Τέσσερις σύμβουλοι δεν ψήφισαν τις αυξήσεις

Τέσσερις σύμβουλοι της μειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν ψήφισαν τις αυξήσεις της νέας ΣΣΕ για το 2008 και το 2009, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων.
Τη σύμβαση, που υπεγράφη μόνο από τους έξι της πλειοψηφίας, την υπονόμευσαν δημοσίως, καταγγέλλει επίσης η ΚΕΔ, ο διευθυντής-πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ («Βήμα») μαζί με τον γραμματέα του («Ελευθεροτυπία»), που στην πράξη σημαίνει ότι η Ομοσπονδία υπονομεύει το μεγαλύτερο σωματείο-μέλος της.
Κι όμως, με τη σύμβαση της ΕΣΗΕΑ για τις εφημερίδες εξασφαλίζονται αυξήσεις 6,45% για το 2008 και 6,50% για το 2009, με ρήτρα ασφάλειας για τον πληθωρισμό 2,2 μονάδες, γεγονός που σημαίνει ότι στις 31/12/2008 όσο ανεβαίνει ο πληθωρισμός πάνω από το 4,3 τόσο θα ανεβαίνει το ποσοστό της αύξησης πάνω από το 6,5.
Τις αυξήσεις αυτές παίρνουν από την 1/1/2008 και τα μέλη και τα μη μέλη της ΕΣΗΕΑ, αμέσως, και υπολογίζονται όχι μόνο στους βασικούς μισθούς αλλά και στα καταβαλλόμενα, δηλαδή αύξηση παίρνει και όποιος πληρώνεται με μισθό μεγαλύτερο από τον βασικό.
Εκπρόσωποι της ΚΕΔ, σχολιάζοντας την απαράδεκτη στάση του διευθυντή-προέδρου της Ομοσπονδίας κατά της σύμβασης της ΕΣΗΕΑ,
επισήμαναν ότι η δοτή πλειοψηφία στη διοίκηση της ΠΟΕΣΥ δεν διευκρινίζει ακόμη αν θα δεχθεί να πάρει τις μεγάλες αυτές αυξήσεις στους μισθούς της ή θα τις διαθέσει στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας της ΕΣΗΕΑ.


Σχολιάστε εδώ