χρηματοδοτήσεις κομμάτων και πολιτικών στην Ελλάδα.
ΟΠΩΣ αναφέρεται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων «ως έλληνες πολίτες έχουμε έννομο συμφέρον να περιορίσουμε διά της πλήρους πληροφορήσεως τη συλλογική απαξίωση και ισοπέδωση των κομμάτων ως συνταγματικά κατ’ άρθρο 29, παρ. 1 Σ. κατοχυρωμένων θεσμικών σχηματισμών… η οργάνωση και η δράση των οποίων οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος … εξακριβώνοντας τις παραβατικές δραστηριότητες συγκεκριμένων προσώπων οι οποίες σήμερα, σύμφωνα με όλες τις δημοσιοποιούμενες μετρήσεις της κοινής γνώμης, χαρακτηρίζουν και απαξιώνουν συλλήβδην το σύνολο των κομμάτων και του πολιτικού προσωπικού της χώρας».
H AIΤΗΣΗ ασφαλιστικών μέτρων πρόκειται να διακινηθεί ηλεκτρονικά και όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τι ακριβώς έχει συμβεί με την υπόθεση αυτή, εάν και ποιοι πολιτικοί και κόμματα εισέπραξαν χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens στην Ελλάδα, πότε και πόσα, καθώς και να καταθέσουν την αίτηση αυτή, μπορούν να το κάνουν χωρίς δαπάνη μπαίνοντας στην ιστοσελίδα ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΕΣ και στη διεύθυνση www.ikonomopoulos. gr/elleos, που ανήκει στην ΕΛΛΟΓΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ.
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ αυτή θα πραγματοποιηθεί –όπως είπαμε χωρίς δαπάνη– όποιου πολίτη συνυπογράψει, και έχει σκοπό τη συλλογή έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού υπογραφών από πολίτες που ενδιαφέρονται για τα κοινά και το δημόσιο συμφέρον.


Σχολιάστε εδώ